Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[quote name='dzodzo']a czy Patrycja, ktora chciala adoptowac suczke do 3 lat ma juz psa?ta co miała brac Arisę?
bo ta katowicka ma chyba 3 lata[/quote]

Tak, ma. Tzn nie wiem na 100% czy juz ma ja u siebie, ale juz ma zaklepana.

Beata

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']hmm bylam w Zywcu po Maxia..Maja bardzo dobra kobiete za kierowniczke i zalezy im na psach.Niestety problem polega na tym,ze maja przepelnienie jak wszedzie i nawet ostatnio pytalam dziewczyn i nie ma sznas by dostal osobny boks:(poprosze bubu by napisala jaka maja aktualnie sytuacje...
w Krakowie jest tez przepelnienie na maxa...
Bede tam w niedziele,tylko pewnie nie bedzie kierownika a moim zdaniem konieczny jest dla Ramzesa osobny boks,nie wiem jaka u nas jest sytuacja ,bo wszystkie pojedyncze chyba zajete...

sama nie wiem co lepsze...wydaje mi sie jednak,ze w Zywcu dziewczyny maja wiekszy wplyw na to gdzie trafia pies..a w Krkaoiwe,jak pojdzie w tyg to sie nie dowiem gdzie...[/quote]
dobra musze sama siebie poprawic...nie cofam tego co napisalam,ale do Zywca nie jest dobrym pomyslem...maja przepelnienie maxymalne...wiem wiem jak wszedzie,ale odradzam...zreszta kazdy schron odradzam:(ale co my zrobimy?:(

Posted

[quote name='dzodzo']ok, szkoda-no ale dobrze,ze jakis psiak znalzl u niej dom[/quote]

Doma znalazl dobek, suczka, ktora wl "musieli" oddac. Szybka akcja byla - mialam telefon, skontaktowalam sie z Patrycja, podalam nr do tej osoby i ....Patrycja zabral dobeczke. Nawet chyba info na sieci nie zostalo puszczone na jej temat.

Beata

Posted

w żywcu jest nieciekawie, szczerze nie polecam. Przepełnienie, ciasne klatki po kilka psów. warunki bardzo biedne. Do tego kierowniczki w sierpniu nie ma , ja wyjeżdzam jutro, Ola tez na urlopie i nie mialybysmy nawet jak go doglądać. A na pracowników niestety nie ma co liczyc.. oni tylko karmią i sprzątają. Psa wydadzą każdemu. Na to niestety my nigdy też wpływu nie mamy.

Posted

Ten Pan mowil mi, ze tam sa klatki 2x2 i to z buda jeszcze. Nie mam pomyslu co robic....

Moze Niemcy by go zabrali jak przyjade po suczke z maluszkami do Freda?

Beata

Posted

Ten Pan zanim zadzwonił do Beaty dzwonił też do mnie. Zaproponowałam mu, że spróbuję załatwić miejsce w hoteliku dla niego na ten tydzień wyjazdu, tylko żeby opłacił, ale pan powiedział, że go nie stać, i że go odda do schroniska w Żywcu, bo on po tym tygodniu już go i tak nie będzie mógł zabrać, bo nie wie, co z pracą itd. Uświadomiłam mu co to znaczy oddać psa do schroniska i dał nam dwa dni na załatwienie czegoś:-(

Posted

[quote name='Dea']Ten Pan zanim zadzwonił do Beaty dzwonił też do mnie.[/quote]

Skad wiesz do ktorej najpierw dzwonil :-) Zartuje.

Nie ma co tam gdybac nt owego Pana. Hotel odpada, facet chce go oddac i tyla. Ile tam u WAs w okolicy kosztuje hotel?

Beata

Posted

Bo go spytałam, czy dzwonił już do Beaty i co ona na to:evil_lol: chciałam rozmawiać jednym głosem jakby coś;-)
Hotelik blisko mnie czyli okolice Cieszyna mogłabym wynegocjować na 15 złotych, ale pod warunkiem, że są miejsca. Nie wiem, ile bierze ten znajomy z Bielska ale pewnie też coś koło 20 złotych.

Posted

[quote name='Dea']Bo go spytałam, czy dzwonił już do Beaty i co ona na to:evil_lol: chciałam rozmawiać jednym głosem jakby coś;-)
Hotelik blisko mnie czyli okolice Cieszyna mogłabym wynegocjować na 15 złotych, ale pod warunkiem, że są miejsca. Nie wiem, ile bierze ten znajomy z Bielska ale pewnie też coś koło 20 złotych.[/quote]

który hotel znajomego z Bielska masz na myśli?

Posted

[quote name='Dea']Cholera dużo:angryy: a są inne w Bielsku, tańsze?[/quote]

Jest w Kozach koło Bielska , można sie dogadać jak sie zapłaci za miesiac z góry to bedzie 15zł za dobe. Boksy zewnętrzne. Ale ja mam złe opinie na temat tego hotelu.. dlatego tam żadnego psa nie umieszczałam do tej pory.

Posted

Nie no jak hotel nie jest w porządku to nie ma co ryzykować. Nie wiem co robić, czas mija, facet weźmie go i do schronu zaprowadzi:-( Biedny maluch:placz:

Posted

Dziewczyny ale co nam da oddanie go do hotelu? Na ile nam kasy starczy?
Kurcza....a jest szansa aby tam ktos podjechal i zrobil mu normalne fotki? Moznaby od razu na allegro dac np.
Beata

Posted

Tylko kurcze gdyby mały był zdrowy, to na takiego malucha na allegro od razu ktoś by się trafił, przecież dla szczeniaka szybciej można znaleźć chętnych. Ale on nie słyszy, i do tego nie ma szans na leczenie w Polsce, więc ta organizacja Niemiecka wydaje mi się najodpowiedniejsza... Zapytać ich, czy mogliby go zabrać, a jeśli się zgodzą, to wtedy na te dwa czy trzy tygodnie poskładałoby się na hotel. Ten pan też daje 100 złotych pisałaś.

Posted

musimy wziążc pod uwage ze do wyjazdu do niemiec pies musi byc przygotowany szczepieniami-a czy ten maluch ma aktualna ksiązeczke?

bo jak nie, to 2 tyg to za malo chyba?

Posted

Skoro mieszka z innym psem to myślę, że o takie rzeczy zadbali, wyrobienie paszportu to kwestia od ręki, ale będziemy się martwić jeśli będzie wiadomo, że ta organizacja go weźmie, i kiedy konkretnie. aisaK miała chyba do nich pisać, ale w międzyczasie Eryk się wypchnął na świat, i teraz wiadomo, ma inne problemy i rzeczy na głowie. Ma ktoś jeszcze z nimi kontakt?

Posted

No to czekamy na info i myślimy dalej jak coś będzie wiadomo. Beata zapytaj w takim razie też do kiedy on konkretnie może być, bo ja zrozumiałam, że do soboty, a Ty że do wtorku? Ciekawe z kim zostawiają swojego drugiego dobka...