Jump to content
Dogomania

CHOC MAJA SPORO LAT TO JESZCZE DUZO PRZED NIMI-ZBIERAMY NA UTRZYMANIE i SPLATE DLUGU

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Kasia77']Tyle dobroci widać w tej suni :( :(

Wiem, ze dużo wymieniłam tych bidoków, ale będę wdzięczna za informacje o każdym z nich w miarę możliwości, no i jest jeszcze Buka chyba w kiepskim stanie i inne dziadki i babcie nie najsprawniejsze - generalnie, gdyby dało się ocenić, które z tych wszystkich wymienionym, są w najgorszej kondycji fizycznej i psychicznej[/QUOTE]
Kasiu, zastanów się nad Kazankiem, w schr od 2004 roku, i Matem, w schr. osd 2008, psy niedowidzące lub bardzo slabo widzące, Mat chyba juz za długo tej geriatrii :(, a może Finka z guzem na łapie...., w schr od 2006,

Trzymam kciuki za Amonka, czy dostaje ciągle staruszkowe suplementy diety BB ?

poczytałam sobie o karvisanie, wklejam dla mojej pamięci, bo nie wiedziałam

Karsivan® 50 mg tabletki dla psów SUBSTANCJA CZYNNA 1 tabletka zawiera: Propentofilina 50 mg WSKAZANIA LECZNICZE Poprawa krążenia krwi w naczyniach włosowatych obwodowych i mózgowych. Preparat przeznaczony jest do zapobiegania i ograniczania zmian patologicznych związanych z procesem starzenia się i spowodowanych zaburzeniami w krążeniu krwi u psów. Zaleca się podawać Karsivan w następujących przypadkach: nużliwość, apatia, trudności we wstawaniu i chodzeniu, sztywny chód, utrata apetytu, wyniszczenie organizmu, wypadanie i matowienie sierści, zapobieganie postępującemu pogorszeniu słuchu i wzroku PRZECIWWSKAZANIA Z uwagi na brak przeprowadzonych badań, nie stosować w okresie ciąży i laktacji oraz u zwierząt hodowlanych. DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE W rzadkich przypadkach mogą wystąpić reakcje uczuleniowe (pokrzywka), należy wówczas zaprzestać podawania leku. O wystąpieniu działań niepożądanych po podaniu tego produktu lub zaobserwowaniu jakichkolwiek niepokojących objawów niewymienionych w ulotce (w tym również objawów u człowieka na skutek kontaktu z lekiem), należy powiadomić właściwego lekarza weterynarii, podmiot odpowiedzialny lub Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Formularz zgłoszeniowy należy pobrać ze strony internetowej [URL]http://www.urpl.gov.pl[/URL] (Wydział Produktów Leczniczych Weterynaryjnych). DOCELOWE GATUNKI ZWIERZĄT Pies.

Co do Igi: szukając pomocy dla labradorka z dysplazją stawów łokciowych, znalazłam troszkę o terapii komórkami macierzystymi , drogie , niestety, piszą o 2 tys zł :(, [URL]http://www.lcmz.pl/[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235541-Terapie-IRAP-i-kom-macierzystymi-dostępne-w-Klinice-Jacka-Szulca-w-Zgierzu"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235541-Terapie-IRAP-i-kom-macierzystymi-dostępne-w-Klinice-Jacka-Szulca-w-Zgierzu

[/URL]

Edited by Beat2010
  • Replies 906
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beat2010']Kasiu, zastanów się nad Kazankiem, w schr od 2004 roku, i Matem, w schr. osd 2008, psy niedowidzące lub bardzo slabo widzące, Mat chyba juz za długo tej geriatrii :(, a może Finka z guzem na łapie...., w schr od 2006,

Trzymam kciuki za Amonka, czy dostaje ciągle staruszkowe suplementy diety BB ?

