joteska Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 przyszły wpłaty na Igorka od Alli Chrzanowskiej 20zł i Kika_krk 20zł pięknie dziękujemy!:iloveyou::buzi: Quote
joteska Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Na dogo zniknęły wszystkie posty z ostatnich 7 dni to przypomnę... Igor został już przeniesiony do kojca zewnętrznego u Donki 5, podobno dobrze to znosi i nie wyje, co do zakraplania uszka nie mam pewności- jak sobie da to jest zakraplane chyba Igorek jest nadal na zmniejszającej sie dawce sterydów- teraz co 2gi dzień, nie ma nawrotu zmian na łapkach. Dobrze toleruje zmienioną karmę- obecnie je Joserę, poprzednią znacznie droższą RC zużywał 14kg przez średnio 3 tygodnie. Teraz dostał łacznie 30kg Josery więc powinno starczyć na dłużej. przyszły wpłaty od Eli W 30zł, od doroty 1 10zł, od Moniki J z fb 38,78 zł i od taygi 10,24zł BARDZO DZIEKUJEMY!!!:Rose::iloveyou: Unixena przygotowała fanty na bazarek Igorkowy:sweetCyb: w najbliższym czasie przy ładnej aurze wiosennej wybiorę sie do naszego chłopaczka by porobić nowe zdjęcia do ogłoszeń wszystkim ciociom i wujkom poświąteczne najserdeczniejsze wiosenne życzenia:loveu: Quote
unixena Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Bazarek dla Igorka gotowy -zapraszamy .Rozsylajcie i podnoscie . [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225708-ODLOTOWE-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-dla-ONka-IGORA-27-04-godz-22-00[/url] Quote
joteska Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 [quote name='unixena']Bazarek dla Igorka gotowy -zapraszamy .Rozsylajcie i podnoscie . [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225708-ODLOTOWE-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-dla-ONka-IGORA-27-04-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225708-ODLOTOWE-RÓŻNOŚCI-dla-ONka-IGORA-27-04-godz-22-00[/URL][/QUOTE] Hurrra!!!!!!!!!!!!!!! Igorek ma bazar pełną gębą, wielki cudny BAZAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [IMG]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/554288_349475351756681_159666184070933_956504_635409115_n.jpg[/IMG] Quote
joteska Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Donka5 mi mówiła, ze Igore puszczany z kojca nie odstepuje jej na krok. Ciekawe jak znosi teraz wilgotna i jeszcze nie tak ciepłą aurę.. Donka 5 napisz proszę jeszcze troszkę o Igorze Quote
DONnka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='joteska']Donka5 mi mówiła, ze Igore puszczany z kojca nie odstepuje jej na krok. Ciekawe jak znosi teraz wilgotna i jeszcze nie tak ciepłą aurę.. [B]Donka 5 napisz proszę jeszcze troszkę o Igorze[/B][/QUOTE] Faktycznie bardzo oszczędne te relacje Donki5 :roll: Szkoda, bo takie relacje ożywiają wątek i przyciągają ludzi ... Przyłączam się do prośby joteski :modla: :modla: :modla: Dużo informacji i dobre fotki to także połowa sukcesu w szukaniu domku A bazarro Igor ma rzeczywiście WYPASIONE :multi: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Ale pachnidła zachęcają, czas kobietki na nowe nuty zapachowe! Wiosna już na całego! Quote
joteska Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Donka5 mi napisała, że nie ma aktualnie komputera i korzysta z niego gościnnie.. Powoli sterydy aplikowane Igorkowi się kończą mam nadzieję, ze będą odstawione bo boję sie jakiś powikłań. Za to Igor ma dobry apetyt no i dużo pije, przytył chłopak. Kropelki do uszu skończyły sie właśnie- Igorek musi pojechać na kontrolę. Tak na oko zmian w uchu i na łapkach nie ma. Donka przesłała mi fotkę z komórki ze spaceru, chyba faktycznie nabrał masy :) [IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/534831_368158629887691_100000806723184_946866_1613221298_n.jpg[/IMG] Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Ale grubasek, taki do tulenia i miziania. Jotesko poprosiłam na wątku Zofiję by moją nadpłatę za Olina, który pojechał do domu Tobie przelała na Igorka w końcu to też cieszyński psiak [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/186923-Olinos%C5%82aw-ofiaraPOWODZI-grzeje-doopcie-w-swoim-domku-%29/page63[/url] Quote
