shila1404 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 witam prosze o propozycje imion dla szczeniat rasy labrador kolor czekoladowy jest 12 maluchow ( 7 suczek i 5 pieskow ) . Imiona maja zaczynac sie na literke A :) Quote
shila1404 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Wybrałam imiona dla szczeniat - suczki 1) ASHLEY 2)AVILLA 3)AGAPE 4)ASTA LA VISTA 5)AVISTA 6)ALISON 7)ASTRA -pieski 1)ALVIN 2)ALVARO 3)ARGOS 4)ARES moze macie ciekawsze propozycje to zmienie :) Quote
aleola Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Ja zawsze lubiłam psię imię Agat. Moja przyjaciółka ma psa, którego dumnie nazwała Agape, ale z biegiem czasu okazało się, że suczka jest głuptasem i teraz została już tylko Gapą. ;) Quote
shila1404 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Ja staram sie wybierac imiona troche dłuże . Moje sunie w rodowodzie maja ABIGAIL w domu nazywana ABI , druga WIRGINIA zastała nazwana AMBER a najmłodsza DUMA w domu zwie sie KAYLEE lub Mała chociaz lubie do niej mowic niedzwiadek :D Quote
Stevie Rae Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 To ja proponuję: - Avrill, bądź odmiana - Aprill, - Adelle, - Andrea, - Aferra, - Arcadia, - Acvarella, - Arianna :) Quote
shila1404 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 ACVARELLA jest super zamienie zamiast ASTRA :) Quote
ewunian Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Agape jest też pięknie - zwłaszcza, że przetłumaczone na polski znaczy "bezwarunkowa miłość" :) Amor Ariel Arielle, Arielka Angel, Angelle Archibald - tak pasuje mi do labka :) cóż.... więcej nie wymyślę :) Quote
shila1404 Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 jeszcze mam troche czasu na ostateczna decyzje :) Quote
awassa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 nasza sunia nazywa sie Abby (dlugie imie jest Ebony= po polsku heban), jest Mix labradora i to imie pasuje idealnie do koloru ;-) Co mi sie jeszcze podoba na "A": Avery Amy Ares (dla pieska) Angel Ally Quote
Vesper Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Korzystając z mojego gotowca (mam taki, zapisuję sobie ładne imiona;)): -Aquamarine -Abracadabra -Amica-wł.przyjaciółka -Arma-wł.broń -Anima E Corpo- wł.całkowicie, ciałem i duszą; -Augurio-wł.wróżba, życzenie; -Abigale -Ashanti -Amandi-wł.kochanie -Aida -Alexa -Archer -A'Kasha -Axel; I kilka dłuższych, angielskich: -After the Rain- po deszczu; -Above the Clouds- ponad chmurami; -A Storm is Coming- nadchodzi burza; -As a Sunshine/Sunrise-jak słońca blask/promień; Natomiast imię Astra podoba mi się- nie wiem czy wiesz, że to znaczy "gwiazda" po włosku i łacinie; Quote
shila1404 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 [quote name='arielka186']Korzystając z mojego gotowca (mam taki, zapisuję sobie ładne imiona;)): -Aquamarine -Abracadabra -Amica-wł.przyjaciółka -Arma-wł.broń -Anima E Corpo- wł.całkowicie, ciałem i duszą; -Augurio-wł.wróżba, życzenie; -Abigale -Ashanti -Amandi-wł.kochanie -Aida -Alexa -Archer -A'Kasha -Axel; I kilka dłuższych, angielskich: -After the Rain- po deszczu; -Above the Clouds- ponad chmurami; -A Storm is Coming- nadchodzi burza; -As a Sunshine/Sunrise-jak słońca blask/promień; Natomiast imię Astra podoba mi się- nie wiem czy wiesz, że to znaczy "gwiazda" po włosku i łacinie;[/QUOTE] wielkei dzieki arelko juz myslalam ze mam wszystkie imiona ale chyba kilka zmienie na twoje propozycje sa super :D tylko sie zastanawiam te angielskie to ktore bardziej do suni a ktore do pieska pasuja ? Quote
Vesper Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 [COLOR="#4b0082"]Above the Clouds[/COLOR] to chyba żeńskie imię- takie romantyczne :D. [COLOR="#4b0082"]A Storm Is Coming [/COLOR]może być dla chłopca albo energicznej suczki...[COLOR="#4b0082"] After the Rain[/COLOR] też jakoś bardziej pasuje mi dla dziewczyny- ale może dlatego, że jest piosenka o takim tytule (ATB). Za to [COLOR="#4b0082"]As a Sunshine[/COLOR] myślę że jest lepsze dla suczki, a [COLOR="#4b0082"]As a Sunrise[/COLOR]- dla pieska. :) I cieszę się że coś Ci się spodobało- polecam się na przyszłość. Jeżeli podobają Ci się tego typu angielskie- może być jeszcze[COLOR="#4b0082"] Amazing View of Sunset[/COLOR]- męskie, oznacza "Niezwykły widok zachodu słońca" czy [COLOR="#4b0082"]A Shining Star[/COLOR]- "błyszcząca gwiazda".;) Quote
