Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[url]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1517&PHPSESSID=9b62ea007bacce406c15752406b2043e[/url]
New doberman w łodzi.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76398[/url]
Dobermanka z Legionowa.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dzis jade do Karmi. Zakupilam jej 6 sztuk puszek po 420gr tego Roylal dla anemikow - mam nadzieje, ze bedzie jej to smakowalo i choc troszke jak podtuczy :-)

Beata

Posted

Osoby zainteresowane Karmii, chca tez innego dobka - bo Karmi bedzie miala od weekendu dom!

Pisa tak:

"to nasz adres bardzo prosimy o inne dobki mamy syna 9 lat i coreczke
przysposobiona ma 3 latka chodzi nam zeby piesek tolerowal dzieci mamy
duze mieszkanie na bulwar 15 minut do lasu mamy 5 minut lubimy jezdzic
na rowerach a weekendy spedzamy w domku nad jeziorem nichcemy szczeniaka
wolimy psa doroslego nawet lepiej gdyby to byl piesek a nie suczka
pozdrawiamy i czekamy na wiadomosc "

Ktorego mozna im polecic? Sa z Gdynii.

Beata

Posted

kurcze rewelacja,ze kolejny dobek ma szanse...szkoda ze tak daleko bo ja mam Mxa w hotelu,ktory nadaje sie do mieszkania..
najwazniejsze te dzieci...dziewczyny jakiego psa znamy pod tym wzgledem??

Posted

nie mamy zadnego psa na dt-a w schronie cięzko stwierdzic jak z dziecmi...moze ten młody Lucky z Olsztyna znaleziony w lesie?nie jest zbyt daleko, a dziewczyny moga go ewentulanie przecwiczyc na dzieci .tylko pies i suka-to kastracja obowiązkowa

Posted

[quote name='dzodzo']nie mamy zadnego psa na dt-a w schronie cięzko stwierdzic jak z dziecmi...moze ten młody Lucky z Olsztyna znaleziony w lesie?nie jest zbyt daleko, a dziewczyny moga go ewentulanie przecwiczyc na dzieci .tylko pies i suka-to kastracja obowiązkowa[/quote]

Jesli ktos moze go sprawdzic to super! Kogo prosci o sprawdzenie?
Napisalam juz do Ania i Kropka a rodzinkce wysle Luckiego zaraz.

Beata

Posted

super, wlasnie szukalam do niej namiarów-przyszedl mi do glowy jeszcze Ares-ten co jest na dt u Ani+milva+ulver w Brodnicy.On byl w domu z nastolatkami co prawda, ale dogaduje się nawet z psem i ogólnie chyba jest spokojny i przyjazny

Posted

[quote name='BeataJ']Osoby zainteresowane Karmii, chca tez innego dobka - bo Karmi bedzie miala od weekendu dom!

Pisa tak:

"to nasz adres bardzo prosimy o inne dobki mamy syna 9 lat i coreczke
przysposobiona ma 3 latka chodzi nam zeby piesek tolerowal dzieci mamy
duze mieszkanie na bulwar 15 minut do lasu mamy 5 minut lubimy jezdzic
na rowerach a weekendy spedzamy w domku nad jeziorem nichcemy szczeniaka
wolimy psa doroslego nawet lepiej gdyby to byl piesek a nie suczka
pozdrawiamy i czekamy na wiadomosc "

Ktorego mozna im polecic? Sa z Gdynii.

Beata[/quote]

Dziewczyny niech najpierw zobacza czy dadza rade z jednym dobkiem a pozniej niech biora drugiego. A czy on bral pod uwage ze 2 szalejace ze soba dobki przez przypadek moga miec kolizje z 3 letnia corka i jak sie dowie o tym pewna instytucja to moze miec problemy bo z ta instytucja roznie bywa.

Posted

[quote name='Mido']Dziewczyny niech najpierw zobacza czy dadza rade z jednym dobkiem a pozniej niech biora drugiego. A czy on bral pod uwage ze 2 szalejace ze soba dobki przez przypadek moga miec kolizje z 3 letnia corka i jak sie dowie o tym pewna instytucja to moze miec problemy bo z ta instytucja roznie bywa.[/quote]

A gdzie tu jest mowa o dwoch dobkach :-) Oni chca jednego.

Beata

Posted

[quote name='Klementynkaa']aaa bo ja też zrozumiałam że dwa.... czyli oni chcieli Karmi a ponieważ ktoś inny ją adoptuje to chcą zobaczyć pozostałe i adoptować, tak? fajnie :)[/quote]

Dokladnie tak. Wyslalam im nasza stronke. Opisalam dokladniej Luckiego z Olsztyna ( moze uda sie sprawdzic jak zachowuje sie przy dzieciach ) oraz Aresa co jest u Ani w Brodnicy na tymczasie. Zobaczymy co odpisza.