joteska Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 [quote name='Elżbietka_Cieszyn']Ale grubasek, taki do tulenia i miziania. Jotesko poprosiłam na wątku Zofiję by moją nadpłatę za Olina, który pojechał do domu Tobie przelała na Igorka w końcu to też cieszyński psiak [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/186923-Olinos%C5%82aw-ofiaraPOWODZI-grzeje-doopcie-w-swoim-domku-%29/page63"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/186923-Olinosław-ofiaraPOWODZI-grzeje-doopcie-w-swoim-domku-)/page63[/URL][/QUOTE] Elu bardzo Ci dziękuje w imieniu Igorka:Rose::iloveyou::sweetCyb: nam deklaracji i wsparcia bardzo brakuje, bo wycofały sie 2 osoby i sytuacja finansowa sie pogorszyła:shake: cieszę się też, że Olin wreszcie ma swój kochany stały dom:lol: Quote
unixena Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Igorek zmeznial ,wypieknial ,tylko domku brak ....:roll: [IMG]http://www.beruska8.cz/zviratkadomaci/hafici2/18.gif[/IMG] Quote
joteska Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 nasza mateczka onkowa DONnka ma szczęśliwą ręke do ogłoszeń- to już sie teraz przekonałam na 100%!!!! :sweetCyb: zauktalizowałam tablicę i.. był dziś jeden ważny telefon i w nadchodzącym tygodniu lub w niedzielę jedziemy razem z Igorkiem na wizytę przedaopcyjna poznać sie z pewna charakterną lecz samotna onka w średnim wieku i 2ma kotami ;) oraz z opiekunami tego szacownego stada, od wizyty wiele zalezy, chyba Igorowi czerwoną apaszkę znów założe :) nie znamy reakcji Igora na koty, bo nie ma w hotelu jak sprawdzić:razz: koty wychowane przy dwóch onkach, starszy piesio latami chorował na trzustkę, odszedł ponad pół roku temu...Mam nadzieję, że Igor zachowa klasę:mad: Quote
DONnka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) [quote name='joteska']nasza mateczka onkowa DONnka ma szczęśliwą ręke do ogłoszeń- to już sie teraz przekonałam na 100%!!!! :sweetCyb: zauktalizowałam tablicę i.. był dziś jeden ważny telefon i w nadchodzącym tygodniu lub w niedzielę jedziemy razem z Igorkiem na wizytę przedaopcyjna poznać sie z pewna charakterną lecz samotna onka w średnim wieku i 2ma kotami ;) oraz z opiekunami tego szacownego stada, od wizyty wiele zalezy, chyba Igorowi czerwoną apaszkę znów założe :) nie znamy reakcji Igora na koty, bo nie ma w hotelu jak sprawdzić:razz: koty wychowane przy dwóch onkach, starszy piesio latami chorował na trzustkę, odszedł ponad pół roku temu...Mam nadzieję, że Igor zachowa klasę:mad:[/QUOTE] Jeessoo jak się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Po ostatnich wydarzeniach z Dinką już w to zwątpiłam :roll: Będę zaciskać kciuki z całej siły a jak się uda to normalnie spiję się jak bąk :cunao::ghost_2: Igor, trzymaj fason chłopaku, wiem, że potrafisz :loveu: :loveu: :loveu: Edited April 22, 2012 by DONnka Quote
unixena Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) Looo matko i lojcu:crazyeye: .....jak tu nadziejkowo zawialo domkiem dla przystojniaka :lol::lol:.Kciukacze zacisniete -DONnka ,jak to faktycznie bedzie TEN DOM:multi: -to ja tez dolacze do oblewania ...:eviltong::diabloti: [IMG]http://www.obrazki-i-gify.yoyo.pl/galeria/1358684251divider82-1.gif[/IMG] Edited April 22, 2012 by unixena Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Hmmm, on tak nie bardzo reaguje na koty- tzn nie ścigał ich u mnie, bo bolały go łapy, ale był wyraźnie "zaintrygowany" kotem, ale wierzę, że mu się te dwa spodobają :) mam wielka nadzieję i trzymam kciuki za nowy dom!!!! Quote
Kajka_72 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='unixena']Looo matko i lojcu:crazyeye: .....jak tu nadziejkowo zawialo domkiem dla przystojniaka :lol::lol:.Kciukacze zacisniete -DONnka ,jak to faktycznie bedzie TEN DOM:multi: -[I][B]to ja tez dolacze do oblewania ...:eviltong::diabloti:[/B][/I] [IMG]http://www.obrazki-i-gify.yoyo.pl/galeria/1358684251divider82-1.gif[/IMG][/QUOTE] I ja tez ...na bank :) Kciuki 3mam bardzo mocno . Na Igorka juz czas , czas najwyzszy :) Quote
