Grześ Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 A, i jeszcze mam pare drobnych pytan, mianowicie jak ukladaja sie stosunki miedzy akita i husky? // czy bedzie agresywna wobec huska? (wychowane beda razem od malego) // czy dobrze (czyt. porownywalnie do sh) nadaje sie do biegania w zaprzegu // czy moze biec u boku huska :D Jesli jest tu ktos, kto ma jakies doswiadczenie z tymi psami :) prosze o info. (i tak kupie drugiego haszczaka :D, tylko tak chce sie zorietowac, bo niektore ogloszenia sa calkiem ciekawe :wink:) U Igora Tracza w zaprzęgu biegają razem wyżeł, DJP i hasiory. Jest on prezesem klubu (Nordcup - nie wiem czy dobrze napisałem) organizującego zawody pod koniec stycznia w Sopocie. Myślę, że kontakt już znajdziesz sam. Quote
SH Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 Akita to jednak zupełnie inna budowa ( co ma kolosalne znaczenie w bieganiu ) i psychika ( co istotne w codziennym współżyciu ) niż husky, więc trudno coś jednoznacznie stwierdzać z góry. Z tego co wiem to haszczakom najlepiej biega się we własnym towarzystwie, chociaż oczywiście bywają wyjątki.W końcu każdy pies jest pewną niepowtwrzalną indywidualnością :-? Quote
Grześ Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 Jest on prezesem klubu (Nordcup - nie wiem czy dobrze napisałem) pisze sie Nordcapp :) Było późno i nie chciało mi się szukać. :oops: Quote
agacia Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 A wlasnie,ze nie macie racji :wink: To pisze sie Nordkapp :evilbat: Quote
yuppie Posted January 8, 2004 Author Posted January 8, 2004 Ostatecznie kupilem od tego samego hodowcy najmniejsza suczke z miotu. Mowil, ze ze wzgledu na jej wielkosc moze byc szybka i w przyszlosci kto wie, czy nie bedzie niezlym zaprzegowcem :P. Fajnie tak dwa psiaki w domu miec. Miesiac na wymyslenie jakiegos imionka ; d Quote
Manu Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 Yuppie, już tu raz na forum braliśmy udział w wymyślaniu imienia dla suni husky. 8) Możemy znowu ! :angel: No i Cobra ma teraz białą sunię o imieniu Nayuki, prawda, że ładnie...? :D Quote
yuppie Posted January 8, 2004 Author Posted January 8, 2004 Metros: biore suke od Macieja Orlika z nordkappu, po jego suczce Torze :) Manu: ladne ladne :D, mi osobiscie nie podoba sie imie mojego huska ;f choc sam wymyslalem... ale mialem totalna pustke w glowie, nasty w ogole nie pasuje do jej wygladu :D, kiedys mialem czarnego buldoga francuskiego, nazywal sie Mambo i bylo ok :D. Tak wiec wszystkie pomysly mile widziane :P Quote
yuppie Posted January 8, 2004 Author Posted January 8, 2004 troche malo kobiece ;s, i tak dziwnie wolac na psa bajszang :D ale pomyslowe :P, btw. uczysz sie chinskiego czy tylko takie pojedyncze txt'y? ~~ Quote
Cobra Posted January 9, 2004 Posted January 9, 2004 Manu to dla mojej lady szukalismy immionka:D Yuppie to jedno z imion co nie wykorzystalem: NOAH a czyt. Noa jak mi sie jakies wspomni jakies to napisze, dla pan to musi byc wyjatkowe imie np. siostry Nayuki maja na imie: Rakel, Saba, Adelina, jedynie do brata jednego mialem jakies zastrzeznia ale to nie moj pies wiec nie mialem nic do gadania, ale imie Adolf zabardzo mi sie nei podoba, ale zalezy od gustu. Quote
yuppie Posted January 9, 2004 Author Posted January 9, 2004 http://www.porzecze.com.pl/klp/kalendarium/wloczegi/29d.jpg bialy husek to wlasnie Tora, mama mojej 'xxx' :D, a na samym koncu idzie Sai-Ko, chyba aktualna liderka zaprzegu :) Quote
yuppie Posted January 9, 2004 Author Posted January 9, 2004 Tak, Tora(matka) w zeszlym roku dostala papiery hodowlane. Quote
Recommended Posts