poczytałam sobie o karvisanie, wklejam dla mojej pamięci, bo nie wiedziałam

Karsivan® 50 mg tabletki dla psów SUBSTANCJA CZYNNA 1 tabletka zawiera: Propentofilina 50 mg WSKAZANIA LECZNICZE Poprawa krążenia krwi w naczyniach włosowatych obwodowych i mózgowych. Preparat przeznaczony jest do zapobiegania i ograniczania zmian patologicznych związanych z procesem starzenia się i spowodowanych zaburzeniami w krążeniu krwi u psów. Zaleca się podawać Karsivan w następujących przypadkach: nużliwość, apatia, trudności we wstawaniu i chodzeniu, sztywny chód, utrata apetytu, wyniszczenie organizmu, wypadanie i matowienie sierści, zapobieganie postępującemu pogorszeniu słuchu i wzroku PRZECIWWSKAZANIA Z uwagi na brak przeprowadzonych badań, nie stosować w okresie ciąży i laktacji oraz u zwierząt hodowlanych. DZIAŁANIA NIEPOŻĄDANE W rzadkich przypadkach mogą wystąpić reakcje uczuleniowe (pokrzywka), należy wówczas zaprzestać podawania leku. O wystąpieniu działań niepożądanych po podaniu tego produktu lub zaobserwowaniu jakichkolwiek niepokojących objawów niewymienionych w ulotce (w tym również objawów u człowieka na skutek kontaktu z lekiem), należy powiadomić właściwego lekarza weterynarii, podmiot odpowiedzialny lub Urząd Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych. Formularz zgłoszeniowy należy pobrać ze strony internetowej [URL]http://www.urpl.gov.pl[/URL] (Wydział Produktów Leczniczych Weterynaryjnych). DOCELOWE GATUNKI ZWIERZĄT Pies.

Co do Igi: szukając pomocy dla labradorka z dysplazją stawów łokciowych, znalazłam troszkę o terapii komórkami macierzystymi , drogie , niestety, piszą o 2 tys zł :(, [URL]http://www.lcmz.pl/[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235541-Terapie-IRAP-i-kom-macierzystymi-dostępne-w-Klinice-Jacka-Szulca-w-Zgierzu"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235541-Terapie-IRAP-i-kom-macierzystymi-dostępne-w-Klinice-Jacka-Szulca-w-Zgierzu

[/URL][/QUOTE]

Wszystko Nam sie praktycznie pokończyło, nie mamy już nic z Vedfooda ani nic innego, nawet Iskial nam sie skończył,
w tej chwili Amon dostaje witaminy, które przyjechały razem z całą trójką z Warszawy, nie dawałam ich wcześniej bo nie wiedziałam co to za jedne a on był taki roztrojony, że nie chciałam dawać czegoś czego nie znam, ale teraz, jak nie mamy nic, to zaczęłam dawac mu właśnie to co przywiózł ze sobą(w tej chwili toleruje je bardzo dobrze). Na wątrobe osłonowo dostaje hepatil, który został po Tarce - daje co mamy .

Karsivan jest fajny, szkoda, ze nie ma ludzkich/tańszych zamienników, w najlepszym razie, kiedy daje się po dwie tablketki dziennie, opakowanie starcza na m-c - 63 zł .
Idze też sie karsivan kończy i Theovent i wszystko na raz, tak to zwykle bywa że jak sie kończy to hurtem.

Poczytałam linki....brzmi obiecująco, tyle w tym nadziei... pamiętam jamniczke Foczke z wątku jamników, była jednym z pierwszych psów który dzięki tej metodzie odzyskał sprawnosć
Czasem chyba lepiej o tych możliwościach leczenia ponad możliwości finansowe nie wiedzieć,
bo zostaje świadomosć- pieniądze albo... koniec:sad::sad::sad:

Posted (edited)

[quote name='iwna5702']Twoj sms Kasiu uspokoil mnie nieco, ze jednak z Amonkiem jest lepiej.
Slonko przygrzewa chociaz dwa nasze dziadki doczekaly wiosny,[/QUOTE]

