Istar19 Posted May 30, 2018 Posted May 30, 2018 bah...Janek śpi, miałam bym teraz chwile, to akurat na serwerze strony są pracę techniczne i nic nie działa :( No ale nic...dziś Patryk popołudniu jest w domu to zajmie się synem, a ja zaktualizuje stronę o nowe informacje i zdjęcia :) a to moje DWA dzidziusie...Janek i kocurek Jack ;) Jack nie jest bardzo zazdrosny o dziecko...ale kocha leżeć czy to w łóżeczku, czy w wózku...albo obok nas na łóżku...bo jednak jakby nie było, przez ostatnie 6 miesięcy ten koteczek mocno się ze mną zżył :) 2 Quote
słodkokwaśna Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 Marzenko pięknie to wygląda, ale może nie jest to dobry pomysł, aby Jasio spał z kotem. Przepraszam, ale jestem bardzo na to uczulona od kiedy kocica poddusiła moją Asię. Kiedyś jej tak odbiło i mocno naciskała grdykę a potem chciała gryźć.....to była dla niej zabawa, ale mogło to się zakończyć tragicznie. Nowa sunia Sila ok 2 lat, maleńka w typie ratlerka, waga 3kg. Słodka i urocza, ale dziabnąć jak trzeba też potrafi/ Nie umie chodzić na smyczy. Miała dużo kleszczy:( Quote
słodkokwaśna Posted May 30, 2018 Author Posted May 30, 2018 I Lucuś:) pieronek uczy się chodzić na smyczy, wcześniej chodził na szelkach, ale woli na obroży, bo stresuje się zakładaniem szelek. Jeszcze chodzi nieudolnie i czasami tak szarpnie, że sam się tego przestraszy....ale jest już nieźle. Szybko się uczy. Mieszka z Kidunią:) Quote
słodkokwaśna Posted June 7, 2018 Author Posted June 7, 2018 Piękny Lucuś ma już dom:) Małe rudzielce też poszły do wspólnego domu, dzwoniłam teraz i jest super....czyli może zostaną. Poczekamy jeszcze kilka dni. A to nowa sunia Nutka, ma ok 1,5 roku, 6kg wagi o jest cudowna!. Podobno , to darmozjad co nie szczeka:( Trafiła do nas, bo przyniosły ją dzieci ze szkoły, była tam zamknięta w szatni. Kiedy została z niej przegoniona, to poszła za dzieciakami.... Po badaniu okazało się, że niedawno rodziła i nawet karmiła małe. Dlatego została ubrana w uprząż dla piesów , aby szukać maluszków. Zaprowadziła na swoje rozwalone legowisko, ale szczeniaków już nie było:( a staruszka z posesji stwierdziła, że ten darmozjad był u niej 2 tyg, nie wie gdzie szczeniaki i poza tym ona do szpitala idzie:( Masakra, ale kobita ma ponad 70 lat i już nie ma sensu z nią się dochodzić...taki typ buraczany!!!:( Nutka jest kochana, daje radę na smyczy, dogaduje się z Silką..nawet się bawią..tylko bidna musi teraz przyjmować leki na zmniejszenie laktacji, bo już miała gorączkę i cycunie ogromniaste. Quote
Istar19 Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 Nutka na stronie :) Daj znać, kiedy zdjąć Lexi z Rydzem. wciąż nie wysłałam do Ciebie paczki :( w środę wyślę Patryka na pocztę! My żyjemy, Janek jutro skończy 5 tygodni ! Jak ten czas leci... Syneczek mamusi, uwielbia spać...na mnie ;) a tak sobie pozujemy z Pesteczką :) 4 Quote
słodkokwaśna Posted June 10, 2018 Author Posted June 10, 2018 Dam znać Marzenko... Fajne fotki, wygląda, że nad Waszym bezpieczeństwem musi czuwać Pestka:)bo reszta zwierzaków tylko czycha na korzyści z Jaśka:) A Jasio śpi jak prawdziwy mężczyzna, z łokciem pod głową. Mamy nową sunię, ale zdjęcia jutro. U nas wszystko jest w porządku:) tylko te upały dają się w kość. Quote
słodkokwaśna Posted June 12, 2018 Author Posted June 12, 2018 Przepraszam za opieszałość ze zdjęciami suni, ale do tej chwili sunia jest u nas ale tak jakby jej nie było, bo strażnicy tak uważają, że jej nie było i nie ma. Nadal na nich czekamy.... Daj ją Marzenko na adopcje spoza przytuliska, jutro ją szczepimy. Nie mogę czekać. A przecież i tak jej nie wyrzucę. Tym bardziej , że jest podejrzenie ciąży. Była bardzo wystraszona, ale z każdym dniem jest lepiej. Do tego płakała. Może będzie miała na imię Ena, nie mam pomysłu:( Quote
słodkokwaśna Posted June 13, 2018 Author Posted June 13, 2018 Już możesz ją dać Marzenko normalnie:) Quote
Istar19 Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Ena na stronie..w końcu... tylko w jakim ona jest wieku? Bo albo jestem ślepa, albo nie napisałaś :) Janek ma swoich "ochroniarzy". Lichotka z Lalką pilnują, czy napewno dobrze się nim opiekuje ;) i na wszystko mają swoje zdanie :D 1 Quote
słodkokwaśna Posted June 22, 2018 Author Posted June 22, 2018 Dnia 20.06.2018 o 16:02, Tyś(ka) napisał: Ależ Janek ma niań :) nono! :) A Marzenka przedszkole i żłobek w domu. Przepraszam, że nie pisałam, ale nie miałam czasu...Abcia miała operację:( Wszystko się pitoliło...do tego jest źle ze staruszkiem Ringerem, co ma guza:( Dziś nawet nie spojrzał na swoje ulubione jedzenie a to największy łasuch. W sobotę się przewrócił bez powodu. Wczoraj nie chciał się dobudzić:( Co chwile coś się z nim dzieje a to taki fajny psiak. Niestety, to chyba jego ostatnie dni....chyba, że znowu się podźwignie jak ostatnio... Wet nie daje mu jednak szans:(. A to nowa sunia, aby nie było tak smutno. Młoda ok roczna i wystraszona..jest 3 dni u nas a nadal ma pietra. Błąkała się w okolicy szkoły, to chyba lubi dzieci, ale do dorosłych nie ma zaufania. Imię to może Pula, Corin, ...nie wiem jak zawsze Sorki za chaos, ale teraz mam tak w głowie . Wielki bałagan! Cytat Quote
Recommended Posts