Alla Chrzanowska Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 W związku z tym, że nasza Kochana Docha pomogła mi uzyskać odszkodowanie (na co nie liczyłam) zgodnie z obietnicą część tych pieniędzy przeznaczam na psy, na moich podopiecznych, a że Igor też się do nich zalicza, więc przelałam dla niego 100,00 zł. Jest to kwota dodatkowa, poza deklaracją stałą. Quote
kometa Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 PRZEPRASZAM ZA OFFA, ALE SYTUACJA PODBRAMKOWA! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226235-Księgarenka-i-nie-tylko-na-Biankę-do-6-maja-g-22?p=19001748#post19001748[/URL] Quote
joteska Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='Kajka_72']I ja tez ...na bank :smile: Kciuki 3mam bardzo mocno . Na Igorka juz czas , czas najwyzszy :smile:[/QUOTE] Oj tak, wszystkie pewnie sie w jednym czasie upijemy ;-) choć wirtualnie razem:evil_lol: mam straszną tremę jak nigdy, trochę jak przed egzaminem;-). Myślę, że przejażdżka i spotkanie Igora na neutralnym terenie będzie lepsza niż spotkanie w hoteliku. Te koty na szczęście od ślepaczka sa wykarmione przez Panią i dorastały przy 2 onkach, oby Igorowi nie włączyła sie opcja pościgowa, liczę na jego inteligencję i podatność na ew. korektę coby chłopak załapał, że koty sa nietykalne :) [quote name='Alla Chrzanowska']W związku z tym, że nasza Kochana Docha pomogła mi uzyskać odszkodowanie (na co nie liczyłam) zgodnie z obietnicą część tych pieniędzy przeznaczam na psy, na moich podopiecznych, a że Igor też się do nich zalicza, więc przelałam dla niego 100,00 zł. Jest to kwota dodatkowa, poza deklaracją stałą.[/QUOTE] Aluś, za całego serca Ci dziękujemy!:loveu: :Rose: to ogromny zastrzyk i wsparcie:multi: Quote
Alla Chrzanowska Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [quote name='joteska'] Aluś, za całego serca Ci dziękujemy!:loveu: :Rose: to ogromny zastrzyk i wsparcie:multi:[/QUOTE] Nie ma za co. Podziękowania należą się dla Dochy, bo to dzięki niej Quote
Kajka_72 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='joteska']Oj tak, wszystkie pewnie sie w jednym czasie upijemy ;-) choć wirtualnie razem:evil_lol: mam straszną tremę jak nigdy, trochę jak przed egzaminem;-). Myślę, że przejażdżka i spotkanie Igora na neutralnym terenie będzie lepsza niż spotkanie w hoteliku. Te koty na szczęście od ślepaczka sa wykarmione przez Panią i dorastały przy 2 onkach, [I][B]oby Igorowi nie włączyła sie opcja pościgowa, liczę na jego inteligencję i podatność na ew. korektę coby chłopak załapał, że [COLOR=#b22222]koty sa nietykalne[/COLOR] [/B][/I]:) [/QUOTE] Oj tam od razu nietykalne ;);) Ramzes do dzisiaj nie moze pojac , ze Prezes jest nietykalny, tknac to go bardzo lubi , za to wie, ze krzywdy mu zrobic nie wolno i trzeba byc nad wyraz delikatnym. Inaczej mozna " z liscia" zarobic jak nic;) A tak na powaznie ...jestem pewna , ze Igor nie ma wlaczonej korby na poscig za kotami i da sie chlopakowi wytlumaczyc o co chodzi w relacji pies-kot :) Quote
joteska Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [quote name='Alla Chrzanowska']Nie ma za co. Podziękowania należą się dla Dochy, bo to dzięki niej[/QUOTE] oj jest za co jest, jeszcze raz wielkie podziękowania :) pieniążki już doszły [quote name='Kajka_72']Oj tam od razu nietykalne ;);) Ramzes do dzisiaj nie moze pojac , ze Prezes jest nietykalny, tknac to go bardzo lubi , za to wie, ze krzywdy mu zrobic nie wolno i trzeba byc nad wyraz delikatnym. Inaczej mozna " z liscia" zarobic jak nic;) A tak na powaznie ...jestem pewna , ze Igor nie ma wlaczonej korby na poscig za kotami i da sie chlopakowi wytlumaczyc o co chodzi w relacji pies-kot :)[/QUOTE] :) tez mam nadzieję, że koty wspomogą mnie w tym tłumaczeniu:evil_lol: Quote
blackgerl Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 a ja trafiłam tu z bazarku dla igorka i tak sobie podczytuje, psiak pieknie wyglada! :) i trzymam kciuki!!! czekam z niecierpliwością na wiad z wizyty przedadopcyjnej :) Quote
joteska Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 (edited) [quote name='blackgerl']a ja trafiłam tu z bazarku dla igorka i tak sobie podczytuje, psiak pieknie wyglada! :) i trzymam kciuki!!! czekam z niecierpliwością na wiad z wizyty przedadopcyjnej :)[/QUOTE] witaj na wątku igorkowym :) kochani dopiero wróciliśmy z całodniowych wycieczek i wizyt. Do adopcji Igorka niestety nie doszło:placz::placz::placz: choć Państwo rozważali próbne pozostawienie Igora na kilka dni. Rano odebrałam go z całkiem dużą biegunką- nie wiem czy karma mu nie służy czy coś podjadł nieodpowiedniego, dupeczke i ogon podcierałam i czyściłam kilka razy. Był głodny, na wizycie dałam mu jego karmę. Sunię na spacerze przyjął elegancko i uniżenie, zakolegowali się to samo na posesji Państwa. Na kota Igor poczatkowo zareagował tak, ze przeszedł obok ale jak był wzięty na ręce i powąchał jego zadek to chciał jego tył chwycić, kot sie spłoszył i uciekł to Igor za nim pobiegł. Kot na posesje nie wrócił. Drugi kot jest tak płochliwy, że chowa sie nawet gdy obcy ludzie sie pojawiają lub bywający goście. Pojechałam z Panią i sunią do najbliższej lecznicy z powodu biegunki Igora, został podcięty duży pazur, który utrudniał Igorowi chodzenie, skórka między poduszkami łap jest zaczerwieniona. Igor też lekko podkulewa nie wiem dlaczego. W lecznicy podwarczał na wetkę przy bolesnym zastrzyku ale potem ją lizał po rękach, to jednak chyba Panią zraziło- tłumaczyłam, ze ma za sobą bolesne zabiegi stąd ta reakcja ale Pani myślała, ze sama mu może zastrzyki dawać jak swojemu poprzedniemu psu. Jak wróciliśmy Państwo jednak wycofali się z pomysłu okresu próbnego co rozumiem bo martwią sie o koty i ja też nie naciskałam, choć dom byłby super dla psa, który już wcześniej miał do czynienia z kotami na jednym wspólnym podwórku. Igor ma nieznany dotychczasowy życiorys i tak uważam, ze jak na psa który najpewniej żył na łańcuchu zachowywał sie bardzo ładnie. Pochodził po kolei do wszystkich tulił się i lizał po rękach- to pies bardzo spragniony swoich ludzi i swojego miejsca na świecie. Potem jeszcze z Igorem spędziliśmy trochę czasu w zajeździe czekając na Donkę i takie urozmaicenie piesiul miał. Martwi mnie biegunka i bolesny brzuch:shake: i jego podkulewanie. Musi koniecznie jechać na kontrole do weta. Poza tym szaleją kleszcze, u jednego psa w Donki wyczułam 4 na podbródku, Igora trzeba zabezpieczyć, miałam kupić krople ale Pani miała go kapać i sama dokupić a potem sie rozmyśliła i został bez kropelek:shake: Dostał od nas wizytacyjną cieńszą kolorową obroże bo pod dotychczasową gruba dość obcisłą i nie oddychającą obrożą sierść jednak nie odrosła. foteczki wkleję niebawem Edited April 26, 2012 by joteska Quote
blackgerl Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 kurcze, nie za ciekawe wieści,ale to była dopiero pierwsza wizyta, wiec tzw pierwsze koty za płoty ;) na drugiej bedzie lepiej! ciekawe z ta biegunką, miał ją wczesniej przed pojsciem na noc do tego domu? bo zrozumiałam ze przenocowął tam jedną noc? może po prostu pies sie zestresował nową sytuacją, nowym miejscem? skoro mowisz ze dałas im jego karme. wiec nowi właściciele nie powinni od razu skreślać psa z z powodu biegunki:( a powarkiwanie, ktory pies nie warczy czasem na weta? ale widocznie coś nei grało miedzy nimi a igorkiem, i lepiej ze go nei wzieli niż mieli by na siłę. ja właśnie mam jechać sprawdzić psa ktorego wzieli ludzie,ktorym najpierw sie pies nie spodobał na zywo, a mi mo to go wzieli... no i teraz sie martwią wszyscy jak tam im sie wiedzie :/ taaak, kleszczy jest MASA! nie ma co załowac kasy na dobre krople. macie na to kase dla igorka? Quote
Recommended Posts