Monika L Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Własnie napisałam nowy wątek moze sie ktos zaoferuje,mam nadzieje :( Napisałam rowniez do kilku osob ale zobaczymy co z tego wyniknie,trzymajcie kciuki:) a Lama miała isc do fryzjera prawda? :) jakies fotki sa ?:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Lama zostałą na razie wykąpna i wyczesana- jej sierść nie była w tak fatalnym stanie jak u Tosika i nie trzeba było golić-przynajmniej nie zmarźnie;) O foty jutro poproszę Kierownika. [B]Kabała [/B]- młodziutka sunia- ma może z rok, bardzo miła, wesoła i kochająca człowieka- całym ciałkiem prosi aby się nią zainteresować. Nie jest psem szczekliwym, raczej ma spokojny charakter, chodzi na smyczy, z psami innymi bez problemu. Jest wysterylizowana , zaczipowana i zaszczepiona. Wielkości do pół łydki- waga jakies 10 kilo pewnie. Jest mała. Ma dłuższą puchatą sierść. Sunia bardzo ujmuje , będzie wspaniałym towarzyszem. [IMG]http://reksio.cdmedia.pl/files/200/kabala.jpg[/IMG] Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Kochane pilna sprawa normanie min temu dostalam cynk zajrzyjcie prosze [url]http://www.dogomania.pl/threads/215650-ONek-Krzywica-rany-pch%C5%82y-%C5%82a%C5%84cuch!-Wlasciciel-wyjechal-nasza-jedyna-szansa!?p=17756958#post17756958[/url] Tosik wlasnie przyjechal idziemy sie z Sonia z Nim zapoznac, Pozniej wszytsko opisze..lece.. Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Tosik jak dla mnie malutki !!! Mniejszy od mojej Soni ktora wazy 7 kg..na dana chwile biega po mieszkaniu i wszytsko obwachuje..caly czas sie kreci :o:lol:...od Soni dostalo mu sie juz pare razy bo za bardzo sie narzucal:eviltong: Ogolnie wtula glowie w czlowieka z calych sil..a te oczy...poprotu cudo! Cos mi sie wydaje ze ciezka noc mnie czeka :roll: Quote
beta ata Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Kabała jest cudna! :loveu: Masz większe zdjęcia? I więcej? :-) Quote
asia-s Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='kkasiiiar']Tosik jak dla mnie malutki !!! Mniejszy od mojej Soni ktora wazy 7 kg..na dana chwile biega po mieszkaniu i wszytsko obwachuje..caly czas sie kreci :o:lol:...od Soni dostalo mu sie juz pare razy bo za bardzo sie narzucal:eviltong: Ogolnie wtula glowie w czlowieka z calych sil..a te oczy...poprotu cudo! [B]Cos mi sie wydaje ze[/B] [B]ciezka noc mnie czeka[/B] :roll:[/QUOTE] Kasiu spijcie dobrze:diabloti::evil_lol: Quote
kkasiiiar Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Nocka w miare spokojna..Tosik polozyl sie na swoim legowisku i spal po 3 godzinach biegania :D, czasami slyszalam jak dreptal ale za chwile sie kladl...dzis pobudka o 5 ale to sprawka mojej Corki:eviltong:. Wyszlam z psami do ogrodu, Tosik sie zalatwil sie ladnie na dworzu..kupa poszla :cool3: Jeszcze jest strasznie pobudzony :eviltong: ciagle chodzi i chodzi.. Porobie mu dzis zdjecia i wieczorem dodam. Ale na moje jest maly..jest wielkosci jamnika i tak samo dlugi ;) Moze z tymi wlosami wydawal sie wiekszy .. bardzo chudzienki..problemow z jedzieniem karmy nie ma..normalnie pochlania..ale narazie daje mu czesto ale male porcje. Dzis kupie ubranko i koniecznie szelki, strasznie ciagnie na smyczy i sie dusi.. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='beta ata']Kabała jest cudna! :loveu: Masz większe zdjęcia? I więcej? :-)[/QUOTE] Chcę dziś podskoczy do schronu i zrobić jej i Lamie kilka fot ;) Wieczorem wstawię. Cieszę się , że Tosik przypadł do gustu;) On na fotach wydawał się większy to fakt..no i te kudełki jeszcze. Najgorsze pierwsze dni,potem powinien się uspokoić -albo i nie hahah Powodzenia i dzięki!! Quote
