słodkokwaśna Posted February 23, 2017 Author Posted February 23, 2017 A to już Ksenia, która nauczyła się zasad panujących w domu i jest grzeczna, czysta...kochana. A na widok człowieka tańczy ze szczęścia:) Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2017 Author Posted February 23, 2017 Przede wszystkim to kochana sunia do innych zwierząt..nawet kotów. Quote
Istar19 Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Edi zbieram się teraz na spacer, choć pogoda paskudna...tak czy inaczej wrócę i dodam zdjęcia i nową sunię na stronę :) Popołudniu zaś zrobię wszystkim, albo prawie wszystkim psiakom ogłoszenia, myślałam żeby zrobić na olx, gumtree, morusek i gratce...tylko nie wiem na jakie miasto je ogłaszać ? Kraków? Katowice? łatwiej by mi było ogłaszać wszystkie psy na wszystkich portalach na to samo miasto..a np za 2 tygodnie na inne . Quote
Istar19 Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Nie zrobiłam ogłoszeń Artusiowi i Reksowi - bo nie wiem czy w ogóle ich chcesz ogłaszać? Nie zrobiłam też Apartowi - bo najpierw chciałabym się dowiedzieć np na czym polega jego rehabilitacja (ograniczony ruch, jakieś ćwiczenia czy coś?), czy musi brać jakieś leki, czy szukasz mu tylko domu stałego, czy tymczasowego też, czy jeszcze czekają go jakieś operacje? (było podejrzenie dysplazji, czy zostało to sprawdzone? ) WSZYSCY pozostali mają ogłoszenia na olx, gumtree, morusku i gratce na Kraków :) Quote
słodkokwaśna Posted February 23, 2017 Author Posted February 23, 2017 Kochana Bardzo dziękuję:) Co do Reksia i Artusia..to chyba nikłe szanse..nawet nikt na nich teraz nie spojrzy.:( Co do Aparta, to nie wiem co z dysplazją...bo w opisie nie ma o tym mowy. Muszę się dowiedzieć,,, ale sądzę, że to było powiązane z tą łapą ..a teraz i tak dostanie mój lek, to mu minie. Po operacji jest tylko rana przemywana i dostaje antybiotyk..jeszcze 3 dni. No i ma spacerować..tylko nie skakać. I tyle...dom najlepiej stały a jeszcze najlepiej to wspólny z Vegą...bo piszczy za nią a ona wyje jak go słyszy/ Wet pozwolił go dać do boksu, ale zrobię to jutro .bo muszę dłużej poobserwować, jak on się w nim będzie zachowywał/ I może się trochę uspokoi... Quote
Istar19 Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Dobra to jutro przed pracą zrobię ogłoszenie Apartowi :) też na Kraków..skoro wszyscy teraz tam ogłoszeni :) Quote
słodkokwaśna Posted February 24, 2017 Author Posted February 24, 2017 Dziś Apart po raz pierwszy się widział z Vegą po powrocie z lecznicy. Była eksplozja radości i miłości..nie mogły się od siebie oderwać:) Ale było to zbyt natarczywe i niebezpieczne dla Apcia , to zdecydowałam, że zostaną jeszcze rozdzielone. Quote
karolina112 Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Super że Apart już po operacji :) Wysłałam Pani na email zdjęcie tej suni z ul.Podwale i tym razem to już chyba ta ze zgłoszenia bo jest jasna i płochliwa Quote
słodkokwaśna Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Karolka odpisałam Ci na adres e-mail. Przepraszam za nieobecność, ale już wróciłam do żywych:) Od jutra biorę się za parowanie piesów i zdjęcia tych , co mają fatalne lub wcale. A to już nowe piesy:)wszystkie piękne i młode:) Pierwszy, to uroczy baranek''Baron..ma ok 10 miesięcy. Cudny, mega łagodny, tylko wystraszony...ale z każdym dniem nabiera pewności siebie. Lubi być głaskanym jak kogoś zna. Kocica wyjada mu same przysmaki a on nic...prosi się mendka i miauczy, aby ją wpuścić do niego do boksu. Quote
