Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc wielka akcja STERYLKA ;-) już sie zaczęła!!

Jedna sunia była ciachnięta w zeszłą sobotę, teraz bedzie kolejna. Udało się wszystko załatwić tak ładnie, że wetka, któa to wykonuje robi to w gabinecie weta schroniskowego. No i udało się to załatwić własnie za 150 zł!!!!!! :lol:

Jeżeli znajdzie sie jakaś dobra dusza, która zechce nas wesprzeć pieniążkami na ten cel podaję konto:

ING Bank Śląski o/Wieluń 60 1050 1937 1000 0022 2489 6940

z dopiskiem "Sterylizacja"

Suk jest sporo, zabiegi będą teraz wykonywane sukcesywnie, ale każdy grosik sie przyda, zwłaszcza, że w schronisku jest tyle innych potrzeb, że aż strach :-( I pieniądze, które Ewa dostaje z gminy idą własnie na codzienne życie i opłaty, a na sterylizacje - tylko to co ktos specjalnie na ten cel przeznaczy :roll:

• 2 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo się cieszę, że już się akcja zaczęła :angel: jak tylko wydam maluszki i dostanę wypłatę to postaram się jakoś Was wesprzeć, bo to szczytny cel :wink: super, że udało się załatwić taniej :angel:

no i trzymam :kciuki: za suczki :)

Posted

Malawaszka - byłoby super :-D Bo - tak jak pisałam - ta akcja opiera się tylko na pomocy finansowej z zewnątrz...

Do tej pory "udoskonalone" ;-) zostały te dziewuszki (za pieniążki z akcji ubrankowej Izy Szumielewicz):

Wiki

Wiki_1.jpg

Kama

Kama_2.jpg

a za pieniążki od Azzie oraz Majki/Poznań (za adopcję Roxi :-D) jeszcze przepiękna i kochana Aza (Azzie - w Twoim "typie", podobna do Szarej :-) ) - nie mam jej zdjęć, bo szybko znalazła swój domek i już w nim mieszka :lol:

Posted
Wiesz jak jest priorytetowa sprawa :)

Oj wiem... :-? I dlatego każdy grosik sie przyda!

I tak marzy mi się, że gdy wysterlizujemy już wszystkie obecne dziewczynki, będziemy miały fundusze by cofnąć sie do tych już wydanych... :roll:

Posted

MałGośka!

Wysłałam wczoraj priorytetem paczkę, a w niej: 6 długopisów Radia Zet z podpisem M. Olejnik, kalendarz Radia Zet z podpisem M. Olejnik, koszulkę Radia Zet, kubek Radia Zet z podpisem M. Olejnik, piszczącą żabę (psia zabawka) z życzneiami i autografem Otylii Jędrzejczak, 4 kartki świąteczne Radia Zet z życzeniami od Moniki Olejnik.

Na poczcie powiedziano mi, że paczka będzie najpóźniej we wtorek. Proszę, potwierdź, czy dostałaś i powodzenia w aukcji. :D

Posted

Iza - paczuszka dotarła już wczoraj! Wielkie buzi dla Ciebie i...Moniki Olejnik! :-) :lol:

Dodatkowo azzie dosłała parę gadżetów od Krystyny Jandy :D , a jeden z naszych wolontariuszy namówił Annę Powierzę (czyli Czesię z Klanu), by podesłała cosik od siebie.

A jeszcze ma się coś pojawić...

Przy okazji pochwalę się nieskromnie akcją "Zima w schronisku" przeprowadzoną w 2 wieluńskich marketach.

Dzieciaki razem z Ewą dwoiły sie i troiły od rana do wieczora namawiając ludzi na najmniejszy choćby dar (a zbieraliśmy jedzonko plus pieniążki), pomagały w pakowaniu zakupów, itp.

Efekt - bardzo miłe przyjęcie (jednocześnie inna grupa prowadziła zbiórkę na biedne dzieci - i oni niestety byli raczej omijani, ale trzeba przyznać, że grupka 18-latków z zaciętymi minami nie wygląda zachęcajaco :-? ) oraz cos bardziej materialnego czyli....masę jedzenia (Ewa wywiozła parę wózków pełnych makaronów, ryżu, kaszy, puszek i suchego) oraz ok. 1200 zł :klacz:

Dzieciaki były przemalowane na pieski i obplakatowane odpowiednio - zreszta popatrzcie sami:

akcja_5.jpg

akcja_6.jpg

akcja_7.jpg

akcja_2.JPG

Posted

Ojej!! Coz za wspaniala akcja! Jestem naprawde pod wrazeniem :P

Nie wiem czy aukcja jeszcze bedzie sie odbywac, ale moglabym na 99% zalatwic np. koszulke z autografem E. Gorniak, lub jakis plakat albo jeszcze cos tam innego.

Posted
aukcja już się odbyła????

Jeszcze nie - nie jest to juz zależne ode mnie, bo organizują to nasze lokalne media (więc same ustalaja terminy)...

Kingula - jeżeli możesz cokolwiek załatwić, to dawaj! ;-) Przyjmę WSZYSTKO z otwartymi dłońmi, jeżeli nie na tę akcję to na następną!

