sleepingbyday Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 ale widać, że zoja jeszcze "postępuje" w główce ku hani, jeszcze nie do końca doszła ;-). zwł. na pierwszej fotce jest: eee, ojej, eee.... Quote
Murka Posted July 22, 2015 Author Posted July 22, 2015 Dlatego napisałam, że drobne postępy :) A dziś przyjechały do nas dwa psiaki: Bezimienny jeszcze mały piesek ze schroniska w Zamościu; jest bardzo zachudzony, kręgosłup mu sterczy. oraz mała suczka spod Zamościa, prawdopodobnie matka Jagody. Suczka ma zapalenie macicy i sutka. Jest troszkę wystraszona, ze smyczą na bakier, ale tylko słyszy Hanię to jej się ogonek "włącza" - identycznie jak u Jagody :) Quote
Gusiaczek Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 Nowy Kolega normalnie PAN Pikuś :D Bardzo proszę o przekazanie Hani serdeczności ode mnie :) Spojrzenie suni na Hanię mówi samo za siebie http://images70.fotosik.pl/1060/c67d550418dab7c0gen.jpg Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted July 22, 2015 Posted July 22, 2015 A ja myślałam, że ten mikropiesek ma na imię Tosiek - tak się gdzieś na wątku doczytałam. Quote
Murka Posted July 22, 2015 Author Posted July 22, 2015 Tak ma w książeczce ze schroniska, ale tylko do identyfikacji. Jest bazarek imienny dla tego psiaka i będzie miał niedługo imię nadane z urzędu :) Quote
Murka Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Zapomniałam zapodać wątek "tośka": http://www.dogomania.com/forum/topic/147799-smutny-mikropiesek-brakuje-deklaracji-by-opu%C5%9Bci%C5%82-schron-pom%C3%B3%C5%BC-prosz%C4%99/page-1 Dzisiaj też przyjechał nowy lokator na miejsce stałe corgomaniaków, aż ze schroniska w Olsztynie. Jak obrobię fotki to go przedstawię :) Quote
Murka Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Oto Timi ze schroniska w Olsztynie :) Timi ma ok. 6 lat, waży 15-20 kg. Jest bardzo łagodny, kuleje na tylną łapkę. W schronisku był od grudnia 2014 r., kiepsko znosił pobyt w placówce. Quote
Murka Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Żeby podgrzać atmosferę napiszę, że jutro wybędą do DS dwa psiaki :) Quote
mar.gajko Posted July 23, 2015 Posted July 23, 2015 Trzymamy kciuki mocno, najmocniej za wspaniałe nowe domki. Quote
Gusiaczek Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Witaj Timi, przesympatyczna z ciebie paróweczka :) Quote
ewkar Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Rozumiem, że dzisiaj dwa psiaki jadą do DS-ów.Kiedy tajemnica przestanie być tajemnicą? :D Quote
Guest TyŚka Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 To trzymam kciuki za pomyślne zakończenie dla dwóch psiaczków, które wybywają :) Quote
Murka Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 Rano do domu do Warszawy wyjechał Horacek :) Wieczorem jeszcze jedna adopcja :) Quote
Gusiaczek Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Powodzenia Horacy, masz domek, ale cacy! :) Quote
ewkar Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Cieszę się bardzo.On jest podobny do Ergo, prawda? Quote
mar.gajko Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Chyba Horacy drobniejszy, tzn. mniejszy od Ergusia. Przynajmniej mi się tak wydaje. Quote
Murka Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 Podobny, ale mniejszy (waży ok. 25 kg). Do DS do Sandomierza wybyła także beagelka Tina :) Mamy nadzieje, że to jej dom już na zawsze, bo wiele razy zmieniała miejsce. Pomiędzy psiakami wybywającymi do adopcji wrócił psiak adoptowany 1,5 roku temu... Kuba znów u nas, już trzeci raz do nas przyjeżdża :( Kuba ma bardzo ponurą historię, to już 4-ty dom, który traci :( Quote
mar.gajko Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Półtora roku... jak można oddać psa po tak długim czasie? Okropne. On problemowy jakiś? Quote
Gusiaczek Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Kubuś pechowiec :( to okropne, przerzucany z miejsca na miejsce .... w sumie dobrze w nieszczęściu, że wrócił do Was Tina, sprawuj się dobrze, wystarczy już powrotów. Powodzenia Malutka :) Quote
ewkar Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Staram się unikać ostrych słów, ale zwrot z adopcji to wyjątkowe świństwo.Nie ma gorszej rzeczy niż dać nadzieję, a potem ją odebrać.Nie wiem, jaki był powód zwrotu, ale pies nie został zabrany z ulicy, był w DT, wiadomo było, jaki ma charakter.Jak odpowiedzialnie postąpił domek Kongresa, tylko brać przykład i nie piszę tego dlatego, że znam tych ludzi.Spędzili kilka godzin u Murki i wybrali psa, w sumie nie dla siebie, ale przede wszystkim dla suni.I wszyscy są szczęśliwi. Quote
Murka Posted July 25, 2015 Author Posted July 25, 2015 Kuba jest fantastycznym psem, idealnym niemalże. Ma tylko jedną wadę: lęk separacyjny. Jak zostaje sam to wpada w amok i niszczy. Ten dom wiedział o tym, na początku nie było problemu, bo zawsze ktoś był, byli nim zachwyceni. A teraz rodzina się rozjechała i pojawił się problem :( Teraz Kuba będzie miał ok. 7 lat. Gdzieś jest jego wątek na dogomanii i cała jego historia, ale nie wiem czy go odnajdę... Dzisiaj wzbogaciliśmy się o kolejne psiaki, ale przyjechały tuż przed burzą, więc szybko je zakwaterowaliśmy i nie robiłam fotek. Jutro nadrobię. Quote
Recommended Posts