Jump to content
Dogomania

CHOC MAJA SPORO LAT TO JESZCZE DUZO PRZED NIMI-ZBIERAMY NA UTRZYMANIE i SPLATE DLUGU

Recommended Posts

Posted

Amanty były wczoraj na spacerze na wybiegu z Paulinką, rozczuliły mnie Amant i Finka, bo jak zobaczyły, to nie chciały wracać beze mnie do boksu lub przynajmniej bez pogłaskania :)
Amant wyczesany bardzo ładnie wyglada z przodu, z boczku na znowu "błoto" do zmycia wodą. W przyszły weekend ma być upał, to może Żanetka go wykąpie z szamponem :modla:.

• 2 weeks later...
  • Replies 906
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beat2010']niestety, kapiel ciągle przed Amantem, może w niedzielę się uda[/QUOTE]
no i nie udało się, jak przyjechałyśmy były ciężkie, czarne chmury i martwiłyśmy sie, ze po kapieli w zimnej wodzie ( bo inna nie jest dostępna) jak spadnie deszcz, to Amant nie wyschnie i, nie daj, Boże, rozchoruje się. Cała trójka była na wybiegu, po Blekim widać upływ lat, już tak nie szaleje jak rok czy dwa temu, Finka słodka jak zawsze, Amantowi przy głaskaniu można kości policzyć

Posted

[quote name='sambo_os1']Ja sobie podczytuje co tam u Amancika....[/QUOTE]
Dzięki Sambo za obecność:Rose:
Nie mamy od ponad miesiąca "dostępu" do Demonka-Bursztynka i jego towarzyszki Lili-u nich w boksie remont ( nie posuwajacy sie do przodu od tego własnie miesiąca) a one zamknięte w szpitalu zakaźnym bez możliwości spacerów:-(

Posted

Oj to smutne,biedne psiny zamknięte w budynku...:-( muszą jakoś przetrwać...
Ogłoszenia ponawiam i nikt nawet nie zadzwonił o Bursztynka....chyba muszę zrobić mu nowe ładne zdjęcia
jak już wyjdzie ze szpitala,Lili też nie zaszkodzi.
Ucałowania dla Amancika.

Posted

[quote name='Beat2010']
Nie mamy od ponad miesiąca "dostępu" do Demonka-Bursztynka i jego towarzyszki Lili-u nich w boksie remont ( nie posuwajacy sie do przodu od tego własnie miesiąca) a one zamknięte w szpitalu zakaźnym bez możliwości spacerów:-([/QUOTE]

...:(..........:(........

Posted

Amant został wczoraj wykąpany (z szamponem :) ), uczesany, był bardzo spokojny, łagodnie przyjmował nasze znęcanie sie nad nim. Dopiero wczoraj zobaczyłam, że [COLOR=#800080]Amantowi zaczyna sie podwijać przy chodzeniu prawa tylnia łapka ( tak jak Sarze[/COLOR]) , [B][COLOR=#ff0000]SPONDYLOZA??????????????[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Beat2010']Amant został wczoraj wykąpany (z szamponem :) ), uczesany, był bardzo spokojny, łagodnie przyjmował nasze znęcanie sie nad nim. Dopiero wczoraj zobaczyłam, że [COLOR=#800080]Amantowi zaczyna sie podwijać przy chodzeniu prawa tylnia łapka ( tak jak Sarze[/COLOR]) , [B][COLOR=#ff0000]SPONDYLOZA??????????????[/COLOR][/B][/QUOTE]

Jezu... co z tymi łapinami biednymi :( Ciekawe czy to faktycznie spondyloza, nasza wetka mówi, że te stópki to u Sary problem neurologiczny a wtedy to raczej nie przez spondyloze...

Posted (edited)

[quote name='Kasia77']Jezu... co z tymi łapinami biednymi :( Ciekawe czy to faktycznie spondyloza, nasza wetka mówi, że te stópki to u Sary problem neurologiczny a wtedy to raczej nie przez spondyloze...[/QUOTE]

to nie wiem , u nas lekarza zwalali winę na spondylozę, ale faktycznie Niunia ( za TM ) też miała to na tle neurologicznym, tak jak Sara: bystre oczka i rozum, ale ciało odmawia wspólpracy :(

to nie wie

Edited by Beat2010
Posted

[quote name='APSA']Biedny Amancik, wygląda coraz gorzej :(

[COLOR=#696969]Anett, dla Ciebie mam jeszcze jednego - Duke'a bis: krzywa główka, chwiejny chód, tylko budowa bardziej Kasetkowa. Z gatunku "bez szans", bo nikt poza takim świrem jak my nie weźmie takiego psa :shake:
Przy tym rozmownością prawie dorównuje Amantowi ;)[/COLOR][/QUOTE]
a myślałam, że Duke już od dawna poza schronem :(

