Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Od dwóch dni obserwujemy u mojego psa dziwną przypadłość. Zaczęło się od dziwnego siadania na spacerach, trzęsieniu się, pies leżał, nie bardzo chciał chodzić. Kolejno zaczął odmawiać jedzenia. Czasami zje bez problemu, a od kolejnego posiłku odchodzi na kilometr. Wczoraj jeden z domowników bawił się z psem i nagle ten zaczął piszczeć. Podobno w momencie, gdy dotknięto go w miejscu pachwiny /łopatki przedniej prawej łapki. Dziś na spacerze pies się kulił, czasami nie chciał iść, siadał. Musiałam brać go na ręce. Jest mały, waży 4 kg. Czasami jednak biega, jak nigdy dotąd i wszystko wygląda normalnie. Pies wyraźnie przenosi ciężar ciała na lewą łapkę, oszczędzając prawej. Czasami stojąc ją podniesie na moment i trzyma w powietrzu. Psa wymacałam dokładnie kilkakrotnie. Czasami zapisknął podczas uciskania okolic pachwiny / łopatki, czasami nie zareagował. Teraz znów odmówił posiłku, aż pisknął, kiedy podsunęłam mu pod pyszczek jedzonko. Nie mam pojęcia, co to może być. Wszelkich zgrubień, ugryzień brak. Pies dokładnie został obejrzany. Jeżeli do jutra sytuacja się nie poprawi, jadę do weterynarza, jednak może wcześniej ktoś wie, jaki problem może nam dolegać? Pies większość dnia śpi, wtedy widać, że nic mu nie doskwiera. Kiedy zadzwoni dzwonek do drzwi, biega, wariuje, szczeka, jak zawsze... Podczas snu łapka jest pozginana w sposób naturalny, nie wygląda, jak by bolała.

• 2 weeks later...
Posted

Wygląda mi to na problem ze stawami choć nie wszystkie objawy są zgodne, jestem ciekawa co powiedział weterynarz, jeżeli możesz to napisz. Wiele objawów pokrywa się z tymi które miała moja suka która cierpi na zwyrodnienie stawów.