Michał1987 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Mam pytanie mianowicie w jaki sposob mozna karcic mlodego staffika:) moj ma ponad 3 miesiace i nieraz tak wariuje gryzie i warczy ze nie mozna zapanowac nad nim..musi byc jakis sposob..izolowanie nie wchodzi w gre bo juz to robilem i on sie uspokoi na chwile a pozniej zaczyna od nowa;p Quote
Kasiulex Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 hej :) u mnie zadziałał stanowczy ton głosu, i nie zwracanie uwagi :) Moja sunia natychmiast sie uspokajała :) Quote
Martens Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 No to od nowa go izolujesz, aż mu się znudzi. I tak nawet po kilkadziesiąt razy, niestety. On testuje czy jesteś bardziej uparty od niego. Ostre krzyknięcie nie działa? Quote
dyta369 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Mam podobne doświadczenia ze swoja suńką. Od momentu gdy weszła do nowego domu, zaczęła gryźć jak szalona. Nie dawaliśmy sobie rady z nią, to jej ulubiona zabawa ale dla nas była bardzo bolesna ;) Zdecydowanie nie zwracanie uwagi było najlepszym rozwiązaniem, ona nawet na krzyk reaguje jak na zaproszenie do zabawy. Teraz mała ma już 9 miesięcy i gryzie tylko podczas entuzjastycznych powitań ( domowników, ale też wszystkich innych ludzi na świecie ;) ) Quote
Recommended Posts