shila1404 Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 [quote name='arielka186'][COLOR="#4b0082"]Above the Clouds[/COLOR] to chyba żeńskie imię- takie romantyczne :D. [COLOR="#4b0082"]A Storm Is Coming [/COLOR]może być dla chłopca albo energicznej suczki...[COLOR="#4b0082"] After the Rain[/COLOR] też jakoś bardziej pasuje mi dla dziewczyny- ale może dlatego, że jest piosenka o takim tytule (ATB). Za to [COLOR="#4b0082"]As a Sunshine[/COLOR] myślę że jest lepsze dla suczki, a [COLOR="#4b0082"]As a Sunrise[/COLOR]- dla pieska. :) I cieszę się że coś Ci się spodobało- polecam się na przyszłość. Jeżeli podobają Ci się tego typu angielskie- może być jeszcze[COLOR="#4b0082"] Amazing View of Sunset[/COLOR]- męskie, oznacza "Niezwykły widok zachodu słońca" czy [COLOR="#4b0082"]A Shining Star[/COLOR]- "błyszcząca gwiazda".;)[/QUOTE] super na pewno skorzystam :) ktore dokladnie wybiore napisze pozniej Quote
beta ata Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Rozumiem, że tu chodzi o tzw. imiona hodowlane, które nie mają nic wspólnego z przyszłą rzeczywistością psa, ale i tak mnie "powalają" :-D Quote
shila1404 Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 oczywiscie rodowodowe ale powiem szczerze , ze pieski z ostatniego miotu w nowych domkach sa nazywane tak jak w rodowodzie staralam sie wybrac imiona krotkie i latwe do wymowienia i sie nowym wlascicielom podobaly :) Quote
beta ata Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 I słusznie. Choc muszę przyznać, że [COLOR=#4b0082]A Storm Is Coming całkiem pasuje do mojej małej suczki, mix Shetlanda ;-) :-D Czasem, gdy rozszaleje sie w zabawie, potrafi wskoczyć na ramiona albo i przewrócić, gdy sie czlowiek akurat nie spodziewa i nie stoi zbyt twardo na podłożu :-D No, chyba wypiszę jej na apaszce "Śliczna Tami - A Storm Is Coming" ;-) Sąsiedzi padną. [/COLOR] Quote
shila1404 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 juz za dwa tygodnie przeglad moze jeszcze jakies propozycje ? :D Quote
Mani2000 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 hmm ANDREA ANDRESS ANODA ALVAR AISHA ALICE ALENA ALAN ALOX AXEL(ta ma na imię czekoladowy labrador mojej cioci:)) AVILLA ATENA ATIX AQUA więcej nie wymyślę heh. Quote
shila1404 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='Mani2000']hmm ANDREA ANDRESS ANODA ALVAR AISHA ALICE ALENA ALAN ALOX AXEL(ta ma na imię czekoladowy labrador mojej cioci:)) AVILLA ATENA ATIX AQUA więcej nie wymyślę heh.[/QUOTE] super ;) dzieki Quote
Mani2000 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 bierzesz jakieś? Mam jeszcze trochę: ABBY ARENA ASKOLINEA AMBONA Quote
Sybel Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [FONT=Arial][U]Dla chłopaków:[/U] AEGIR - bóg morza AATU: fińska forma z języka staro-wysoko-niemieckiego Adalwolf szlachetny wilk AMAGUK: inuckie wilk AMAROG: inuckie, grenlandzkie wilk ARCHIBALD [U]Dla dziewczyn:[/U] AYAME: japońskie wilczyca ACCALIA: łacińskie wilczyca ALTA - Gigantka, matka Heimdalla AERON, AERONWEN - wojna AISLING - sen, wizja [I][COLOR=black][/COLOR][/I][/FONT] Lubię imiona znaczące, może któreś się jeszcze nie pojawiło, a te są całkiem ciekawe :) Quote
Vesper Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [B]Shila1404[/B] napisz jakie imiona wybrałaś- strasznie jestem ciekawa, czy chociaż jedną z moich propozycji wykorzystasz;) (Może niekoniecznie After The Rain itd...:D)... Quote
shila1404 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 [quote name='arielka186'][B]Shila1404[/B] napisz jakie imiona wybrałaś- strasznie jestem ciekawa, czy chociaż jedną z moich propozycji wykorzystasz;) (Może niekoniecznie After The Rain itd...:D)...[/QUOTE] na pewno napisze ale mam jeszcze troche czasu do przegladu wiec jeszcze mysle ;) Quote
shila1404 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 I nadszedł dzien przegladu :D moje labusie otrzymały imiona :P PIESKI: -ALVIN -ALVARO -ACAPULKO -AMADEO SUNIE: -ASHLEY -AVILLA -ASTA LA VISTA -ALISON -AFFERA -ACVARELLA -A SHINING STAR Wszystkim pomysłodawcom serdecznie dziekuje :D Quote
Recommended Posts