Posted

[quote name='APSA']Duke już dawno za TM, wcześniej zabrany do domu, którym zdążył się nacieszyć raptem dwa miesiące.
Teraz od czerwca mamy kolejnego podobnego owczara :shake: Postaram się wrzucić zdjęcia.[/QUOTE]

no właśnie, mam odszedł Fil ( rak kości) , najbardziej z nim była związana Iwonka :(

Posted

niestety większość nie doczeka pomocy, nielicznym szczęściarzom się udaje...:shake:
Beatko jeżeli to cokolwiek pomoże możesz dopisać moją stałą dekl 10zł dla Amanta, niestety więcej nie dam rady:-(

Dziewczyny przepraszam za offa ale owczarek ma 2 tygodnie - jeżeli się nie podniesie zostanie uśpiony a ma dopiero 7lat - przez 2 lata głodzony i katowany w melinie

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229360-Walka-o-zycie-Roja!!!-Potrzebna-kazda-pomoc[/url]!!!

Potrzebna pomoc fizyczna przy psie w Międzylesiu !!

Posted

[quote name='anett']niestety większość nie doczeka pomocy, nielicznym szczęściarzom się udaje...:shake:
Beatko jeżeli to cokolwiek pomoże możesz dopisać moją stałą dekl 10zł dla Amanta, niestety więcej nie dam rady:-(

Dziewczyny przepraszam za offa ale owczarek ma 2 tygodnie - jeżeli się nie podniesie zostanie uśpiony a ma dopiero 7lat - przez 2 lata głodzony i katowany w melinie

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229360-Walka-o-zycie-Roja%21%21%21-Potrzebna-kazda-pomoc"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229360-Walka-o-zycie-Roja!!!-Potrzebna-kazda-pomoc[/URL]!!!

Potrzebna pomoc fizyczna przy psie w Międzylesiu !![/QUOTE]

Wielkie dzięki Anett, dopiszemy do stałych:loveu:

Posted (edited)

Bylam wczoraj - wzielam wolny dzien, Amant juz nawet nie ma sily za bardzo na szczekanie.
Zanetki w zw. z urlopem moz enie byc w przyszlym tygodniu wiec wychodzilysmy z licznymi klatkami. Dzieki watpliwej pomocy opiekuna przy wyjmowaniu z boksu, zwiala Szisza zajelo nam troche czasu zlapanie jej, to i tak w ogole graniczylo z cudem ale sie udalo. Szisza jest dzikawa to sa jej pierwsze spacery gryzie bez ostrzezenia -ale zapedzona w rog dala sie zlapac na petle i poszlysmy na spacer, nie dalysmy rady umyc Amanta - ma zalepiona cal pupe a na dlugiej sierci wisza przylepione stare quupy, oczka zamglone z ropa - serce sie kraje

Edited by iwna5702
Posted

[quote name='iwna5702']Bylam wczoraj - wzielam wolny dzien, Amant juz nawet nie ma sily za bardzo na szczekanie.
Zanetki w zw. z urlopem moz enie byc w przyszlym tygodniu wiec wychodzilysmy z licznymi klatkami. Dzieki watpliwej pomocy opiekuna przy wyjmowaniu z boksu, zwiala Szisza zajelo nam troche czasu zlapanie jej, to i tak w ogole graniczylo z cudem e sie udalo. Szisza jets dziakwa to sa jej pierwsze spacery gryzie bez ostrzezenia -ale zapedzona w rog udalo sie ja zlapac na petle i poszlysmy na spacer, nie dalysmy rady umyc Amant - ma zalepiona cal pupe a na dlugiej sierci wisza przylepione stare quupy, ocka zamglone z ropa - serce sie kraje[/QUOTE]
Ania wróciła z urlopu, więc będziemy w weekend , pewnie Hania tez

Posted

rewelacja!!
Amant już nie ma czasu:shake: oby zdążył jeszcze nacieszyć się życiem poza schronem

[quote name='iwna5702']...
Amant - ma zalepiona cal pupe a na dlugiej sierci wisza przylepione stare quupy, ocka zamglone z ropa - serce sie kraje[/QUOTE]

A czy u Natalii byłoby miejsce?