ewkar Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 A ,takie buty.Z kotami też tak bywa.Ale jest piękna, jest filmik, który pokazuje, że to przemiłe stworzenie. Quote
Gusiaczek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Chałwa nie prezentuje się najlepiej ludziom, którzy odwiedzają hotelik; wygrywają psy, które umieją się cieszyć do obcych, są przymilne. Chałwa się boi, chowa się do budki.. wyprowadzana na smyczy jest wypłoszona. I weź wytłumacz, że jak zaufa to będzie przylepką (do nas taka jest)... Miejmy nadzieję, że w końcu przyjedzie ktoś i tak się zakocha, że zaufa i podejmie wyzwanie :) Chałwa, powodzenie życzę i więcej bezczelności ;) Quote
Murka Posted August 10, 2015 Author Posted August 10, 2015 I jeszcze: morderczy szczeniak znęca się nad Milusiem :) 1 Quote
Gusiaczek Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Z przyjemnością patrzę na bawiące się psy .... Ovlina nie umie się bawić, tzn. dla niej zabawą zawsze był morderczy pęd i wszelakie piłeczki, patyki. Miała ok. 5 miesięcy gdy do nas zawitała, zawoziłam ją do parku, gdzie zawsze miała towarzystwo, które ..... ignorowała. Nie zdążyła się nauczyć? za wcześnie wyrwano ją z gniazda od rodzeństwa? a może go nie miała? cóż, są to pytania bez odpowiedzi u większości psów z niewiadomą przeszłością i trzeba je przyjąć takimi jakie są i kochać :) Quote
ewkar Posted August 10, 2015 Posted August 10, 2015 Ja też znam sunię, która nie umie się bawić.Żadna zabawka jej nie interesuje, nie wiem dlaczego.A mnie też ogromnie podobają się pieski, które aportują piłeczkę czy patyk, cokolwiek. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Mój Jarek, adoptowany od Murki pięć lat temu, też nie umie się bawić. Ani zabawkami, ani z psami. Zabawki przeważnie rozgryza, a psy zachęca do zabawy, ale jak zaczną wokół niego biegać to robi się nieśmiały i odchodzi na bok. Quote
sleepingbyday Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 chałwa i tak lepiej robi, niż moj wieczny juz tymczas, bo on to sie prezentował zainteresowanym ludziom w ten sposób, że jak go chcieli pogłaskac, to ich gryzł... :-) Quote
ewkar Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 chałwa i tak lepiej robi, niż moj wieczny juz tymczas, bo on to sie prezentował zainteresowanym ludziom w ten sposób, że jak go chcieli pogłaskac, to ich gryzł... :smile: Swoją drogą sprytne.Dobrze mu u Ciebie to co będzie się podlizywał potencjalnym domkom? Jeszcze go zechcą i co ? Quote
Gusiaczek Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Zaglądam z ciekawością cóż też w Murkowym Hoteliku się dzieje ? :) Pozdrawiam Quote
Murka Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Na dniach szykują się małe przepsienia ;) 1 Quote
Gusiaczek Posted August 16, 2015 Posted August 16, 2015 Na dniach szykują się małe przepsienia ;) czekam niecierpliwie :) Quote
Murka Posted August 16, 2015 Author Posted August 16, 2015 Na prośbę Toli robię rozliczenie końcowe Mysi: Stan konta na 24 lipiec wynosił -163,50 zł Wpłaty: +50 zł DS Riley +80 zł Lida (za transport Milusia) +60 zł Erica (wpłata planowana, jako dodatek do transportu Riley) Razem: +26,50 zł Koszty: -102 zł hotelowanie (25.07-05.08) -340 zł transport Mysi do DS + transport Riley do DS + odbiór Milusia w drodze powrotnej Razem: -442 zł +26,50 zł - 442 zł = -415,50 zł Pozostałość po hotelowaniu Mysi wynosi -415,50 zł Quote
ewkar Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Na dniach szykują się małe przepsienia ;) No i co? Quote
Aldrumka Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 w mojej okolicy moda na takie nieduże białe z łatkami na uszach lub pyszczku psiaki Quote
Gusiaczek Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 No i co? osobiście bardzo czekam na przyjazd Pszenicznego u Murki ogoniastych emocji nam nie zabraknie ;) Quote
Guest TyŚka Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ja też za każdym razem, ilekroć pojawi się wiadomość z wątku Murki, cicho liczę, że to wpis Murki o Pszeniczym :p Quote
Gusiaczek Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 Ja też za każdym razem, ilekroć pojawi się wiadomość z wątku Murki, cicho liczę, że to wpis Murki o Pszeniczym :P TyŚka, Niecierpliwsze, taż chyba aby ino dojechali/dojeżdżają :) poza tym smaczek lepszy, jak wyczekany ;) ale przeca i na Kudłatka czekamy :) http://images69.fotosik.pl/1118/7109251d6b42c31cmed.jpg Quote
Guest TyŚka Posted August 19, 2015 Posted August 19, 2015 To prawda, dopiero potem doczytałam na wątku, że Murka dopiero wyjechała :p To czekamy. 1 Quote
Murka Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 Wczoraj dojechałam ok. 22.00, czekało mnie jeszcze sporo zajęcia, potem padłam, a dzisiaj od rana zamieszanie, bo trzeba było wyprawić TZa z psiakami. Dopiero teraz mogę usiąść na chwilę przy laptopie. Jak obrobię fotki to powrzucam razem z nimi info :) Pszeniczny bardzo fajny psiak, już mu parę fotek zrobiłam i filmik jak nieśmiało podaje łapkę :) Quote
Gusiaczek Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Murko, cierpliwie czekamy w poszanowaniu Waszego czasu i ambarasu ;) :) Pozdrawiam Quote
Murka Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 Dodatkowo jak TZ w trasie, to ja mam na głowie cały zwierzyniec :) No, ale już mogę napisać, że wybył dziś do domku Tosiek (w okolice Gniezna): Tutaj tuż przed odjazdem razem z drugim psiakiem, który wczoraj przyjechał z Zamościa (oba chłopaki pochodzą z zamojskiego schroniska). Ten drugi tylko u nas nocował, w Łodzi został przekazany w ręce innego hotelu. Natomiast nowy nabytek to psiak o roboczym imieniu Pszeniczny, także ze schroniska w Zamościu. Przebywał tam 3 lata, miał okropne dredy i odparzenie w jednym miejscu, które na szczęście pięknie się goi. Psiak bardzo grzeczny i łagodny. Więcej info na wątku psiaka: http://www.dogomania.com/forum/topic/148216-serce-p%C5%82acze-pszeniczny-czeka-na-pomoc/page-1 Quote
Guest TyŚka Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Uwielbiam spojrzenie Pszeniczego. Powodzenie Tośku! Quote
Murka Posted August 20, 2015 Author Posted August 20, 2015 A tu jeszcze Jeżynka pierwszy raz odważyła się wskoczyć na fotel i od razu się jej spodobało :) Teraz to jej stałe miejsce, z którego schodzi tylko do miseczek i na spacerki :) No i jak Hanię zobaczy :) Jeżynkę czeka daleka podróż do DS, ale jeszcze musi parę tygodni poczekać. Quote
Recommended Posts