Judit Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 Super. wielkie dzieki za wyjaśnienie :) Bardzo mi pomogłas. ^^ Jak będe miała podobne pytania to juz wiem do kogo się zwrócę o pomoc ;) Quote
Chefrenek Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 A czy jest taka możliwość by osoba, która już nie hoduje psów przepisała przydomek na inną osobę? Quote
Gwarek Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 [quote name='Chefrenek']A czy jest taka możliwość by osoba, która już nie hoduje psów przepisała przydomek na inną osobę?[/quote] Znam taki przypadek, więc jest to możliwe :D Quote
Chefrenek Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 [quote name='Gwarek']Znam taki przypadek, więc jest to możliwe :D[/quote] Pewnie trzeba złożyć stosowne papiery:roll: Quote
Diana14 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 [quote name='Chefrenek']Pewnie trzeba złożyć stosowne papiery:roll:[/quote] Pisze się tylko podanie z prośbą o zrzeczenie się przydomka na rzecz takiej i takiej osoby (która musi być członkiem ZKwP) podając numer przydomka i nazwę. No i zostawia się takie pismo w swoim oddziale. Quote
Ludek Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 A mi właśnie odrzucili nazwy przydomków z informacją, że są już zarejestrowane. Na spisie FCI ich nie ma, w necie też szukałam czy przypadkiem nie ma jakiejś hodowli i nie znalazłam. A tyle się "namyśłam":placz: Quote
Błyskotka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 A może w spisie FCI była podobna nazwa. Ja miałam tak samo i mam zatwierdzoną drugą propozycję. Quote
Ludek Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Niestety żadnej mi nie przyjejeli. Zależało mi na pierwszej pozycji. Sprawdzałam dokładnie i nie ma nic podobnego :( Quote
panienkabubu Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='Ludek']Niestety żadnej mi nie przyjejeli. Zależało mi na pierwszej pozycji. Sprawdzałam dokładnie i nie ma nic podobnego :([/QUOTE] a ile dałas propozycji? 5? Quote
Ludek Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Tak, ale przyznaję, że 3 mogły się powtarzać, bo wpisałam, je ot tak, żeby sie Pani w ZK nie czepiała. Quote
boksiedwa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Ja dałam 3 propozycje, żadnej nie było w wykazie FCI, teraz pojawiły sie podobne a ja od ponad 2 miesięcy nie dostałam odpowiedz :shake: Quote
Gosiapk Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='boksiedwa']Ja dałam 3 propozycje, żadnej nie było w wykazie FCI, teraz pojawiły sie podobne a ja od ponad 2 miesięcy nie dostałam odpowiedz :shake:[/quote] Zadzwoń do Głównego i zapytaj co się dzieje. Quote
boksiedwa Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='Gosiapk']Zadzwoń do Głównego i zapytaj co się dzieje.[/quote] jak zwykle biurokracy działał :angryy: z mojego oddziału do głównego "szło" miesiąc :crazyeye: na początku kwietnia poszło do FCI a oni podobno trzymają "ustawowo" 6 tygodni :shake: Quote
Goldek Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='karelek']My mamy przydomek od niedawna, podalem kilka propozycji wybrano nam pierwsza i po dwoch miesiacach dostalismy odpowiedz bez problemow. :P[/quote] Ja miałam podobnie.Wybraliśmy pięć przydomków i nie było kłopotów, potem sprawdziłam w necie i mamy juz przydomek hodowlany na stronce FCI "Magiczny Skarb".Zgadnijcie dlaczego;) Quote
UTAAP Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 No to teraz ja z pytaniem. Powiedzmy ze zarejestruje przydomek, mam jeden, dwa mioty i przeprowadzam sie na stale do innego kraju i rejestruje siebie i psy w tym zagranicznym ZK- co z przydomkiem? Czy da sie go jakos zatrzymac, czy musze sie go zrzec 'wychodzac' z ZK w Polsce i potem rejestrowac jeszcze raz w tym innym kraju? Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Teraz są już rejestracje FCI, więc jeśli wyprowadzasz się do kraju należącego do FCI to raczej nie ma problemu. Gorzej, jak odstępujesz od FCI. Nie wiem, co wtedy. Quote
UTAAP Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [COLOR=black]Acha, no tak. Dzieki, raczej odstepowac od FCI nie zamierzam ;) [/COLOR] Quote
