Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 A czemu oni wcześniej nie powiedzieli, że mają jeszcze drugiego psa??? Czyżby chcieli sobie błękitka zostawić? W takim razie, skoro oba oddają, coś dziwne i mało prawdopodobne wydaje mi się, że powodem jest jej rzekome pogryzienie dziecka... Ale nie o tym chciałam pisać, zalogowałam się, bo właśnie wróciłam ze spaceru z Lachsiakiem, po drodze jak zwykle mijając dom miłych państwa, którzy mieli dwie dobcie (już za TM [']:(, były bardzo stare). Codziennie mijam ich dom, spacerując z moim, raz zaczepił mnie ich syn, chwaląc mojego dobeczka, od słowa do słowa przeszłam do rzeczy, zopstawiając mu adres naszej strony i mój nr telefonu, mówiąc, że mamy duuużo dobeczków i już czas, aby ich rany po odejściu suczek ukoił kolejny dobcio. Dziś porozmawiałam z państwem osobiście, powiedziałam o Nadziei Dobermana, a że państwo się na rasie znają i chcą, żeby nie był to pies w typie, pomyślałam o Urtice - co Wy na to? A ponieważ mieli dwa, a teraz zobaczyłam, że ona ma kolegę z tego samego domu - może by im oba zaproponować? Tylko [SIZE=6]potrzebuję dużych, wyraźnych zdjęć.[/SIZE] [SIZE=6][/SIZE] Bo państwo raczej na stronę nie wejdą, no i ponieważ jest wybór, chcieliby dobka z kopiowanymi uszami i ogonem. Niebojaźliwego. Mają duży dom z duuużym ogrodem, poza tym ja bym ich codziennie molestowała, mijając ich na spacerku, więc miałybyśmy częste fotorelacje - oczywiście jeśli państwo zdecydują się na dwa (marzy mi się, żeby właśnie jak najwięcej adoptowali, skoro już dwa na raz mieli:eviltong:). Ach, dom jest w Warszawie, na przedmieściach, kilka kroków ode mnie. Oczywiście podpisania umowy, kontroli warunków przed i po bym dopilnowała:) I myślę, że często zaglądałabym sprawdzić, co i jak;) Quote
Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Przeklejam szybko, bo już muszę iść a dosłonie przed chwilą napisała do mnie Neris: [quote]Witaj, Dowiedziałam sie szukając mojej suki, że do Józefowa przywieziono koszmarnie wychudzoną dobermankę w ciąży. Ten facet co ją odławiał twierdzi że ona nie przeżyje porodu. Ja nie mam już miejsca w domu, mam 16 psów... czy możesz jakoś pomóc? Bardzo się o nią boję, wyglądała ponoć jak śmierć. Nie mam zdjęć, info dostałam telefonicznie. Pozdrawiam Agnieszka[/quote] Co zrobimy:(? Może nie jest za późno, by usunąć ciążę! ale skąd weźmiemy pieniądze? :( Gdzie ulokujemy sunię? Ja nie mogę wziąć, na początku maja wyszłam ze szpitala, pobita przez sąsiada z dołu, długa historia, sunia nie byłaby u mnie bezpieczna... Hotel? Czy z bazarków uzbieramy? Może jakaś lecznica policzy nam mniej, bo to bezdomny pies... Quote
zasadzkas Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Ja mam propozycję: dr Laudańska w Pruszkowie. Mało policzy i robi takie cięcia, że suki na drugi dzień biegają, maja bardzo małe "dziurki". Mogę też znaleźć fundusze. Ale potrzebny byłby transport i to dwa razy, bo kto będzie siedział i czekał na suńkę parę godzin? I czy taka sunia może w ogóle być operowana? Quote
Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Ja mogę jakby co siedzieć i czekać, tylko gdzie, bo nie rozumiem - w lecznicy czy w schronisku? Trzeba tam chyba będzie zadzwonić, ja tam nigdy nie byłam, nie wiem, czy wydadzą psa... :( (Oj, chyba nie pójdę dziś wcześnie spać:() Quote
Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 No właśnie, też nie wiem, czy można operować - nie wiem, w jakim stanie jest sunia, co to znaczy "w złym", może "tylko" niedożywiona, może gorzej - jakaś choroba zakaźna, w każdym razie jestem zdania, że jeśli tylko nei ejst za późno, trzeba przeprowadzić sterylizację aborcyjną:( Za dużo dobkowych nieszczęść na tym złym świecie...:( Quote