beta ata Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Zajrzałam na strone schroniska w Brodnicy i widziałam te zdjecia, ktore tam są :-) Ma fantastyczne umaczszenie, rude przesiane z białym, bardzo ciekawe i ogon ma puszysty i jasny - no, śliczna psina. Czy ona lubi sie bawić z pieskami? Ile ma w kłebie? Pisałas wyżej, że jest wysterylizowana, ale na stronie nie napisano o tym. Czy jest wysterylizowana? Mam powody, by zadawać te pytania :-) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Ona na tych fotach ze schronu wygląda na dużo większą niż jest w rzeczywistości. Dziś zrobię jej lepsze zdjęcia sama i dam znac ile ma w kłębie. Sunia dogaduje się z psami bez problemu, nie jest psem dominującym. W tej chwili jest z 4 pieskami w boksie i sobie radzi. Spojrze w jej kartotekę i dokładnie dowiem się o szczepienie i sterylkę- nawet jeśli jeszcze nie jest to będzie;) To niunia bardzo słodka, przytulaśna i całuśna. Quote
Onaa Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Jeżeli miałby być płatny, to pewnie z 500zł by wyszło jak znam ceny przewoźników na dogo. Do wawy czasem jeździ mój znajomy ,ale trudno by było pewnie zgrac w ten akurat sam dzień transport dalej...no chyba żeby wziąc z wawy płatny . Popatrz Moniko L na tym watku transportowym , może coś wymyślisz:) Jestem ciekawa jak tam Tosik się zaaklimatyzuje w nowym miejscu;)[/QUOTE] Przecież na trasie Warszawa Katowice jeździ Figu i czesto psy przewozi, do mnie właśnie wiozła z Łodzi mojego pierwszego tymczasa. Tylko z Brodnicy do Wwy musiałby być jakiś transport. A na fb też są osoby co jeżdżą i oferują transport grzecznościowy, jest tam nawet taka stronka - transport tu i tam. A jeśli idzie o sunię Lame, Aniu, to ona ma na zdjęciach takie jakby obwódki wokół oczu, czy nie ma jakiś problemów ze skórą ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Dlatego mówię- jakoś transport zorganizowac można, ale to już we własnym zakresie- ja po prostu teraz czasowo nie jestem w stanie ogarnąc takich rzeczy- za niecałe 3 miechy się rozpakowuję i mały pasożyt mi czas kradnie ;) Dziś obejrzę Lamę dokłądnie i dam znać . Quote
Monika L Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Udało mi się załatwić transport dla Lamy :):):) Jeszcze tylko dokładnie musze porozmawiac i pewnie bedziemy sie ugadywac na termin :) Quote
mshume Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 A wizyta przedadopcyjna już się odbyła?[quote name='Monika L']Udało mi się załatwić transport dla Lamy :):):) Jeszcze tylko dokładnie musze porozmawiac i pewnie bedziemy sie ugadywac na termin :)[/QUOTE] Quote
Anula Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Monika L']Udało mi się załatwić transport dla Lamy :):):) Jeszcze tylko dokładnie musze porozmawiac i pewnie bedziemy sie ugadywac na termin :)[/QUOTE] Cudownie!Moniko zadzwoń do Schroniska i zarezerwuj sobie sunię.Podoba mi się-dopięłaś swego.Na to wygląda że zależy Tobie na Lamie.Gratulacje! Quote
Monika L Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Będe dzwonic do schroniska i zapytaj jak to bedzie z ta wizyta przedadopcyjna :) Quote
Monika L Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Anula']Cudownie!Moniko zadzwoń do Schroniska i zarezerwuj sobie sunię.Podoba mi się-dopięłaś swego.Na to wygląda że zależy Tobie na Lamie.Gratulacje![/QUOTE] Udało sie!:):) Zalezy nam i to bardzo:)Zaraz bede dzwonic do schroniska i wszystkiego sie dowiem,a jak przebiega wizyta przedadopcyjna? U nas nie przeprowadzali wizyty przedadopcyjnej jak brałam moja Sare..niewiem dlaczego dlatego pytam bo niewiem jak to wyglada:) Jejku ale sie ciesze,mam nadzieje ze wizyta wypadnie tez swietnie i Lama bedzie z nami :):) Quote
Monika L Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Monika L']Udało sie!:):) Zalezy nam i to bardzo:)Zaraz bede dzwonic do schroniska i wszystkiego sie dowiem,a jak przebiega wizyta przedadopcyjna? U nas nie przeprowadzali wizyty przedadopcyjnej jak brałam moja Sare..niewiem dlaczego dlatego pytam bo niewiem jak to wyglada:) Jejku ale sie ciesze,mam nadzieje ze wizyta wypadnie tez swietnie i Lama bedzie z nami :):)[/QUOTE] Lama zarezerwowana:) teraz tylko wizyta przedadopcyjna :):):) Ale sie ciesze :):) Quote
