Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rambo jest cudowny ....ach czemu ja nie mogę wziąć 6 psa :P

owczarki lubią sobie pogadać...może stąd jego powarkiwanie...znam owczara, który non stop sobie burczy pod nosem, ale nie z agresji a dla samego burczenia :)

Jagódka? Co za Jagódka ?^^

jutro zmienię Sesil wiek na stronię i dodam Rambo :)

co do drzwi - współczuje...wiem, jak to jest jak pies zje część drzwi...mój tata od roku nie ma 1/5 drzwi, które Holi mu nadgryzła, gdy na 20 minut utknęła w jego pokoju pod moją nieobecność (zatrzasnęła się tam sama, jak mnie w domu chwilkę nie było..)

No ale teraz macie jedyne drzwi w swoim rodzaju :D

Posted

Jagódka, to Jaga...ja tak na nią mówię.

A co do gadania owczarków to  wiem..moja Rozinka gaduła była, ale to jest trochę inne podwarkiwanie..raczej z niepewności sytuacji.

Mam nadzieję, że trochę się uspokoi, bo jest bardzo nadpobudliwy i energiczny.

Posted

tak myślałam, że o Jagę chodzi, ale wolałam się upewnić :) 

w takim razie powodzenia Jagódko! Bądź grzeczna i nie wracaj!

a co do drzwi jeszcze...przyjrzyj się im dobrze...Szyszka wygryzła...Jeżyka :D z lewej zaczyna się nosek, kończy na prawej stronie dużą pupcią z masą kolców na grzbiecie ;) Szyszka to artystka!....a może było jej smutno i czułą się samotnie i chciała sobie "stworzyć" przyjaciela ;)

Posted

Artystka...taa w ciągu 30min to dzieło stworzyła.

Ale nie mam dobrych wieści odnośnie Radusia:(

Raduś , słodziak...jest jedną łapką już na 2 świecie:(

Ma straszne wyniki  i jedynie przeszczep nerki by go uratował:( a to niewykonalne  w jego przypadku.

Dlatego nie ma sensu go dalej męczyć....:(:(:(

Posted
31 minut temu, słodkokwaśna napisał:

Artystka...taa w ciągu 30min to dzieło stworzyła.

Ale nie mam dobrych wieści odnośnie Radusia:(

Raduś , słodziak...jest jedną łapką już na 2 świecie:(

Ma straszne wyniki  i jedynie przeszczep nerki by go uratował:( a to niewykonalne  w jego przypadku.

Dlatego nie ma sensu go dalej męczyć....:(:(:(

biedny Raduś :( ale i tak przeżył sobie spokojnie ostatnie miesiące! Miał u Ciebie dobrze, niemal jak w domu. 

Czasem trzeba podejmować takie paskudne decyzje, ale one sa dobre dla tych starszych, schorowanych już psiaków, męczenie i przedłużanie życia na siłę nie jest dobre. A Raduś będzie znów młody i zdrowy i eh. Współczuje Ci takich sytuacji.

Posted
56 minut temu, słodkokwaśna napisał:

Marzenko na owczarku jest Rambo -inny pies.

aaaa bo juz był kiedyś Rambo w takim razie...już poprawiam, będzie Rambo2 w linku;) 

Edit: już jest dobrze :)

Posted
14 minut temu, słodkokwaśna napisał:

Marzeńciu Jetta też..zrób ją Dżetta

przyjechała właśnie do nas

kurka Jett akurat zmieniałam już dwa razy....coś się czasem nie zapisuje :( 

Posted
17 godzin temu, Istar19 napisał:

i jak się psina czuje? Jak jej łapki? czeka ją jeszcze jakaś operacja? Nie wiem co napisać na stronie :)

już żadnej operacji nie będzie :) przynajmniej na razie. Musi odbudować przede wszystkim mięśnie, które zanikły jej od niechodzenia z bólu :(

W lecznicy mówili,z e sunia bardzo grzeczna, spokojna i uwielbiająca glaskanie i bycie blisko ludzi

Posted

A to już towarzystwo barłogowe:P

Nowa sunia ok 5 miesięczna, bardzo bojaźliwa. U mnie Abba ją oswaja a Szyszka ją wychowuje warczeniem.

Może będzie Gatta... Boi się bardzo człowieka i tylko to , że Abba słucha się i  lgnie do nas powoduje, że sunia inaczej patrzy na człowieka.

Była dokarmiana ok 2tyg i nie dała się dotknąć tej osobie co dawała jej jeść.

IMG_2481 (1024x682) (773x589).jpg

IMG_2489 (1024x683).jpg

IMG_2497 (848x1024).jpg

IMG_2512 (1024x683).jpg