Amcio ma sie dobrze, jeszcze troche sie chwieje, czasem wywróci, ale coraz rzadziej, no i na swoje ulubione schody zaczął sie gramolić:),
wejsć może, ale zejsć juz niestety nie, nawet nie próbuje, wie, że nie da rady:sad:, więc jak ma dość siedzenia na górze, to wołam pomoc i znosimy Amonka.
Choroba zmieniła w nim jedną rzecz - Amon nie był specjalnie wylewny, pogłaskać sie przez chwilkę- owszem, ale bez zbędnych czułości:), tymczasem teraz można go miziać we wszystkie strony, tulić, całować
- Zawsze kiedy zaczynają mocniej chorować, potrzebują człowieka bardziej , szukają bliskości i robią się przytulaśne

nigdy sie nie mogę zdecydować , które zdjecie wybrać, więc wklejam oba:
własnie tutaj Amcio stoi na balkonie, nad schodami, w tle cały "bałagan" - materace i legowiska

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/1807/171d7fe9b4289521med.jpg[/IMG][/URL]

[IMG]http://images33.fotosik.pl/636/2ae453a242b8edeamed.jpg[/IMG]

Dziś byłam z Igą u weter.na badaniach krwi , wyniki bedą jutro , musiałam ją przebadać bo coś za mało sika , nienaturalnie jak na nią - podejrzewam nerki bo nie było z nimi najlepiej, zobaczymy co wyjdzie . Doktor Karolina zrobiła od razu USG zeby sprawdzic co w Idze słychać- nieładnie wygląda wątroba , na pewno cos jest tez nie tak z trzustką , zobaczymy jakie będą wyniki z krwi i wtedy będzie wiadomo co i jak... Za USG Igunia nie zapłaciła nic - po raz kolejny serdeczne podziękowania dla doktor Karoliny.
Weter. zaleciła mocniejszy Trococsil niż Iga brała dotychczas, więc taki kupilismy , cena też okazała się mocniejsza , całe 100% - wcześniejszy kosztował 110 zł, ten dzisiejszy 230 zł.

...i nasza piękna Igunia, sunia w której mieszka mnóstwo miłości , pięknie i nieustannie ją okazuje
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/1793/9f2c7b75bac8c0d1.jpg[/IMG][/URL]

Edited by Kasia77
Posted (edited)

Amon , wtedy jeszcze Amant, rozczulił mnie, jak, podczas kąpieli i wycinania kłaków spod ogonka, cały czas przytulał się , pierwszy raz był taki , chyba był wdzięczny za pomoc, bo musiało mu nieźle dawać sie we znaki futro w wyschniętych k...

Wszystko kończy sie na kasie :(, a lekarstwa trzeba dawac i nie ma wyjścia, może napadniemy na bank?
ciekawe czy jest taki karvisan dla ludzi, byłabym pierwsza,gdy przyjdzie czas:evil_lol:

Dobrze, że jest lepiej ( lub nie gorzej-mam nadzieję, że z wątrobą i trzustką u Igi nie jest bardzo źle) u obu psiaków,Kasiu, dobrze robisz, że tak bardzo pilnujesz wątroby i nerek przy trocoxilu , ostatnio Bartuś Małgosi miał ciężkie chwile własnie po tym leku, ale już jest dobrze.A , i ma znacznie powiekszoną sledzionę, a nie można jej wyciąć , bo serce słabiutkie. Może jak Małgosia zajrzy na wątek, to poprawi. Niestety, lekarstwa pomagają na jedno, na drugie szkodzą.

Kasiu, napisz mi, jakie potrzebujesz lekarstwa weterynaryjne, dowiem się, ile by kosztowały u veta w cenach jego zakupu. Niedługo przyjeżdza Pani, która ma możliwości zmuszenia znajomego veta do odsprzedaży lekarstw w ten sposób :), chyba, że już masz ceny z hurtowni. Trzeba kombinować bazarki.......
A jakie ludzkie? trzeba będzie prosić M. o przejrzenie darów aptecznych. Olej z wątroby rekina to chyba z ludzkiej apteki?

