Tianku Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 gdzie te ludziska mają oczy Ira jest przepiękna 1 Quote
konfirm31 Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 gdzie te ludziska mają oczy Ira jest przepiękna Też tak uważam :). A jako ONkowata, z pewnością mądra :) Quote
Murka Posted November 30, 2015 Author Posted November 30, 2015 Pewnie wiek ludzi odstrasza, bo ona ma ok. 8 lat teraz :( A my od wczoraj mamy nowego lokatora ze Stalowej Woli, którego TZ nazwał malowniczo Turban (bo biały i zakręcony ;) ) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Śliczny! Jaką ma piękną łatę na oku! :) Quote
konfirm31 Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Śliczny! Jaką ma piękną łatę na oku! :) Łaciaty Turban? - nie wiem, czy to jest poprawne politycznie ;) Ale faktycznie - śliczny :) Quote
Aldrumka Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 turban totalnie w moim stylu :smile: i w moim :) Quote
ewkar Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 A imię świetne, bardzo mi się podoba.Jaki jest? Chodzi mi o charakter. Quote
Murka Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 Bardzo przyjacielski, bardzo łagodny, lgnie do człowieka, domaga się pieszczot i uwagi. Ma trochę energii i trudno mu ustać w miejscu, ale myślę, że z czasem się trochę wyciszy. Na pewno był psem łańcuchowym, bo ma wytartą szyję i jak się go zapnie smyczą do czegoś (np. jak chciałam mu fotki zrobić), to chodzi w te i we wte non stop - bardzo typowe dla psa łańcuchowego. Quote
ewkar Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Fajny jest, naprawdę.Należy do uśmiechniętych psów, nie wszystkie takie są. Quote
eloise Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Genialne imię :) Murko, pogratuluj TZ-etowi pomysłu :) Quote
Murka Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Dziś do domku do Lublina pojechała Zoja... to już jej druga adopcja, mamy ogromną nadzieję, że ostatnia. Quote
konfirm31 Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 To chyba ta ukochana Aresa? Powodzenia, malutka :) Quote
ewkar Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Jednym z ładniejszych psów u Murki jest Toudi.Bardzo jestem zdziwiona, że jeszcze nie ma domu.Ludzie są wzrokowcami, a Toudi jest wyjątkowo fotogeniczny. Quote
Murka Posted December 4, 2015 Author Posted December 4, 2015 Dziś pożegnaliśmy Misia ['] Był sprawny do samego końca, rozłożył go nagle nowotwór :( Kolia spała przy nim całymi dniami od paru tygodni, nawet jak wychodził na ogród to grzała mu legowisko. Myśleliśmy, że to jakaś faza, jak to u kota. Wczoraj Misio wyjechał do lecznicy i od tamtej pory kicia przestała spać na psim legowisku. Zdziwiliśmy się jak zobaczyliśmy ją śpiącą na fotelu. Najwyraźniej spełniła swój obowiązek - cały ten czas czuwała przy ciężko chorym Misiu... Quote
konfirm31 Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 Żegnaj, Misiu :(. Koty podobno "mają to coś" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/103940/oskar-kot-ktory-przeczuwa-smierci pomagają przez nią łagodnie przejść...... Quote
ewkar Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Bardzo, ale to bardzo mi przykro z powodu Misia.To jednak jest wredne choróbsko.Mam nadzieję, że bardzo nie cierpiał.Do końca była z nim kochana przyjaciółka, Kolia, to bardzo wzruszające.Często zwierzęta są bardziej empatyczne niż ludzie. Quote
Murka Posted December 6, 2015 Author Posted December 6, 2015 Kolia jest wyjątkowa, bo kiedy Hania ma gorączkę to zawsze się przy niej kładzie. A do nas przyjechał nietypowy dla naszego hoteliku lokator i zarazem pierwszy kot do adopcji :) Łatek to wspaniały spokojny, przytulaśny kocur ok. 2-letni, już wykastrowany. Quote
ewkar Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 To ja bym chciała zrobić Łatkowi " wyprawkę", dobrze? Jakieś posłanko, kocyk, zabawkę.Będzie TŻ w Stalowej, czy raczej wysłać? Quote
Murka Posted December 8, 2015 Author Posted December 8, 2015 To ja bym chciała zrobić Łatkowi " wyprawkę", dobrze? Jakieś posłanko, kocyk, zabawkę.Będzie TŻ w Stalowej, czy raczej wysłać? O, dzięki wielkie :) Nie wysyłaj, TZ będzie pewnie na weekendzie w Stalowej to odbierze. Przy okazji poda Ci karmę dla bezdomniaczków :) Quote
Recommended Posts