słodkokwaśna Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Słodka, wesoła, pro ludzka, kochana Sesil:)Ma ok roku. Nie ma tatuaży ani czipa. Quote
słodkokwaśna Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 I jeszcze ok roczna Szyszka..wystraszona , ale urocza i grzeczna. Tylko boi się jak się obok niej przechodzi..ucieka. Na dworze, smycz jest do stania a mieszkanie do załatwiania...ale może się nauczy. Jest po aborcyjnej. Quote
andzia69 Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Edi - co do baranka - to jest jeden z psów znajomych z Czech - flat Quote
słodkokwaśna Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Andzia takiego znalazłam... Curly Coated Retriever tylko mój, to za bardzo kudłaty w porównaniu do tego, ale może jakiś dziad lub babka była tej rasy. Quote
Istar19 Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 nowe psiaki dodane :) daj znać kto potrzebuje ogłoszeń i na jakie miasto :) na razie odświeżyłam część starych ogłoszeń, ale nic nie stoi na przeszkodzie zrobić nowe :) Quote
Istar19 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Jak zdrowie Edytko? Co u psiaków? znalazł ktoś domek ? komu ogłoszenia ? :) Quote
słodkokwaśna Posted March 14, 2017 Author Posted March 14, 2017 Marzenko już dobrze..prawie. Nie mogłam wejść na dogo, bo wczoraj przez moją głupotę wykasowałam wszystko na laptopie . I dopiero teraz nowe hasło stworzyłam. Wieczorkiem wszystko napiszę... teraz muszę dziadków szykować..jadą na badanie krwi, bo źle się czują...obaj.. Heban i Raduś. Quote
Istar19 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 to dobrze, że ze zdrowiem już wporządku ! Trzymam kciuki za psich seniorów - niech zdrowie im jednak dopisze jeszcze ! Quote
karolina112 Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 Hahaah to sobie kocica znalazła przyjaciela :) A za seniorów również trzymam kciuki i zdrówka życzę :) A co do suni od mojej cioci to nikt z gminy nie przyjechał, więc ciocia ją zatrzyma u siebie, bo już się do niej przywiązała przez ten czas :) Quote
słodkokwaśna Posted March 14, 2017 Author Posted March 14, 2017 Jak ja to znam Karolina....olewka na całego. Fajnie, że zostaje u cioci, bo by się zmarnowała inaczej. Zaczynam relację. Dziadki miały pobraną krew, ale wyniki jutro. Dostały wzmacniające kroplówki. Ale Raduś prawdopodobnie ma nerki w bardzo złym stanie:( Za to Heban się zataczał:( Miał dziś umówioną wizytę odnośnie zębów, bo ma prawie dom umówiony a tu taka niespodzianka:( Zęby i dziąsła za to ma zdrowe, tylko ma mega kamień na nich i przez to też zapach nieprzyjemny. Ale dopiero jutro , po wynikach będzie wiadomo co się dzieje. Ombre i Lolek i Krezus w domu:) Jagódka na sprawdzeniu. Baron -strachliwiec uczy się chodzić na smyczy...i z każdym dniem jest lepiej. Sesil, boi się wystrzałów. Ma ok 2 lat i jest po wyszczenieniu..ale jakieś 3 -6miesiący temu. Pełna pozytywnej energii . Na smyczy chodzi jako tako...wiadomo szalona:P a to jakbyście chcieli wiedzieć co kryją w sobie zwykłe drzwi ...to Szyszka pomogła odpowiedzieć na to pytanie. Quote
słodkokwaśna Posted March 14, 2017 Author Posted March 14, 2017 A to już nowy przystojniak. 3 letni Rambo. Jego charakter jest dla mnie zagadką. Na pewno nie nadaje się do małych dzieci. Raz bawi się jak szczeniaczek i jest kochany a drugi raz podwarkuje...np. jak mu się daje przysmaka lub zapina i odpina smycz. Ale też nigdy nikogo nie złapał za rękę a mógłby niejednokrotnie. Na smyczy chodzi dobrze i dziś na dłuższym spacerze był bardzo grzeczny. Reagował nawet na proste polecenia. Zobaczymy....co to za gagatek. Quote
Recommended Posts