Edited by Beat2010
Posted (edited)

napisałam do skarpety owczarkowej prośbę o pomoc na zakup karvisanu dla Igi i Amonka

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów?p=20753463#post20753463[/URL]

i do Małgosi o zwroty apteczne ( hepatil, Iskial, theovent)

Edited by Beat2010
Posted

[quote name='Beat2010']napisałam do skarpety owczarkowej prośbę o pomoc na zakup karvisanu dla Igi i Amonka

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów?p=20753463#post20753463[/URL][/QUOTE]

Dziękuje ;)

To czego między innymi używamy i co na pewno sie przyda jeśli będzie na zbyciu:
Apteka :
Iskial Forte albo cokolwiek podobnego - każdy olej rybi przyda sie na pewno, witamina E Tocovit ,najlepiej Solgaru i generalnie suplementy z Solgaru, ale to raczej nie do zdobycia, selen - tez najchętniej Solgaru, ale Welmark tez chętnie,moze jakims cudem znajduja sie niepotrzebne suplementy z astaksantyną, Theovent 100 , Enarenal 5mg , Furosemid 40mg ,osłonowe na wątrobe - wszystko sie przyda , suplementy na stawy - w biedzie się przyda, jak nie będzie na te lepsze/właściwe , to zawsze można sie ratować tym co jest .

Weterynaryjne:
karsivan przede wszystkim jeśli dałoby sie zdobyc taniej , chętnie dowiem się o cene leków przeciwbólowych/przeciwzapalnych , bo potrzebuje dla Gai - Carprodyl 100mg (u weter. 22 zł listek- 5 tabletek) albo coś podobnego - zależy co lepiej wychodziłoby cenowo,
Vetmedin 2,5 mg i Trocoxil 75mg (normalnie u weter, 230zł). I ciekawe o ile taniej kliniki mają preparaty vetfooda...

Posted

[quote name='Beat2010']Kasiu, zastanów się nad Kazankiem, w schr od 2004 roku, i Matem, w schr. osd 2008, psy niedowidzące lub bardzo slabo widzące, Mat chyba juz za długo tej geriatrii :(, a może Finka z guzem na łapie...., w schr od 2006[/QUOTE]

chciałabym zabrac wszystkie ,które siedzą za kratami X lat, wszystkie schorowane, w depresji , wszystkie które nie mają juz czasu na czekanie :( a żeby pomóc kolejnemu, choć jednemu :sad:, musze mieć jakiś hotelikowców,żeby to wszystko w jakimkolwiek stopniu równoważyć, bo nie daje rady :sad: ,
z trzech wspomagających utrzymanie całej reszty, został sam Amonek.
A jak się Wasze bidy trzymają ? ,rozmawiałam pare dni temu z kimś, kto zna moje psy, znał Sare , Bube z moich opowiadań i inne biedy , generalnie jest zorientowany w temacie, tak nawkładałam tego nieszczęścia do głowy, że mam a właściwie macie ,
deklaracje pomocy w hotelikowaniu Waszych psów, gdyby miała jechać do nas jakaś bieda z tych najbiedniejszych

Odebrałam wyniki Igi-
Wyniki Igi okazały się bez zmian, praktycznie takie same jak te robione w lutym a juz myslałam, że nerki sie posypały, na szczęście nie jest gorzej, wygląda na to, że taki akurat Iga ma okres, że nie obsikuje sie tak jak nie raz , że rano trzeba ją "wykręcać",
wątrobowe tez w porządku, więc tylko się cieszyć:), jeszcze tylko przebadamy siuśki jak złapiemy w pojemniczek i będzie wszystko co miało byc zrobione.
Amcio z dnia na dzien poprawia się, już sie praktycznie nie chwieje, sprawniej pokonuje schody ( - wraca do formy:) ) ,
tylko jeszcze łepetyne nosi nieco przechyloną na bok, ale poza tym jest dobrze, na tyle, że mi dziś gwizdnął przez uchyloną furtke w której stałam (czekałam aż maluchy wybiegną bo wychodzilismy na sąsiednie podwórko ) i pobiegł robic porządek z sąsiadem Fredziem, ledwo bandyte dogoniłam - Amona znaczy :).