Doda_ Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Brodnica w woj. wielkopolskim, kujawsko-pomorskim czy opolskim? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Rozmawiałam z Moniką;) Lamę jutro zarezerwuję , a teraz szukamy kogoś na wizytę- Moniko napisz prosze na jakiej ulicy mieszkasz- jaka dzielnica . Mam fotki Lamy i Kabały , ale to wieczorkiem, bo dopiero wpadłam do domu i do psiaków lecę. Potem napisze wiecej. Kto jest z Rudy...? Pianka? Doda- Brodnica- kujawsko-pomorskie. Quote
kkasiiiar Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Doda_']Brodnica w woj. wielkopolskim, kujawsko-pomorskim czy opolskim?[/QUOTE] kujawsko-pomorkie Quote
kkasiiiar Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 ja tez wieczorem zdjecia Tosika dodam :) Quote
asia-s Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 W poscie nr. 2 sa aktualne wydatki i wplywy dla Tosia, [B]jesli ktoras cioteczka chcialaby wspomoc Tosia grosikiem - z gory serdeczne dzieki[/B] Mam nadzieje ze wizyta PA Lamy wypadnie super i sunieczka juz niedlugo bedzie we wlasnym domu Quote
Monika L Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Rozmawiałam z Moniką;) Lamę jutro zarezerwuję , a teraz szukamy kogoś na wizytę- Moniko napisz prosze na jakiej ulicy mieszkasz- jaka dzielnica . Mam fotki Lamy i Kabały , ale to wieczorkiem, bo dopiero wpadłam do domu i do psiaków lecę. Potem napisze wiecej. Kto jest z Rudy...? Pianka? Doda- Brodnica- kujawsko-pomorskie.[/QUOTE] Tak Pianka jest z Rudy ale teraz jest w Wawie bo studia ma... wiec jej nie ma w Rudzie...:( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Rozmawiałam z Pianką- czemu tu się Moniko nic nie chwalisz , że ty tu jak stara dogomaniaczka;) Znacie się osobiście, Pianka wydała pozytywną opinię i myślę, że nie ma co już szukać kogoś do wizyty. Ale od wieści i zdjęć potem nie uciekniesz;) Lama - ma 30 cm w kłębie, wysterylizowana 20 września, nie ma jeszcze szczepień i czipa, ale zostanie wszystko zrobione do czasu wyjazdu. Sunia żyła w wykopanje dziurze na polu kukurydzy, przypadkiem znalazł ją chłopiec, który postanowił wrócić skrótem przez pole ze szkoły. I tak przez kilka dni zanosił jej swoje kanapki do szkoły . W końcu jego mama zaczeła się zastanawiac po co mu dodatkowe jedzenie i przyznał się , że dokarmia bezdomną sunię. Dzięki temu chłopaczkowi sunię udało się złapać- była wystraszona i tylko do niego podchodziła. Lama to sunia bardzo spokojna, troszkę nieśmiała i widać , że boi się gwałtownych ruchów, dźwięków- pewnie była przeganiana. Szybko jednak zaczyna ufac nowym osobom i uwielbia głaskanie -sama łapkami prosi o więcej. Sunia jest typem bezproblemowca jeśli chodzi o cechy charakteru . Bardzo polubiła jednego z naszych praconików i chodzi za nim krok w krok. Toleruje koty , na inne psiaki nie zwraca uwagi-nie zaczepia. Została lekko przystrzyżona u fryzjera, wykąpana i wyczesana. Jest teraz bardzo ładna. Aaaa i ma cięty ogonek;) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ld6_wf3SuPA/To3lLpGE7iI/AAAAAAAACn8/vSqf9nviHM0/s640/lama.JPG[/IMG] Koło oczu ona ma po prostu jasniejszą sierść-nic się tam nie dzieje złego. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-z2qJ-WP7UZE/To3lqCBBKbI/AAAAAAAACos/Y3NYDcZnLok/s555/lama1.JPG[/IMG] Jak się ją woła i idzie , to od razu kuli uszka. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-mkFWuMyuhDk/To3l-vH5C2I/AAAAAAAACo0/VWJ0rAF47yM/s640/lama2.JPG[/IMG] A tutaj poleciała za pracownikiem i chciała iśc na drugi wybieg za nim - a on każe jej zostać. [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-a82K1fZi0Wc/To3mDxSz-NI/AAAAAAAACo8/xL62rgCQXUI/s640/lama3.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts