Gendzia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Czesc od jakiegos czasu moj pies ma strupki na glowie, szyi, plecach i najwiecej pod pyszczkiem. Na poczatku na plecach byly to male guzki a potem zrobily sie z tego strupki (wszystko doslownie w przeciagu jednego dnia.Rano guzki a wieczorem juz strupki). A na glowie i szyi najpierw wygladalo to jak pieprzyk a potem tez porobily sie z tego strupki. Bylam u weterynarza dostala 2 zastrzyki z antybiotykiem i antybiotyki w tabletkach. Narazie nie widac poprway. Wet tez nie wie co to moze byc. Czy mial moze ktos doczynienie z czyms takim ? jak mi sie uda to zrobie zdjecie i tu wstawie. Quote
xxxx52 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 prosze idz jak najszybciej do wet ,gdyz chorob skor jest cala gama,od alergi ,chorob grzybiczych,nuzycy,swiezbowca itd Pies musi naprawde cierpiec Quote
Gendzia Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Byłam u weta dostała antybiotyki ale jak narazie nie widac poprawy. Pies nie cierpi bo nie drapie tego ani nic. Nastepną wizytę mamy we wtorek bo kończą nam się tabletki ale miałam nadzieję że ktoś się zetkną z takimi strupkam bo wet nie wie od czego to się mogło zrobić, podejrzewa że jest to coś bakteryjnego ale sam nie do końca wie co to jest. Quote
bejasty Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Moja droga tak jak ktoś wcześniej napisał przyczyn takiego stanu może być wiele od alergii np pokarmowej,na trawy itd itp....do grożnych pasożytów.pajęczaków.....Podstawa leczenia jest diagnoza !!!! podziwiam antybiotyk ? na co po co ? a może jeszcze sterydy ,żeby sie nie drapał ? jak nie inaczej to "zmuś" weta żeby pobrał zeskrobiny do badania -podstawowe powinien zrobić sam bo wystarczy mikroskop !!potem labolatorium. Quote
Martens Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Typowa praktyka kiepskiego weta - jak nie wiadomo co to, to damy antybiotyk... Szkoda, że jeśli to problem grzybiczy lub alergiczny, to może się pogorszyć... Quote
Gendzia Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 i tu sie mylicie co do kiepskiego weta. Antybiotyki pomogly. Strupki calkowicie zniknely. Quote
Martens Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Widać po prostu ma fuksa :diabloti: Co dla mnie nadal nie znaczy, że jest dobry - skoro na oślep szasta antybiotykiem, a z tego co piszesz, nawet nie chciało mu się pobrać i obejrzeć zeskrobiny (5 min roboty). Quote
Recommended Posts