Posted (edited)

[quote name='Beat2010'][B]napisałam do skarpety owczarkowej prośbę o pomoc na zakup karvisanu dla Igi i Amonka[/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów?p=20753463#post20753463[/URL]

i do Małgosi o zwroty apteczne ( hepatil, Iskial, theovent)[/QUOTE]

Melduję się ze SKARPETY OWCZARKOWEJ z dobrą wiadomością :multi:
[B]Zasponsorujemy Amonkowi i Iguni 2 opakowania tego leku
Rozumiem, że chodzi o KARSIVAN 50 mg[/B]

[IMG]http://www.citovet.pl/sklep/img/p/72-116-large.jpg[/IMG]
[B]Zamówię lek jak tylko otrzymam adres do wysyłki[/B] :)

Jeśli wolelibyście równowartość ceny leku w gotówce, to będę potrzebowała rachunek/fakturę

Edited by DONnka
Posted (edited)

[quote name='DONnka']Melduję się ze SKARPETY OWCZARKOWEJ z dobrą wiadomością :multi:

Jeśli wolelibyście równowartość ceny leku w gotówce, to będę potrzebowała rachunek/fakturę[/QUOTE]
Wielkie dzięki :):Dog_run:tak ma być z naszymi psami :)
To Kasia będzie decydować, bo ona robi zakupy.

Kasiu, wyślę wiadomosć o aptecznych do Małgosi, choc na poprzednią nie mam jeszcze odp. Pani , tez Małgosia, miała przyjechać do WWy teraz, ale jeszce Jej nie ma, wtedy będziemy sprawdzać możliwości weterynaryjne.
Cieszę, się, że jest coraz lepiej.

Kasiu, jest jedna osoba chętna do wspomagania pieniązkami Igi :) czy mogę podać Twój nr konta?

Edited by Beat2010
Posted

Zglaszam sie i ja na watku - rozmawialam ostatni z Kasia wiecej niz pisalam na watku - chodzi o nasze biedy schroniskowe - czekam na fotki mysle ze Kazan to priorytet i Jantarek razem z nim - Matem bardzo zajmuje się Agnieszka - no ale to w ramach schroniska - mamy tez chora na raka dosc mloda sunie ale nie wiadomo jak dlugo jeszcze bedzie zyla - ma jechac na diagnoze/zabieg poza schronisko.
Umieraja po kolei moje schroniskowce - mowiac szczerze jestem podlamana,

Podziękowania dla Beaty za zdobycie lekarstw - ja bede dziergac bazarek mam juz troche fotek fantów.

Posted

Cześć, tu Magda wolontariuszka ze schroniska - zajmowałam się Igą. Chcę tylko podziękować za serce dla Igi i pomoc wszystkich osób zaangażowanych. Iga wygląda świetnie (zwłaszcza w porównaniu z tym, co było w schronisku) i pomimo, że jej stan nie jest najlepszy, to przynajmniej jest szczęśliwa.
Ostatnio wysłałam kilka zdjęć do opiekunki Igi ze schroniska, napisała "Tak bardzo cieszę szczęściem Iguni starowinki. To istny cud, że po tylu latach schroniskowej poniewierki jest jej dane zaznać godnego dobrego życia". Dodam, że Iga była u niej tylko przez ostatni rok i trafiła na rejon w takim stanie (wynik kilku lat spędzonych w za małej budzie).

Cieszę się szczęściem Igi tym bardziej, że mam wielu podopiecznych, którzy spędzili już w schronisku po 6-8 lat. Czasami zdarza się adopcja, a czasami starzeją się i umierają.

Posted (edited)

[quote name='Pollyg']Cześć, tu Magda wolontariuszka ze schroniska - zajmowałam się Igą. Chcę tylko podziękować za serce dla Igi i pomoc wszystkich osób zaangażowanych. Iga wygląda świetnie (zwłaszcza w porównaniu z tym, co było w schronisku) i pomimo, że jej stan nie jest najlepszy, to przynajmniej jest szczęśliwa.
Ostatnio wysłałam kilka zdjęć do opiekunki Igi ze schroniska, napisała "Tak bardzo cieszę szczęściem Iguni starowinki. To istny cud, że po tylu latach schroniskowej poniewierki jest jej dane zaznać godnego dobrego życia". Dodam, że Iga była u niej tylko przez ostatni rok i trafiła na rejon w takim stanie (wynik kilku lat spędzonych w za małej budzie).

Cieszę się szczęściem Igi tym bardziej, że mam wielu podopiecznych, którzy spędzili już w schronisku po 6-8 lat. Czasami zdarza się adopcja, a czasami starzeją się i umierają.[/QUOTE]
Witaj Pollyg :), niestety, ostatnio satylko żle wiadomości o psach ze schronu :(

Kasia szuka do siebie płatnych psiakow, żeby utrzymać swoje "znajdy", czy wiecie kto szuka miejsca w hoteliku dla staruszków?

Iwonka, Może i Matem zajmuje się teraz Agnieszka, ale to był jeden z Twoich pierwszych psów, w związku z tym potem i mój i sentyment i troska zostają

Edited by Beat2010
Posted (edited)

[quote name='iwna5702']
Podziękowania dla Beaty za zdobycie lekarstw - QUOTE]
Nie ma co dziękować, przy opiece nad staruszkami najważniejsze je[COLOR=#000000]st regularne kontrolowanie stanu zdrowia i podawanie lekarstw, [/COLOR], pies sam nie powie, ze sie źle czuje, dopóki nie będzie naprawdę niedobrze nikt tego nie zobaczy ;(, jak widać było po Amonku, przerwa w karvisanie=złe wyniki watroby (mimo, że dostaje leki osłonowe na watrobę, ciekawe, że karvisan działa na wszystko) i zespoł przedsionkowy,

żeby na przyszłośc nie było takich problemow z brakiem kasy na lekarstwa ustaliłam z 3 ofiarodawczyniami, że pieniadze od nich będa wykorzystywane tylko na leki i leczenie , wiadomo, że będzie za mało, ale będzie też jakieś stałe , choć drobne , zabezpieczenie finansowe,czyli wpłaty od Magdy S., Ali K., Hani S. , razem 100zł ( choć nie w kazdym miesiącu, też kwestia możliwości finansowych dziewczyn) prosze rozliczać oddzielnie i przeznaczać tylko na leczenie,. Zresztą w tytule przekazów będzie to wpisywane, więc nie da się pomylić , proszę przeznaczać te pieniądze zgodnie z wola darczyńców

Z watku , gdzie prosiłam o zbywające leki też jest odzew :) dzięki,

Edited by Beat2010
Posted

[quote name='APSA']Ja szukam dt dla staruszka (z obecnego ucieka i sobie z tym nie radzą i mam znaleźć inny) :shake:

[COLOR=#808080]Przy okazji, Pollyg, pozdrowienia od Zoji trójłapki - mieszka u mojej znajomej :)[/COLOR][/QUOTE]
to Apsa pisz do KLasi ( Lub dzwoń :) ), nie ma Kasi na dogo,w zwuiązku z tym troszkę niepokoję się czy wszystko OK z Igą

Posted

jestem ;), musiałam zrobić sobie parę dni wolnego.... strasznie to wszystko przytłacza czasami,
tyle, że niezagladanie na watki nic nie pomaga, bo głowa wypchana tym nieszczęściem , informacjami i zdjęciami, których się naoglądam, bo mnie zawsze posieje do tych bid :(, na paluchowe strony zwłaszcza :(

[B]Strasznie się cieszę, że dostaniemy karsivan- ogromnie dziękuje, ogromnie[/B], bo Igunia ma dosłownie jeszcze tylko kilka tabletek i bardzo się martwiłam , bo ciężko byłoby kupić kolejny:sad: .
Komu adres do wysyłki ? :)
Dzięki serdeczne jeszcze raz:loveu:

Posted (edited)

[quote name='Pollyg']Cześć, tu Magda wolontariuszka ze schroniska - zajmowałam się Igą. Chcę tylko podziękować za serce dla Igi i pomoc wszystkich osób zaangażowanych. Iga wygląda świetnie (zwłaszcza w porównaniu z tym, co było w schronisku) i pomimo, że jej stan nie jest najlepszy, to przynajmniej jest szczęśliwa.