Beata

Posted

Karmi z wczorajszego spacerku.

[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46b83a54b8b3a.JPG[/IMG]
[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46b83a7288bc5.JPG[/IMG]
[img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46b83b0e13711.JPG[/img]

[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46b83a7c6f106.JPG[/IMG]
[IMG]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-46b83a8e29a8c.JPG[/IMG]

Beata

Posted

Oddam swojego:eviltong:.
Nie no tak na serio to zobaczcie jakie sa postepy w nadzieji dobermana - mamy więcej domków, większe zainteresowanie itp.... Super:multi::multi::multi:.
Jeszcze kochani Niemcy nam pomagają i robimy naprawde duże postepy:lol:

Posted

[quote name='dzodzo']Karilka czy teraz Ty aktuzalizujesz stronke nadziei?bo kilku psów tam brak[/quote]
a tak na marginesie - po co nam dwie strony z tą samą treścią? no i kto zajmuje się tą drugą (nie robioną przez Maćka, tylko "starą")?

Posted

Tak, niestety teraz jestem padnięta. Jutro rano wyślę maile do p. Adama i do Maćka z nowymi psami czyli:
[LIST=1]
[*]Szczeniaczek Ramzes
[*]Doberman 4 letni z Pabianic
[*]Suczka i 10 szczeniaczków u Freda
[*]Sunia z Katowic
[*]Dobcia z Legionowa
[*]Pies z Łodzi[/LIST]Pominęłam kogoś?

Posted

[quote name='Karilka']

[B]Suczka i 10 szczeniaczków u Freda[/B][/quote]

Kto Was upowaznił do rozmnaznia??:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad:

Posted

To suczka wyciągnięta ze schroniska w zaawansowanej ciąży - przez TZ Olenki : kochanego Freda. Poświęcił sie, pomimo tego ze ma co robić i zabrał sunie do siebie. Został tatusiem.

Posted

[quote name='Karilka']To suczka wyciągnięta ze schroniska w zaawansowanej ciąży - przez TZ Olenki : kochanego Freda. Poświęcił sie, pomimo tego ze ma co robić i zabrał sunie do siebie. Został tatusiem.[/quote]

Wiem, ze sie oszczenila. PRZY takiej ilosci zwierząt bezdomnych w Polsce szczenieta sie USYPIA! I nie pisz mi, ze Niemcy chca, niech biorą 10 szczeniat innych, JUZ będących w polskich schroniskach. I nie pisz mi, ze oni chca po suce dobermance wlasnie. Ani suka nie jest rodowodowa a tym bardziej szczenieta nie sa wiec kazdy przypadkowy zabrany szczeniak kundelek ze schroniska nie jest gorszy od tych. Tylze roznica jest taka,ze tamte w schroniskach bedą umierały bolesnie i powoli!

Posted

Karilka-jeszcze nie ma pabianickiego Borysa na stronce-tego staruszka z siwym pyszczkiem
no tak, widzicie Panstwo ND rozmnaza psy ....komus sie chyba dobry psychiatra by przydal
stawiam orzechy przeciwko dolarom, ze gdyby ten miot został uspiony to byłoby zawiadomienie do prokuratora o usmiercenie -a ze zyja to jest zarzut ze zyja...ech...
nie ma to jak czytac watki ze zrozumieniem

Posted

[quote name='ARKA']Kto Was upowaznił do rozmnaznia??:angryy: :angryy: :angryy: :mad: :mad: :mad:[/quote]

Arko-do tego nie trzeba specjalnego upowaznienia:diabloti:
pokaz mi schronisko w ktorym nie doszlo do niekontrolowanej ciazy.......
o co chodzi....szczeniaki beda mialy dobre domki. Wiec....
dla mnie kazde zycie jest wazne!!!!!!zwlaszcza jezeli chodzi o zwierzeta:loveu:

i dla Twojej informacji ...te szczeniaczki nie zabiora miejsca innym szczeniaczka w potrzebie:razz: maja po prostu szczescie:loveu:

jezeli ratujemy onkowatego staruszka ok 14 letniego wyciagnietego z fekali, to dlaczego nie mam dac szansy maluszka....przeciez one w tym schronie nie zostaja

Brawo dla Tatusia:Rose: takiej praktyki to on jeszcze nie mial;)