ewkar Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Piękne pieski.Dziwne, że nie ma zainteresowania. Quote
konfirm31 Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Nikt tego nie wie, dlaczego jeden pies znajduje szybko swój dom, a drugi - wcale nie "gorszy", długo na niego czeka? Może - to kwestia szczęścia w życiu ;)? Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 psy o niewywkłej urodzie, oryginalnej, zjawiskowej - czasem siedza i siedzą i nic, a zwykły burek za przeproszeniem kradnie czyjeś serce. Albo taki mój podopieczny korabiewicki: przysięgam wam, ze to nie metafora, najbardziej zrównoważony, spokojny, ale nie tchórzliwy, genialny pies - szafa by go wychowała. siedział w boksie z dwoma mega porąbanymi osobnikami. one znalazły kochające domy, a on siedział. włosy z głowy rwałam. ale na szczęście już się gdzieś zadomowił, ma króliki do towarzystwa, oczywiście z odzysku. Quote
ewkar Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Miałam dwa koty z działek, dorosłe, trochę wycofane, bardzo nieufne.Kubuś bez ogonka, bo ktoś go uderzył i wdała się gangrena, trzeba było amputować.Siedziały rok w DT i poszły w dwupaku do domku, jaki tylko może się przyśnić.Kiedyś pisałam ogłoszenie kotu, o którym było wiadomo tylko, że opiekunka mu umarła, że jest sam w mieszkaniu, ponoć stary i niezbyt sympatyczny.Jedyne zdjęcie, które miał to takie, na którym ma stulone uszy i syczy.Ledwo się ogłoszenie ukazało kot znalazł dom i to też świetny.Okazał się wcale nie taki stary, bardzo zadbany i wyjątkowo miziasty, na imię ma Puszek, ale domek o tym nie wiedział, kiedy zdecydował się go przygarnąć.Po raz kolejny wtedy przekonałam się, że nie ma kotów nie adopcyjnych.Z psami też chyba tak jest. Quote
Murka Posted September 15, 2015 Author Posted September 15, 2015 Mimi wczoraj wróciła do nas z lecznicy, zaraz po powrocie było w miarę ok, ale wieczorem i dziś rano było nieciekawie, ale od południa jest już lepiej, suńka pije wodę, je (choć wybredna jest okropnie), na spacerkach trochę żywsza. Jeszcze parę fotek elegancika Leona: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Murka, z mojego bazarku na Doya i Plamę wyszło 78,20 (zaokrąglam to do 80 zł). Podaj numer konta, to Ci to prześlę i potwierdzisz na wątku: http://www.dogomania.com/forum/topic/148495-koniec-trwa-rozliczanie-ksi%C4%85%C5%BCki-i-bi%C5%BCuteria-na-doya-i-plam%C4%99-do-13-wrze%C5%9Bnia-zapraszamy/page-5#entry16564289 Quote
Murka Posted September 18, 2015 Author Posted September 18, 2015 Zapraszam na wielkie bazarro wyprzedażowe: http://www.dogomania.com/forum/topic/200916-wielki-bazar-wyprzeda%C5%BCowy-ciuchy-buty-i-inne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-kt-do-3009/page-1 Quote
sleepingbyday Posted September 18, 2015 Posted September 18, 2015 o, idę zobaczyć, czym tam kusisz :-). Tymczasem, jeśli ktoś licytuje na moim bazarku, to właśnie odpaliłam kolejny konkurs z nagrodą - dla pierwszej osoby, która odpowie poprawnie na pytanie. Quote
Murka Posted September 21, 2015 Author Posted September 21, 2015 Dzisiaj do domków w okolice Lublina (dwa różne domy, tylko tak się złożyło, że jednego dnia) wybyły: Jotka oraz Leon :) Quote
konfirm31 Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Wszystkiego najlepszego dla Psiaków w swoich domach :) Quote
ewkar Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Fajnie, cieszę się bardzo.A tyle jeszcze fajnych piesków czeka, oby i do nich los się uśmiechnął. Quote
inka33 Posted September 22, 2015 Posted September 22, 2015 Zaglądam sobie i podziwiam ruch w psim interesie oraz szklane oczy Leona. :) Quote
Murka Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 Mimi już troszke odmieniona :) Quote
mar.gajko Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Długo nie posiedzi w hotelu, ta Mimi :) Piękna, puchata i chyba nie za duża. Quote
Murka Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 Ona waży niecałe 13 kg, za tydzień sterylka. Ma co prawda ok 8 lat, ale jest już osoba zainteresowana jej adopcją. A my chcieliśmy się pochwalić nowym stałym członkiem stada, którego mamy od wczoraj. To malutka niewidoma koteczka uratowana przez kudlataja i ala123. Straszna śmierć czekała ją i jej rodzeństwo... Mała Mia jest rozkoszna i radzi sobie niesamowicie. Szkoda, że ludzie mają takie opory przed adopcją zwierząt z defektami. Na razie nasze pozostałe koty boją się tego strasznego potfora ;) dlatego malutka urzęduje głównie w Hani pokoju. Quote
ewkar Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Jaka śliczna.Brak oczka jej nie szpeci, nadaje tylko taki trochę łobuzerski wygląd.Czytałam na wątku Ergo o tym łobuzie, który daje koty psom na pożarcie.To karalne przecież, o moralnej stronie tego procederu nie wspomnę. Quote
konfirm31 Posted September 25, 2015 Posted September 25, 2015 Z Mimi faktycznie, biały puchacz, więc i nie dziwota, że domek już na nią czeka :). Osiem lat dla małego psa, to zaledwie połowa życia - lub jeszcze mniej. Kicia biedna, dobrze, że już bezpieczna i domkowa :) - przed nią też całe szczęśliwe kocie życie. Quote
Murka Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 Chałwa dwa dni temu... Sunia w końcu doczekała się jakiegoś zainteresowania... na dniach się okaże co z tego wyniknie :) Quote
Murka Posted September 26, 2015 Author Posted September 26, 2015 Dzisiaj do domku do Kolbuszowej pojechała Milka... sunia była u nas ponad rok, ma lęk separacyjny... jeszcze się więc nie cieszymy... Quote
Guest TyŚka Posted September 26, 2015 Posted September 26, 2015 Co za niespodzianka, trzymamy moooocnoooo kciuki! Quote
Recommended Posts