Cieszę się szczęściem Igi tym bardziej, że mam wielu podopiecznych, którzy spędzili już w schronisku po 6-8 lat. Czasami zdarza się adopcja, a czasami starzeją się i umierają.[/QUOTE]

Witam serdecznie Igusiową wolontariuszkę:), bardzo mi miło :)

Ogólny stan Iguni na dzień dzisiejszy, jest dobry, ale bardzo wyraźnie odmawiają posłuszeństwa łapy...:(
Po podanym niedawno kolejnym trococsilu zaczęła znowu podnosić się sama, nie zawsze daje radę, ale stara się jakoś :sad:.

Edited by Kasia77
Posted

[quote name='DONnka']Melduję się ze SKARPETY OWCZARKOWEJ z dobrą wiadomością :multi:

Jeśli wolelibyście równowartość ceny leku w gotówce, to będę potrzebowała rachunek/fakturę[/QUOTE]

Tu Kasiu :)
dorobella ma lekarstwa do oddania ( z Twojej listy[SIZE=2] Furosemid 40 mg i trochę enarenalu 5 mg [/SIZE]),
czy mogę podać Twój adres do wysyłki? i jeszcze Tanitka da coś w czwartek , to wyślę pewnie w piątek.

Posted (edited)

[quote name='iwna5702']Zglaszam sie i ja na watku - rozmawialam ostatni z Kasia wiecej niz pisalam na watku - chodzi o nasze biedy schroniskowe - czekam na fotki mysle ze Kazan to priorytet i Jantarek razem z nim - Matem bardzo zajmuje się Agnieszka - no ale to w ramach schroniska - mamy tez chora na raka dosc mloda sunie ale nie wiadomo jak dlugo jeszcze bedzie zyla - ma jechac na diagnoze/zabieg poza schronisko.
Umieraja po kolei moje schroniskowce - mowiac szczerze jestem podlamana,
Podziękowania dla Beaty za zdobycie lekarstw - ja bede dziergac bazarek mam juz troche fotek fantów.[/QUOTE]

boże kochany....tyle ich jest...i tak cięzko wybrac kommu darować życie - kogo wybrać :(
byłoby świetnie, gdyby udało się zdobyć aktualne zdjęcia

Prócz Czerty , Azy/Basi , Ofelii , Rosy w głowie mi siedzi Szet- rudy owczarkowaty, duzy Leon z 2004 , Czaruś .... znów bym wymieniła przynajmniej z 15ke :(:(

Co do lekarstw- dać mój adres koniecznie , za wszystkie leki baaaaardzo dziękuje:loveu:

Apsa - co to za "bandyta" uciekinier :) ?

I jeszcze słowo o Amonie - Amcio od dwóch dni sam schodzi ze schodów, znaczy zupełnie odzyskał formę :)

Edited by Kasia77
Posted

[quote name='APSA']Ja szukam dt dla staruszka (z obecnego ucieka i sobie z tym nie radzą i mam znaleźć inny) :shake:

[COLOR=#808080][/COLOR]/QUOTE]

APSA, czy coś słyszałaś o hoteliku Mokry Nosek? szukam czegoś fajnego, ale koło Warszawy, strasznie żałuję, że nie koło Słupska, ale to nie ode mnie zalezy

Posted

[quote name='APSA']Aston (ucieka - przez otwartą bramę, jak ktoś wjeżdża/wyjeżdża :roll: )
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/203880-ASTON-12-lat-w-schronisku[/URL] [/QUOTE]

poczytałam troszke o dziadziu i on w tej chwili jest we własnym domu? - był adoptowany?

Posted (edited)

[quote name='Beat2010'][quote name='iwna5702']
Podziękowania dla Beaty za zdobycie lekarstw - QUOTE]
Nie ma co dziękować, przy opiece nad staruszkami najważniejsze je[COLOR=#000000]st regularne kontrolowanie stanu zdrowia i podawanie lekarstw, [/COLOR], pies sam nie powie, ze sie źle czuje, dopóki nie będzie naprawdę niedobrze nikt tego nie zobaczy ;(, jak widać było po Amonku, przerwa w karvisanie=złe wyniki watroby (mimo, że dostaje leki osłonowe na watrobę, ciekawe, że karvisan działa na wszystko) i zespoł przedsionkowy,

żeby na przyszłośc nie było takich problemow z brakiem kasy na lekarstwa ustaliłam z 3 ofiarodawczyniami, że pieniadze od nich będa wykorzystywane tylko na leki i leczenie , wiadomo, że będzie za mało, ale będzie też jakieś stałe , choć drobne , zabezpieczenie finansowe,czyli wpłaty od Magdy S., Ali K., Hani S. , razem 100zł ( choć nie w kazdym miesiącu, też kwestia możliwości finansowych dziewczyn) prosze rozliczać oddzielnie i przeznaczać tylko na leczenie,. Zresztą w tytule przekazów będzie to wpisywane, więc nie da się pomylić , proszę przeznaczać te pieniądze zgodnie z wola darczyńców

Z watku , gdzie prosiłam o zbywające leki też jest odzew :) dzięki,[/QUOTE]

Chcialam poinformować ze z wielu powodów musze zrezygnować z prowadzenia tego watku - napisalam do administratora prosbe oprzeniesienie go na Beate.(Beat2010)
Amon byl wypatrony przez nia i ulubionem psem w schronisku, jest najbardziej zaangazowana na jego watku - oczywiscie wpalty "moich" deklarowiczów pozostaja bez zmian - ja bede przekazywac pieniazki od Alicji W i Asi W., pozostalym podam konto Kasi lub Beaty,
Dziekuje bardzo Kasi i wszystkim za obecnosc na tym watku

Edited by iwna5702
Posted (edited)

[quote name='iwna5702'][quote name='Beat2010']

Chcialam poinformować ze z wielu powodów musze zrezygnować z prowadzenia tego watku - napisalam do administratora prosbe oprzeniesienie go na Beate.(Beat2010)
Amon byl wypatrony przez nia i ulubionem psem w schronisku, jest najbardziej zaangazowana na jego watku - oczywiscie wpalty "moich" deklarowiczów pozostaja bez zmian - ja bede przekazywac pieniazki od Alicji W i Asi W., pozostalym podam konto Kasi lub Beaty,
Dziekuje bardzo Kasi i wszystkim za obecnosc na tym watku[/QUOTE]

Iwona, takie rzeczy to chyba nalezy uzgadniać z zainteresowanymi, ja się nie zgadzam na przeniesienie wątku na mnie ani na podawanie komukolwiek moich danych bankowych czy innych.

Iwona, Amanta adoptowałaś na siebie, więc nie możesz teraz zrezygnować z opieki nad nim.

Edited by Beat2010
Posted

[quote name='Kasia77']jestem ;), musiałam zrobić sobie parę dni wolnego.... strasznie to wszystko przytłacza czasami,
tyle, że niezagladanie na watki nic nie pomaga, bo głowa wypchana tym nieszczęściem , informacjami i zdjęciami, których się naoglądam, bo mnie zawsze posieje do tych bid :(, na paluchowe strony zwłaszcza :(

[B]Strasznie się cieszę, że dostaniemy karsivan- ogromnie dziękuje, ogromnie[/B], bo Igunia ma dosłownie jeszcze tylko kilka tabletek i bardzo się martwiłam , bo ciężko byłoby kupić kolejny:sad: .
[SIZE=3][B]Komu adres do wysyłki ?[/B][/SIZE] :)
Dzięki serdeczne jeszcze raz:loveu:[/QUOTE]

Adres do wysyłki Karsivanu proszę do mnie :)
I proszę tez o numer telefonu dla kuriera
Im szybciej dostanę, tym szybciej zamówię ;)