• 5 weeks later...
Posted

Dzięki Arce znalazła sie cudowna pani Ela, która zasponsorowała naszemu schronisku 10 sterylek :-)

Teraz zakończyła się [url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=673321]akcja Saidy[/url] dzięki której sa pieniązki na kolejne 4 suczki :-D

W miedzyczasie, dzięki paru dogomaniaczkom uzbierało sie pieniązków na jeszcze jedną, a teraz jestem w trakcie zbierania na kolejną :-D

I nagle - nie wiadomo skąd ;-) na konto wpłynęły znów pieniążki na 2 sterylki - od [b]pani Krysi z Łodzi[/b] :-D Pani Krysiu - kim pani jest? (poza tym, ze aniołem... :angel: ) Proszę o kontakt chocby na priv...

Ludziska - :loveu: dziękuję!!!!!

• 3 weeks later...
Posted

Zobaczcie co wieluńska młodzież potrafi :-D

[img]http://www.schronisko.wielun.pl/tom/KONCERT.jpg[/img]
[size=2]
[mam nadzieję, że nasz kochany mod mi za takie wieeeelkie zdjęcie głowy nie urwie :roll: ][/size]

Czyli zapraszam wszystkich, którzy przypadkiem będą w okolicy 25-go lutego na koncercik :-D

Posted

[b]MalGosiu[/b], jestem pod wrazeniem! Wasze wielunskie schronisko mozna wszystkim stawiac za wzor. A moze tak powiedzialabys na forum dogomaniakom z innych miast jak Wy to robicie? Kilka rad, taki kurs w pigulce, i moze za Wami pojda inni. W wielu schroniskach przydalyby sie takie akcje na sterylizacje.

Posted

Ja wkrótce, mam nadzieję, że to już będzie w przyszły weekend, bedę jechać do schroniska po Majkę :sweetCyb: . Na pewno zawiozę coś od siebie. Jeśli ktoś miałby ochote coś dorzucić, to chętnie zawiozę.

Posted

[quote name='hesia']A moze tak powiedzialabys na forum dogomaniakom z innych miast jak Wy to robicie? Kilka rad, taki kurs w pigulce, i moze za Wami pojda inni. W wielu schroniskach przydalyby sie takie akcje na sterylizacje.[/quote]
Co do samej akcji - nikt nikogo przed tym nie powstrzymuje ;-)

Wg mnie problem leży tu w tym, że i ja i Ewa byłyśmy najpierw wolontariuszkami, a gdy zobaczyłyśmy co się dzieje, wzięłyśmy sprawę "w swoje ręce" - oczywiście głównie Ewa :-D Mamy jeszcze świeże wspomnienia jak to wyglada z boku, potrzebujemy pomocy innych i się przed nią nie bronimy. Ewa jest otwarta na wszystkie pomysły, które mogą nam pomóc, nagłośnią nasze istnienie, przyciagna uwagę ludzi z całej Polski, itd.
Inne schroniska - zazwyczaj mają kierownictwo, pracuje tam parę osób - nikt nie ma czasu na współpracę z wolontaiuszami.
Ale nie jesteśmy jedyne, w coraz większej ilości schronisk zaczyna "coś" sie dziać...
Wystarczy tylko porozglądać się dokładnie ;-)

Przy okazji oficjalnie ogłoszę, że dzięki mojej kochanej [b][color=red]Amie [/color][/b]- dogomaniaczki, która ujawniła sie przy akcji łapania Śnieżynki ;-) mamy swoją stronkę!!! :angel: :angel: :angel:

Zapraszam wszystkich do oglądania:

[url]www.schronisko.wielun.pl[/url]

Adres łatwy do zapamiętania :-D
Stronka nadal będzie aktualizowana, ale najważniejsze działy już są: "Psy do adopcji" oraz "Adopcje wirtualne"

Posted

A gdyby ktoś chciał umieścic nasz banerek na swojej stronce to prosze skopiować poniższą linjkę - tylko zamiast gwiazdek ( * ) wstawić kwadratowe nawiasy otwierające ( [ ):-D

*url=http://www.schronisko.wielun.pl]*img]http://www.schronisko.wielun.pl/images/ban2.jpg*/img]*/url]

Posted

[b]MałGośka[/b] - stronka extra, jeśli można coś doradzić - to ja bym przy opisach suczek dodała informację czy sunia jest wysterylizowana czy nie (bo przecież sukcesywnie sterylizujecie suńki :D)

Posted

[b]Chip [/b]- wszystkie laury powinny spadac na głowe [i][b]Amie [/b][/i]- to cud, a nie dziewczyna ;-) Gdyby nie ona, to stronki (i to takiej ładnej) długo pewnie by jeszcze nie było...

No i dzieki za uwagi - na razie całość jest jeszcze na bieżąco poprawiana i uaktualniana.
Wiecie ile Amie juz nocy zarwała, żeby to tak sprawnie szło? :o

Więc - jak macie jeszcze jakiekolwiek uwagi - to piszcie :-D

Posted

MałGośka nie obrazisz się jak 'wezmę' sobie wasz bannerek na ten teges strone radomskiego? ;) 8)

[size=2][url]www.schronikoradom.za.pl[/url][/size]

Moge, moge?? :angel: