Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to trudno trzeba dać 15 na Kulfona bo to imię urocze jak nasz Maniek ;) Tylko musimy ustalić co i jak myślę że w tym przypadku każde przebicie powinno sięw puli znaleść bo tu tak prawie pokerowo gramy ;) Poprosimy więc tylko o poważne oferty ;)

Posted

Niestety nie mam dobrych wiadomości:-( Pani prosi, żeby zabrać Kulfona od niej. Jest podobno super kochany, kiedy jest z człowiekiem, ale jak ona wychodzi, demoluje mieszkanie w poszukiwaniu jedzenia. Zjadł cukiernicę cukru, przeskakuje przez niewysokie ogrodzenie, koniecznie chce się bawić z żółwiem, który jest wypuszczany na dwór. Pani mówi, że to wspaniały pies, ale dla kogoś, kto go potrafi okiełznać. Ona jest sama, ma małego psa, kota i żółwia i nie daje rady. Wyprosiłam, żeby dała mi szansę na znalezienie mu nowego miejsca. Powiedziała, że 2-3 dni poczeka i nie będzie wychodziła z domu.
Błagam Was o pomysły, gdzie go można umieścić? Ja zaczynam szukać już w tej chwili:-( Mogę go przewieźć we wtorek, od razu wzięłabym go do weterynarza na przegląd.
Strasznie mi przykro, ale Pani mówi, że po prostu sobie nie radzi. Kulfon śpi w nocy grzecznie, słodko, niestety nie umie narazie powstrzymać się od szukania jedzenia.

Posted

PILNIE POTRZEBNA POMOC!!!!!!!!!!!!!W zlapaniu psa w Warszawie, Hala Mirowska , Nutusia juz tam jedzie.!!!!!!!!!!!!

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214426-Pilnie-prosimy-o-pomoc-w-z%C5%82apaniu-psa-%21-Hala-Mirowska%21Warszawa%21?p=17609819#post17609819"]http://www.dogomania.pl/threads/214426-Pilnie-prosimy-o-pomoc-w-z%C5%82apaniu-psa-!-Hala-Mirowska!Warszawa!?p=17609819#post17609819[/URL]

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/186983-Hotel-Mokry-Nosek-w-Teresinie-40-km-od-Warszawy-p%C5%82atny-DT"]http://www.dogomania.pl/threads/186983-Hotel-Mokry-Nosek-w-Teresinie-40-km-od-Warszawy-p%C5%82atny-DT[/URL]

santino na razie nie odbiera telefonu, wyslalam wiadomosc jak sie odezwie to dam znac.Na gorze link do Hotelu "Mokry Nosek"

Namiary od santino, przekazane:smile:

Posted

Bardzo przepraszam, że nie odpisywałam, ale tam, gdzie byłam nie miałam dostępu do internetu. Korzystałam grzecznościowo z czyjegoś notebooka i nie mogłam robić tego częściej.
To prawda, Kulfon ma zarezerwowany od wtorku hotelik w Wilanowie. Pani Kasia - właścicielka brzmi sensownie, a do tego ja mieszkam na Ursynowie, więc będe mogła wpadać do chłopaka i uczestniczyć w jego oswajaniu. Niestety jest to kojec, ale jak tylko chłopak się zaklimatyzuje, dostanie kogoś do towarzystwa, no i będzie uczył się dobrych manier:-) Mam zamiar we wtorek w drodze do Wilanowa pokazać go mojemu wetowi, dowiedzieć się w końcu ile ma miesięcy i ustalić plan szczepień.
Nie wiecie jak bardzo jestem Wam wszystkim wdzięczna za to, że zaglądacie tutaj, że Kulfon ma już sympatyków:-) Bardzo proszę, jak już przejmę wątek od kochanej, niezastąpionej Nutusi, nie zostawiajcie nas samych. Zapraszam serdecznie, jestem otwarta na pomysły, na dobre rady;-) Dopiero dotarłam do domu, jutro mam koszmarny dzień w pracy (spotkania, zebrania i służbowa kolacja), ale od wtorku ruszam pełną parą, wykupuję Kulfonowi ogłoszenia i szukam domu, o co również Was pięknie proszę:-) Dużo myślałam na Mazurach o tym, że to cudowne mieć świadomość, że mogę liczyć co najmniej na parę osób z dogo, które nigdy mnie nie zostawiają z problemem. W związku z tym pędzę zaraz na wątek zaginionego psiaka, żeby zobaczyć, czy się na coś przydam.

Posted

Cukiernica cukru... No cóż, moja Kresia pożarła cztery, wchodząc sobie bezceremonialnie na stół, a z cukiernic zostały tylko skorupy. Ale wczoraj tylko ona i 3 osoby spoza Wwy pomogły mi szukać psiego uciekiniera w centrum Warszawy. I go znalazła! Zasłużyła na miano bohatera! Jak się ma do tego trochę cukru i 4 cukiernice - nijak ;)
Aha - co do "niezastąpiona Nutusia" - chętnie bym się dała zastąpić...