Śnieżynka Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Ja mam takie pytanko do Was, bo wiem że mając suke hodowlaną trzeba mieć przydomek dla szczeniaków, a jak jest jeśli ma sie psa reproduktora ?? to też trzeba mieć przydomek hodowlany ?? Juz doczytałam ze jedne przydomek jest na wszystkie rasy dla jednej osoby, a jak jest gdy np mamy z bratem np grzywacza na wspolwlasnosc i pozniej kupujemy druga sunie innej rasy, czy tez moze byc dla mnie i dla niego jedne przydomek jak by byla sunia hodowlana (bo nie wiem jak jest z psem) czy wtedy kazdy z nas musi miec swoj przydomek ?? i trzeba okreslic ktora rasa bedzie moja a ktora jego i pod ktorym przydomkiem ?? Na przykładzie: on ma grzywacza i mieszka w krakowie a ja mam pudla i mieszkam w gdansku ale jeden i drugi pies jest moj i jego(wposlwlasnosci),oboje jestesmy zarejestrowani w zwiazku w Krakowie, jak w takim wypadku wyglada sprawa przydomka dla tych psow czy oboje dostaniemy ten sam przydomek na przyszle szczeniaki skoro oboje mamy takie same prawa do psow czy kazdy z nas musi miec swoj przydomek ?? Licze ze jasno to napislam :) Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote] a jak jest jeśli ma sie psa reproduktora ?? to też trzeba mieć przydomek hodowlany ??[/quote]nie trzeba [quote]uz doczytałam ze jedne przydomek jest na wszystkie rasy dla jednej osoby, a jak jest gdy np mamy z bratem np grzywacza na wspolwlasnosc i pozniej kupujemy druga sunie innej rasy, czy tez moze byc dla mnie i dla niego jedne przydomek jak by byla sunia hodowlana (bo nie wiem jak jest z psem) czy wtedy kazdy z nas musi miec swoj przydomek ?? i trzeba okreslic ktora rasa bedzie moja a ktora jego i pod ktorym przydomkiem ??[/quote] Możecie sobie zarejestrować przydomek na "współwłasnosć". A jeśli nawet nie, to wystarczy, że przydomek będzie miał jeden współwłaściciel. Quote
Agnieszka K. Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Jest tak jak napisał Czarne Gwiazdy. Śniezynka, tylko zastanówcie się, co będzie z przeglądem miotów: jeśli Ty w Gdansku będziesz miała sukę zarejestrowaną w Krakowie, to przegląd miotu powinien się odbyc w Krakowie. Będziesz wiozła miot szczeniorów do Krakowa? Może lepiej byłoby przepisac się do oddziału w mieście, gdzie mieszka suka (dla reproduktora nie ma wiekszego znaczenia w jakim miescie jest zarejestrowany). Chyba, że brat będzie planował zakup suki, to myślę, że wówczas dobrze byłoby (ze względu na dojazdy) mieć jednak dwa przydomki zarejestrowane w miastach lub w poblizu miejsca zamieszkania. Quote
Śnieżynka Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Nie, nie, oboje mieszkamy w Krakowie to chodziło tylko o przykład :) Że pies mieszka gdzie indziej niż jest zarejestrowany i tam gdzie jest przydomek i jak by to sie odnosilo przy wspolwlasnosci psiaka jak bysmy mieszkali gdzie indziej czy pisaki mialy by ten sam przydomek czy kazdy z nas musil by miec swoj przydomek :) a tak miasta podalm przykladowal zeby byl rozrzut :) Quote
Agnieszka K. Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 No to nie ma problemu. Hodowla ma po prostu 2 właścicieli i nie ważne gdzie mieszkają. :) Quote
bonusowa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Witam Mi na razie nie w głowie hodowla. W planach dopiero szczylek (i to chłopak) pod koniec roku lub na wiosnę przyszłego. Ale mam swoją wymarzoną nazwę hodowli i nie ma jej jeszcze w rejestrze FCI. I stąd pytanie: kiedy najszybciej mogę zarejestrować ten przydomek? Muszę mieć psa, czy mogę zapisać się do ZK przed zakupem szczyla? Z góry dzięki za odpowiedź ;) Quote
Chefrenek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='bonusowa']Witam Mi na razie nie w głowie hodowla. W planach dopiero szczylek (i to chłopak) pod koniec roku lub na wiosnę przyszłego. Ale mam swoją wymarzoną nazwę hodowli i nie ma jej jeszcze w rejestrze FCI. I stąd pytanie: kiedy najszybciej mogę zarejestrować ten przydomek? Muszę mieć psa, czy mogę zapisać się do ZK przed zakupem szczyla? Z góry dzięki za odpowiedź ;)[/quote] Możesz już teraz bez brzdąca.;) Quote
bonusowa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Chefrenek']Możesz już teraz bez brzdąca.;)[/quote] Dzięki ;) To super, bo bardzo zależy mi na tej nazwie. Czy do ZK można zapisać się na odległość? Mieszkam jeszcze w Anglii i nie bardzo mogę osobiście :roll: Quote
Recommended Posts