panbazyl Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 wiecie co - już teraz mam pewność - ja wyslałam 5 propozycji, pierwsza była ta co chciałam zeby była (w FCI nie było jej oczywiście) i jaka przeszła????? DRUGA... To chyba tak ma być. Quote
KW. Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote]Co polecacie... Mam jeden przydomek, na ktorym mi bardzo zalezy. Nie ma go w FCI i nie ma nawet nic podobnego. Poczatkowo wpisalam tylko jedna pozycje w proponowanych przydomkach... Pytanie brzmi czy mi to przyjma, czy lepiej dopisac jeszcze ze 2 istniejace juz hodowle? Mam dylemat :P[/quote] U 'nas' w oddziale by nie przyjeli, gdyby widniał na druczku tylko jeden przydomek, ma być 5 propozycji wpisanych i wtedy dopiero są szczęśliwi :) Lepiej będzie jeśli dopiszesz inne, istniejące już przydomki, wilk syty i owca cała a suma sumarum powinnaś dostać ten przydomek na którym Ci zależy (jeżeli go oczywiście nie ma w FCI) :) Quote
Hawanka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='ann1gorszapolowa']Ja podałam cztery propozycje- pierwszą podobną do tych które już były w FCI( z premedytacją, ponieważ wiedziałam że nie przejdzie), druga to ta na której mi zależało a dwie ostatnie wymyślone. Przeszła druga , ta na której najbardziej mi zależało. Czekałam dwa i pól miesiąca- potwierdzenie przyszło pocztą dwa tygonie po tym jak nazwa ukazała sie na stronach FCI. ( napisała ann1 na kompie gorszejpołowy)[/QUOTE] No to chwalić sie co to za przydomek nowy :) i kolejna hodowla super!! Quote
ann1gorszapolowa Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Hawanka']No to chwalić sie co to za przydomek nowy :) i kolejna hodowla super!![/QUOTE] Cierpliwości , to ma być niespodzianka cyttt. Quote
Hawanka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='ann1gorszapolowa']Cierpliwości , to ma być niespodzianka cyttt.[/QUOTE] Aha ...........:) no to czekamy ;) Quote
Talagia Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 W oddziale powiedzieli, zebym zlozyla jedna propozycje :) I tak tez zrobilam... Teraz czekamy Quote
marta90 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 w trakcie rejestracji: [url]http://siberian_love.republika.pl[/url] Quote
Talagia Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Czy jeśli przydomek pojawił się na stronie FCI, to moge już świętować? :D Mineło dokładnie 2 miesiące od złożenia wniosku. Quote
Mopsy Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 No to i ja się pochwalę. Na stronie FCI jest już mój przydomek. Pierwsze dwie propozycje były chwytliwe ale czysto komercyjne no i podobne do nazw na stronach FCI. No to przeszedł 3. Szczenięta z mojej hodowli będą miały przydomek BABA HENIRA - nic nikomu to nie powie, a dla mnie wiele znaczy!! I tak powinno być. ;-) Jak składałam papier do związku 4 razy zmieniała zdanie i poprawiałam, pani z sekretariatu już zgrzytała zębami jak mnie widziała hihihhihi Quote
yokeyka Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='Śnieżynka']Ja mam pytanko odnośnie przydomka, czy przydomki muszę być zapisywane alfabetem łacińskim ?? bo mam parę pomysłów, ale w obcych językach...[/QUOTE] Mogą być w innym języku, np. EMINUS, (łacina. z daleka) ale musi być takim alfabetem pisane, nie mogą być np. "kropki nad a" i wg. Jeśli się pomyliłam proszę o uświadomienie, bo nie mam hodowli własnej ;( Quote
cavusia Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 A ja mam takie pytanko... Co oznacza ('N) przy nazwie przydomka na stronie fci? Quote
ewelina7797 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Jak myslicie czy przydomek princesa blanca juz jest ?? :)) ja nie wiem gdzie to sie sprawdza:P Quote
revii Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Sprawdza się tu: [URL]http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=przydomki[/URL] i tu: [URL]http://www.fci.be/affixes.aspx[/URL] I z tego, co widzę, takiego jeszcze nie ma (jest tylko Princesa) Quote
marcelinka371 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Co sądzicie o przydomku: ,, Z okmiańskiego zacisza" Quote
katarzynaG Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 a mnie zarejestrowano...zajęty przydomek... i co w tej sytuacji? FCI milczy... Quote
panbazyl Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='katarzynaG']a mnie zarejestrowano...zajęty przydomek... i co w tej sytuacji? FCI milczy...[/QUOTE] ciekawe..... oczywiście opiszesz nam co dalej z tym fantem udalo sie zrobić, co? Quote
katarzynaG Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 jasne. narazie napisałam do FCI, dostałam odpowiedz, ze wyjaśnią sprawę przez ZKwP, poniewaz mają nowe regulacje i mailowo nie mogą...Ciekawe czy wyrobią się mi przed miotem ;) Quote
katarzynaG Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 FCI oczywiście nie robi nic w sprawie podwojonego przydomka. Quote
katarzynaG Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 to nie tak. mnie zarejestrowano przydomek w bazie fci i na potwierdzeniu taki sam. inna osoba wysłała taki sam, na potwierdzeniu ma taki sam, ale w bazie FCI inny (przekręcili literkę). Ale w praktyce - mioty mają iść na przydomek który tak samo brzmi? Bez sensu. Quote
panbazyl Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 no to bardzo skomplikowane. Oby udalo Ci się wyprostować wszystko! Quote
Agad19 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 My mamy dosyć fajny przydomek " Z Gumisiowego Lasu " :) [url]www.zgumisiowegolasu.pl[/url] Quote
Recommended Posts