zasadzkas Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 A gdzie ta sunia jest? W lecznicy w Pruszkowie nie ma hotelu, jutro rano zadzwonię i zapytam o wszystko panią doktor. Nie wiem, co z nią potem. Przydałoby się też wiedzieć wcześniej, czy ona kwalifikuje się do zabiegu, żeby jej nie wieść niepotrzebnie i męczyć. Quote
Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Józefów koło Legionowa, schronisko. Wiem to, tak jak napisałam, od Neris. Zdjęć nie ma, trzeba by zadzwonić (teraz to za późno:/), porozmawiać, chyba mają tam weterynarza na miejscu? Ja nie byłam w tym schronisku... Quote
Dobermania Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 A, Neris napisała, że na sterylizację tam nie mamy co liczyć:( W każdym razie, opieka w schr. nie będzie tą najlepszą - ja jakby co deklaruję pomoc, ale ani samochodu, ani pieniędzy nie mam... Tylko grosze. Karmę ewentualnie, ale nie specjalistyczną. Quote
Karilka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [B]Ojć:roll:...przepraszam.... ta moja ostatnia wypowiedz była pisana ironicznie... To jest net i zabrzmiało chamsko - fakt:placz::placz::placz:. I'm sorry verry much:-(. [/B] Quote
Klementynkaa Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 a co te nasze dobcie tak nisko upadły? hopsik do góry po nowe domki i serduszka :) Quote
Gonitwa Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 ale jak? przecież jak Daga po nią była to jej nie było! Quote
Rybc!a Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='Gonitwa']ale jak? przecież jak Daga po nią była to jej nie było![/QUOTE] Normalnie, dalej siedzi i to na dodatek w tym samym boksie! Quote
daga_27 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 moze ona wrocila z nieudanej adopcji?? kurcze, nie bylo jej na pewno. do tego pracownicy twierdzili, ze oba dobermany sa wyadoptowane (sprzedane). nie wiem o co tam chodzi. Quote
Karilka Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Nie wiem czemu ale to już druga osoba co do mnie pisze:roll:: [I]witam serdecznie, we Wrocławskim schronisku jest dobermano imieniu Snupi (samiec) ma 4 lata. Bardzo miły i oddany ale tylko dla swojego właściciela. Nie uznaje innych domowników. Nie lubi dzieci. Pies powinien trafić do stanowczej osoby, która mieszka sama. zdjecia przesylam w zalaczniku pozdrawiam serdecznie katarzyna romanowska [IMG]http://poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&link=bXgYwgkHhP7qAY2AQAkkSqwkJAqSAAkkWab72ZVLnalBwZkkGAYLjYsKnalDAA[/IMG][IMG]http://poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&link=bXgYwgkHhP7qAY2AQAkkeCwkJAg8QAwkAAlFWbpDSZjGGcUDAAkkGZj8SMfGGc2k[/IMG] [/I] Quote
aisaK Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Co z tą dobermanką z Józefowa? jeju, czy ona przezyje sterylizację? Co robić????Czy jest gdzies w Warszawie tymczas aby ja potem dokarmić i przygotowac do adopcji? Coś w tym schronisku Elbląskim nie tak! raz jest raz jej nie ma! Karilka-pewnie ktos do ciebie pisał, bo jest twój kontakt na stronie. Ja nie widzę zdjęć. Quote
karusiap Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 [COLOR=Red]bardzo pilnie potrzebujemy pomocy osoby z Lubiąża ewentualnie Wroclawia lub okolic kto moglby podjechac do Lubiąża. Chodzi o sprawdzenie domku dla naszego mixika Paco-to dla niego ogromna szansa!!!Pani chce go juz zabierac...bardzo prosze o pomoc!!!![/COLOR] Quote
dzodzo Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 prosże o wrzucenie na adopcyjną tej bidy z Pabianickiego schroniska. To suczka,mix-doberman,ze obcietym ogonem: [FONT=Arial][SIZE=2]"Moria - suczka ok 7 lat, mieszaniec z dobermanem. Kolor czarny podpalany, ogon skrócony. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]W schronisku od września 2006, podrzucona z dwoma szczeniakami. Mimo wieku jest dość żywiołowa. Zgadza się z psami-samcami, gorzej z sukami. Do ludzi łagodna, choć nieufna. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Przebywa w schronisku w Pabianicach. [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]kontakt:[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]tel 0603 046 770 - Agnieszka[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]mail [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] [/SIZE][/FONT] [IMG]http://img467.imageshack.us/img467/318/p1092hy1.jpg[/IMG] szczeniaki znalazły nowe domy a ona siedzi tam..Spróbuje podjechac jakos tam i zrobic lepsze zdjęcia.Moze ktos szuka takiego psa do pilnowania posesji, moze ci co chcieli Gromika a się nie zdecydowali??? [IMG]http://img125.imageshack.us/img125/1387/p10921us6.jpg[/IMG] [URL="http://img467.imageshack.us/img467/318/p1092hy1.jpg"][/URL] Quote
aisaK Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Na pysiaku to ma niewiele z dobermana...Ale dałam ją na stronkę. Quote
Dea Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 [quote name='karusiap'][COLOR=red]bardzo pilnie potrzebujemy pomocy osoby z Lubiąża ewentualnie Wroclawia lub okolic kto moglby podjechac do Lubiąża. Chodzi o sprawdzenie domku dla naszego mixika Paco-to dla niego ogromna szansa!!!Pani chce go juz zabierac...bardzo prosze o pomoc!!!![/COLOR][/quote] [B]karusiap [/B]może spróbuj przez mapę pomocy dogo? [B][COLOR=red]Pilnie potrzebny tymczas[/COLOR][/B] w Warszawie lub okolicy dla jednego dobka, który na razie jest w hoteliku. Od 15-tego nie ma się gdzie podziać!!!:-( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54461&highlight=dwa+dobermany[/URL] Quote
aisaK Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 SŁUCHAJCIE!!! JA WIEM, ŻE JUŻ PEWNIE WSZYSCY WIECIE, ALE TAK SIĘ UCIESZYŁAM, ŻE MUSZĘ TU ZNÓW NAPISAĆ: NIKOLAS MA DOM!!!SWÓJ WŁASNY DOM!!! To wspaniałe psisko czekało rok na ten właśnie domek! [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/6364/niki1112vs5.jpg[/IMG] Quote
Gonitwa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 to nasze schronisko jest i zawsze było dziwne. Pewnie suczka się schowała do budynku a powiedziano Wam, że "sprzedana" bo przecież skąd oni mają wiedzieć jakie mają psy?!:angryy::angryy::angryy: Co nie zmienia faktu , że mała ciągle czeka... Quote
daga_27 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Gonitwa']to nasze schronisko jest i zawsze było dziwne. Pewnie suczka się schowała do budynku a powiedziano Wam, że "sprzedana" bo przecież skąd oni mają wiedzieć jakie mają psy?!:angryy::angryy::angryy: Co nie zmienia faktu , że mała ciągle czeka...[/quote]jak tylko znajde wolna chwile to pojade tam jeszcze raz....................... Quote
karusiap Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='aisaK']SŁUCHAJCIE!!! JA WIEM, ŻE JUŻ PEWNIE WSZYSCY WIECIE, ALE TAK SIĘ UCIESZYŁAM, ŻE MUSZĘ TU ZNÓW NAPISAĆ: NIKOLAS MA DOM!!!SWÓJ WŁASNY DOM!!! To wspaniałe psisko czekało rok na ten właśnie domek! [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/6364/niki1112vs5.jpg[/IMG][/quote] hura!!!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts