Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety dom tymczasowy nie jest w stanie zapewnić odpowiednich warunków Lenie po sterylizacji, dlatego przy adopcji zastrzeżemy sobie informację, że obowiązkowy jest ten zabieg i będzie to sprawdzone.

Lena już 'wisi' w internecie, zobaczymy czy ktoś się odezwie :roll:

Posted

Jesli uda mi sie wszystko zorganizowac- to kolo srody wysterylizuje Lene.

Suka szuka domu! Jest zywiolowa- ale jak przystalo na charta- w domu zalega na kanapie i nie rozrabia. Nie wykazuje cech agrsji wobec innych zwierzat ani ludzi. W sytuacji zagrozenia ,bolu itp- pozostaje latwa do opanowania. Ma tendencje do kradziezy- ale jest to do wyeliminowania. W ciagu 3 dni przestala brudzic w domu. Jest ciagle socjalizowana- z duzymi efektami .

Posted

2 domki mam potencjalnie chetne.
Jeden u siostry mojej mamy - maja już whippeta 4letniego - ale się wahają jeszcze,
drugi u brata mojego TZ, i tu pojawia sie pytanie - jest to małzenstwo w wieku ok. 30 lat z dzieckiem 5 letnim, jak Lena zachowuje sie do dzieci? czy nie ma z tym problemow? i do innych suczek - bo jak coś to na ich wyjazdy ja bylabym domem zastepczym i musialaby moje suki tolerowac:razz:
Do kiedy moze zostac w domku tymczasowym?
hmmm, zadzwonie dzis do nich i spytam o ostateczna dec.
Nie ukrywam ze chcialabym ja miec przy sobie:p
Wyczyutałąm gdzies ze nadaje sie elegancko do rozkochania w swojej rasie kogos kto nie miał nigdy charta;) a synek szwagra zawsze powtarzał ze chciałby miec pieska takiego jak Ambra lub Vika ale chciałby przy tym zeby był ze schroniska bo chciałby go uratowac - madry dzieciak:lol: - szwagierka mu zawsze tłumaczyła ze takie pieski nie trafiaja do schronisk bo sa rasowe i ze moga kupic takiego - aż pokazalam im Lene....

Posted

Brat mojego TZ jest zdecydowany! Chca adoptować Lene!:multi:
czekam na odzew obecnego wlasciciela i jesli wszystko pojdzie dobrze bede szukac transportu!:cool3:

Posted

jesli dojdzie do adopcji - to tak bedzie sterylizowana! i to juz prawdopodobnie w nowym domku.
poza tym nie grozi jej i tak i tak przy mnie posiadanie potomstwa:evil_lol:

Posted

Ambra-nie wiedzialam ,ze pieski adoptuje sie do 5 letnich dzieci(kaprys dziecka).Kastracja jest wskazana nie tylko ,celem ograniczenia populacji ,ale rowniez ,a przede wszystkim celem profilaktycznym-.p/chorobom.

Posted

zglasza sie obecny wlasciciel ;)
rozumiem Ambra ze to bedzie domek u Twojej rodziny, a wiec sa to osoby godne zaufania?
Czy to jest ten domek na Śląsku?
ja sie zgadzam pod warunkiem ze reczysz glowa;)
buziaki dla Leny informujcie co i jak
ps chcialabym na priva namiary na ten domek, tak ot dla spokoju mojego sumienia, moze czasem zadzwonie do Lenki...

Posted

[quote name='xxxx52']Ambra-nie wiedzialam ,ze pieski adoptuje sie do 5 letnich dzieci(kaprys dziecka).Kastracja jest wskazana nie tylko ,celem ograniczenia populacji ,ale rowniez ,a przede wszystkim celem profilaktycznym-.p/chorobom.[/quote]

xxxx52 - mozesz czytac ze zrozumieniem? Ambra nie pisała,że dziecko chce psa tylko PYTAŁA jak sunia do dzieci - a co? nie można wyadoptowywać psów do rodzin z dziecmi???
i czy w każdym wątku jak juz wejdziesz to pierwsze twoje pytanie musi brzmiec: czy bedzie kastrowany/kastrowana??? - daj pokój!!!!

Posted

nie dam spokoju ,dopoki ta tragedia zwierzeca sie nie skonczy.Duzo osob zapomina ,albo nie rozumie:mad: Jedz przez Polske,rozmawiaj,nawet daj pieniadze na kastracje no ic co............!Nie tylko rozchodzi sie o szczeniaki ,ale o ZDROWIE psow!!!!!!!!!!!
Szczegolnie mam alergie,jezeli sie adoptuje rasowe pieski.
Przy tej rasie szczeniaki koszuja od 1500 zl.,no i to nie jest dobry kasek dla rozmnazaczy czy hodowcow?

Posted

mysle ze masz racje, oczywiscie, choc tu na dogo jest chyba statystycznie najwiecej ludzi uwiadomionych o roli sterylizacji. A w Polsce faktycznie - ciemnogrod i zacofanie.
Nie martw sie xxxx52 jako obecny wlasciciel Lenki (to w koncu my wyciagnelismy ja ze schro) tez sie czuje odpowiedzialna za jej losy i przypilnuje tematu.
D
ps. i nie klocic mi sie tu baby bo jestem uczulona:mad:

Posted

Dziewczyny nie kłócić się! :mad:
Ważne, że Lena zostanie wysterylizowana w domku. I po sprawie.

Ambra musisz ostrzec przyszłych właścicieli, że Lena umie chodzić po ogrodzeniu :roll: Tzn. nauczyła się przechodzić przez ogrodzenie do domu sąsiadów. Zresztą już w schronisku była mowa, że nie mogła być w żadnym boksie bo ciągle uciekała - więc trzeba uważać.

Pozwolę sobie wstawić parę bezflashowych zdjęć Leny 'z bliska' ;)

[IMG]http://images14.fotosik.pl/12/b22bcf30ea736b54.jpg[/IMG]

[IMG]http://images14.fotosik.pl/12/0e237c83b9e6ea34.jpg[/IMG]

[IMG]http://images14.fotosik.pl/12/08e54e993bc0bc1e.jpg[/IMG]

[IMG]http://images12.fotosik.pl/11/614ce695f58607bb.jpg[/IMG]

[IMG]http://images4.fotosik.pl/284/073101d5d42b9b24.jpg[/IMG]

Nie mogę się napatrzeć na te jej zdjęcia, mam nadzieję, że kiedyś jak się ładnie do Ambry uśmiechnę to uda mi się zawitać w Sosnowcu i zobaczyć to cudo jeszcze raz :)

Posted

Ad.xxxx52

Ja mysle ,ze Lena siedzi w klatce 1m x1m i jest codziennie lana pała , zeby nie uciakla , a do tego nikt jej nie wysterylizuje , bo po co jesli szczenikai po niej moga kosztowac 1500 pln :crazyeye: .

Kobieto wez ty wyluzuj .

Posted

[quote name='xxxx52']Przy tej rasie szczeniaki koszuja od 1500 zl.,no i to nie jest dobry kasek dla rozmnazaczy czy hodowcow?[/quote]
dla hodowców :crazyeye:?? pies nierasowy nie jest żadnym "kąskiem" dla hodowców:shake: - hodowca moze przygarnąć taką sunię,ale nie będzie jej rozmnażał - bo 1.nie będzie powoływał na świat pseudorasowych szczeniąt i 2. nie będzie sobie szargał dobrej "marki" wypuszczaniem lewych szczeniąt...
Rzeczywiście...wyluzuj trochę...:roll:

Posted

Blanka... :p

xxxx52 po pierwsze Lena jest w odpowiedzialnych rękach, więc jest pilnowana. Poza tym wspina się z dodatkową pomocą winorośli, aby pobawić się z psem sąsiadów... Takiego tymczasu jakiego ma bohaterka tego wątku wiele psów mogłoby pozazdrościć :) Wierzę, że interesuje Cie los tych wszystkich zabiedzonych psów, ale proszę Cię nie rób z tego takiej afery, Dogomaniacy to porządni ludzie - po co odrazu takie bezczelne zarzuty?

Posted

I nadal widac ,ze masz problem ze zrozumieniem tekstu . Lena jest w DT kolo Poznania nie u mnie ,a twoja troska naprawde jest nie na miejscu . Nie masz do czynienia z nawiedzonymi, nieodpowiedzialnymi panienkami , zapewniam .

Posted

A tak w sparwie sterylizacji , ja uwazam ze jesli chodzi o charty schroniskowe , to sa czasem spore przeciwskazania . Bo mamy w Polsce rase chart polski , ktora jest nadal odbudowywana i czasto taki wyciagniety ze schroniska pies staje sie waznym ogniwem w uzyskaniu wielkszej roznorodnosci genetyczne w tej rasie . Jest wpisany do Ksiegi Wstepnej i uzyty do dalszej hodowli .
Dlatego w niektorych przypadkach draznia , mnie krzyki o koniecznyej sterylizacji wszystkich wyciagnietych ze schroniska chartow .

Posted

wiecie aż mi ciesnienie skoczyło! na szczeście Blanka mnie rozbawiła!
xxx52 skad Ty sie urywasz! niejednokrotrnie pisałysmy na pw w sprawie chartów i nie sadziłam ze do mnie wyskoczysz z takim tekstem!
tak dziecko przejrzało zdjecia - wskazało palcem ze tego chce - wiec tego bedzie miec!
sterylizachja - hmmm musze chyba poczytac co to takiego i czemu jest taka ważna:sg168:

a jesli chciałabym szczeniaki sprzedawac i zarabiac po 1500zł za sztuke to zebys mi oszczedziła gadania o produkcji - dopusciłabym swoje dwie charcice z rodowodem! niestety zostana do konca zycia bez potomstwa! a przeciez powinny miec jeden miot w zyciu - chyba zwariują!:placz:

dobra a teraz na poważnie. Lena zostanie wysterylizowana po tym jak sie zaaklimatyzuje w nowym domu.
W piatek z Amikat jedziemy do wrocławia po sliczna Lene. Przyszły wlasciciel sam by pojechał ze mna wlasnie z nim gadałam ale ma deficyt w personelu i musi byc w pracy.
Z jej obecna opiekunka jestem umowiona.
Dorothy jasne ze Ci podam a poza tym bedzie tu i w mojew galerii napewno staly raporcik ze zdjeciami.