Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to obrzydliwe co tutaj czytam. Niedlugo bede wlascicielka malego buldozka właśnie z opisywanej Ostoi z Omin. Osobiscie bylam w hodowli u Pani Basi widzialam wszystkie pieski i całą posiadlosc. Tak zadbanych szczeniat nie widzialam w zadnej innej hodowli a prosze mi wierzyc widzialam kilka. Nie chce wymieniac ale w swoim zyciu kupilam rottweilera i Bernardyna. Boze warunki w jakim te psiaki mieszkaly byly strasze. klatki,troche słomy smierdzącej , brud i jedzenia tyle o ile - sama najtańsza sucha karma. Wygladalo to jak schronisko a nie znana hodowla. Milosc??? Tam nie bylo krzty miłości- czysty buisness. mialam uraz do hodowcow. Uwazalam ze to ludzie totalnie nastawieni na pieniadze i na zarabianiu na bezbronnych szczeniakach. Dodam ze te hodowle to jedne z najwiekszych w Polsce- psy utytuowane i znane. I co z tego??? Jak pojechalam do Ostoi przezyłam szok. Tyle milosci i pasji. Wszyscy hodowcy powinniscie sie uczyc od Ostoi jak rozmnazac zwierzeta. Nawet smiem twierdzic ,że w wielu polskich domach dzieci nie maja nawet 10% takiej milosci jaka tam znalazlam. Wszystkie psiaki mieszkaja w domu z pieknym ogrodem, sa kochane ufne i szczesliwe. To skandal oskarazac ludzi nie majac pojecia o tym jak mieszkaja i zyja. Internet to wspaniala rzecz ale z drugiej strony jak na to patrze jest obrzydliwy. Daje mozliwosc wykorzystywana przez ludzi ktorzy chyba z zazdrosci brukaja innego czlowieka. Nie jestem hodowca i nie znam tych praw ktore tym rzadza i nie wiem czy ta sytuacja miala miejsce ale nawet gdyby to co???? To miala wyrzucic szczenieta na ulice albo zabic? Wlascicielka Ostoi to czlowiek o wielkim sercu , kobieta ktora kocha swoje zwierzaki i jej postepowanie o tym swiadczy. Pytam sie czy wy ktorzy tutaj tak krzyczycie naprawde kochacie zwierzeta? Bo jak czytam wasze posty to mam ogromne wątpliwosci...Mozliwe ze sami jestescie wlascicielami ogromnych hodowli klatkowych gdzie biedne zwierzaki sa rozmnazane na potege. I powtarzam to z cala stanowczoscia. Nie macie prawa brukac imienia Ostoi. Jest to ogromnie niesprawiedliwe i krzywdzace. Uwierzcie mi gdybyscie poznali to miejsce i tych ludzi byloby wam ogromnie wstyd...