Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czemu oni wcześniej nie powiedzieli, że mają jeszcze drugiego psa???

Czyżby chcieli sobie błękitka zostawić? W takim razie, skoro oba oddają, coś dziwne i mało prawdopodobne wydaje mi się, że powodem jest jej rzekome pogryzienie dziecka...

Ale nie o tym chciałam pisać, zalogowałam się, bo właśnie wróciłam ze spaceru z Lachsiakiem, po drodze jak zwykle mijając dom miłych państwa, którzy mieli dwie dobcie (już za TM [']:(, były bardzo stare).
Codziennie mijam ich dom, spacerując z moim, raz zaczepił mnie ich syn, chwaląc mojego dobeczka, od słowa do słowa przeszłam do rzeczy, zopstawiając mu adres naszej strony i mój nr telefonu, mówiąc, że mamy duuużo dobeczków i już czas, aby ich rany po odejściu suczek ukoił kolejny dobcio.

Dziś porozmawiałam z państwem osobiście, powiedziałam o Nadziei Dobermana, a że państwo się na rasie znają i chcą, żeby nie był to pies w typie, pomyślałam o Urtice - co Wy na to?
A ponieważ mieli dwa, a teraz zobaczyłam, że ona ma kolegę z tego samego domu - może by im oba zaproponować?

Tylko [SIZE=6]potrzebuję dużych, wyraźnych zdjęć.[/SIZE]
[SIZE=6][/SIZE]
Bo państwo raczej na stronę nie wejdą, no i ponieważ jest wybór, chcieliby dobka z kopiowanymi uszami i ogonem. Niebojaźliwego. Mają duży dom z duuużym ogrodem, poza tym ja bym ich codziennie molestowała, mijając ich na spacerku, więc miałybyśmy częste fotorelacje - oczywiście jeśli państwo zdecydują się na dwa (marzy mi się, żeby właśnie jak najwięcej adoptowali, skoro już dwa na raz mieli:eviltong:).

Ach, dom jest w Warszawie, na przedmieściach, kilka kroków ode mnie. Oczywiście podpisania umowy, kontroli warunków przed i po bym dopilnowała:) I myślę, że często zaglądałabym sprawdzić, co i jak;)

Posted

Przeklejam szybko, bo już muszę iść a dosłonie przed chwilą napisała do mnie Neris:

[quote]Witaj,

Dowiedziałam sie szukając mojej suki, że do Józefowa przywieziono koszmarnie wychudzoną dobermankę w ciąży. Ten facet co ją odławiał twierdzi że ona nie przeżyje porodu. Ja nie mam już miejsca w domu, mam 16 psów... czy możesz jakoś pomóc? Bardzo się o nią boję, wyglądała ponoć jak śmierć.

Nie mam zdjęć, info dostałam telefonicznie.

Pozdrawiam
Agnieszka[/quote]

Co zrobimy:(?
Może nie jest za późno, by usunąć ciążę!
ale skąd weźmiemy pieniądze? :( Gdzie ulokujemy sunię? Ja nie mogę wziąć, na początku maja wyszłam ze szpitala, pobita przez sąsiada z dołu, długa historia, sunia nie byłaby u mnie bezpieczna...
Hotel? Czy z bazarków uzbieramy? Może jakaś lecznica policzy nam mniej, bo to bezdomny pies...

Posted

Ja mam propozycję: dr Laudańska w Pruszkowie.
Mało policzy i robi takie cięcia, że suki na drugi dzień biegają, maja bardzo małe "dziurki". Mogę też znaleźć fundusze. Ale potrzebny byłby transport i to dwa razy, bo kto będzie siedział i czekał na suńkę parę godzin?
I czy taka sunia może w ogóle być operowana?

Posted

Ja mogę jakby co siedzieć i czekać, tylko gdzie, bo nie rozumiem - w lecznicy czy w schronisku?
Trzeba tam chyba będzie zadzwonić, ja tam nigdy nie byłam, nie wiem, czy wydadzą psa... :(

(Oj, chyba nie pójdę dziś wcześnie spać:()

Posted

No właśnie, też nie wiem, czy można operować - nie wiem, w jakim stanie jest sunia, co to znaczy "w złym", może "tylko" niedożywiona, może gorzej - jakaś choroba zakaźna, w każdym razie jestem zdania, że jeśli tylko nei ejst za późno, trzeba przeprowadzić sterylizację aborcyjną:(
Za dużo dobkowych nieszczęść na tym złym świecie...:(

Posted

A gdzie ta sunia jest? W lecznicy w Pruszkowie nie ma hotelu, jutro rano zadzwonię i zapytam o wszystko panią doktor. Nie wiem, co z nią potem. Przydałoby się też wiedzieć wcześniej, czy ona kwalifikuje się do zabiegu, żeby jej nie wieść niepotrzebnie i męczyć.

Posted

Józefów koło Legionowa, schronisko.
Wiem to, tak jak napisałam, od Neris. Zdjęć nie ma, trzeba by zadzwonić (teraz to za późno:/), porozmawiać, chyba mają tam weterynarza na miejscu? Ja nie byłam w tym schronisku...

Posted

A, Neris napisała, że na sterylizację tam nie mamy co liczyć:(
W każdym razie, opieka w schr. nie będzie tą najlepszą - ja jakby co deklaruję pomoc, ale ani samochodu, ani pieniędzy nie mam... Tylko grosze. Karmę ewentualnie, ale nie specjalistyczną.

Posted

[B]Ojć:roll:...przepraszam.... ta moja ostatnia wypowiedz była pisana ironicznie... To jest net i zabrzmiało chamsko - fakt:placz::placz::placz:.
I'm sorry verry much:-(.
[/B]

Posted

[quote name='Gonitwa']ale jak? przecież jak Daga po nią była to jej nie było![/QUOTE]
Normalnie, dalej siedzi i to na dodatek w tym samym boksie!

Posted

moze ona wrocila z nieudanej adopcji?? kurcze, nie bylo jej na pewno. do tego pracownicy twierdzili, ze oba dobermany sa wyadoptowane (sprzedane). nie wiem o co tam chodzi.

Posted

Nie wiem czemu ale to już druga osoba co do mnie pisze:roll::
[I]witam serdecznie, we Wrocławskim schronisku jest dobermano imieniu Snupi (samiec) ma 4 lata. Bardzo miły i oddany ale tylko dla swojego właściciela. Nie uznaje innych domowników. Nie lubi dzieci. Pies powinien trafić do stanowczej osoby, która mieszka sama. zdjecia przesylam w zalaczniku pozdrawiam serdecznie katarzyna romanowska
[IMG]http://poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&link=bXgYwgkHhP7qAY2AQAkkSqwkJAqSAAkkWab72ZVLnalBwZkkGAYLjYsKnalDAA[/IMG][IMG]http://poczta10.o2.pl/?cmd=getpart&link=bXgYwgkHhP7qAY2AQAkkeCwkJAg8QAwkAAlFWbpDSZjGGcUDAAkkGZj8SMfGGc2k[/IMG]
[/I]

Posted

Co z tą dobermanką z Józefowa? jeju, czy ona przezyje sterylizację? Co robić????Czy jest gdzies w Warszawie tymczas aby ja potem dokarmić i przygotowac do adopcji?

Coś w tym schronisku Elbląskim nie tak! raz jest raz jej nie ma!

Karilka-pewnie ktos do ciebie pisał, bo jest twój kontakt na stronie. Ja nie widzę zdjęć.

Posted

[COLOR=Red]bardzo pilnie potrzebujemy pomocy osoby z Lubiąża ewentualnie Wroclawia lub okolic kto moglby podjechac do Lubiąża. Chodzi o sprawdzenie domku dla naszego mixika Paco-to dla niego ogromna szansa!!!Pani chce go juz zabierac...bardzo prosze o pomoc!!!![/COLOR]

Posted

prosże o wrzucenie na adopcyjną tej bidy z Pabianickiego schroniska.
To suczka,mix-doberman,ze obcietym ogonem:
[FONT=Arial][SIZE=2]"Moria - suczka ok 7 lat, mieszaniec z dobermanem. Kolor czarny podpalany, ogon skrócony. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]W schronisku od września 2006, podrzucona z dwoma szczeniakami. Mimo wieku jest dość żywiołowa. Zgadza się z psami-samcami, gorzej z sukami. Do ludzi łagodna, choć nieufna. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Przebywa w schronisku w Pabianicach. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]kontakt:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]tel 0603 046 770 - Agnieszka[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]mail [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] [/SIZE][/FONT]
[IMG]http://img467.imageshack.us/img467/318/p1092hy1.jpg[/IMG]
szczeniaki znalazły nowe domy a ona siedzi tam..Spróbuje podjechac jakos tam i zrobic lepsze zdjęcia.Moze ktos szuka takiego psa do pilnowania posesji, moze ci co chcieli Gromika a się nie zdecydowali???
[IMG]http://img125.imageshack.us/img125/1387/p10921us6.jpg[/IMG]
[URL="http://img467.imageshack.us/img467/318/p1092hy1.jpg"][/URL]

Posted

[quote name='karusiap'][COLOR=red]bardzo pilnie potrzebujemy pomocy osoby z Lubiąża ewentualnie Wroclawia lub okolic kto moglby podjechac do Lubiąża. Chodzi o sprawdzenie domku dla naszego mixika Paco-to dla niego ogromna szansa!!!Pani chce go juz zabierac...bardzo prosze o pomoc!!!![/COLOR][/quote]
[B]karusiap [/B]może spróbuj przez mapę pomocy dogo?

[B][COLOR=red]Pilnie potrzebny tymczas[/COLOR][/B] w Warszawie lub okolicy dla jednego dobka, który na razie jest w hoteliku. Od 15-tego nie ma się gdzie podziać!!!:-(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54461&highlight=dwa+dobermany[/URL]

Posted

SŁUCHAJCIE!!! JA WIEM, ŻE JUŻ PEWNIE WSZYSCY WIECIE, ALE TAK SIĘ UCIESZYŁAM, ŻE MUSZĘ TU ZNÓW NAPISAĆ:
NIKOLAS MA DOM!!!SWÓJ WŁASNY DOM!!!
To wspaniałe psisko czekało rok na ten właśnie domek!
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/6364/niki1112vs5.jpg[/IMG]

Posted

to nasze schronisko jest i zawsze było dziwne. Pewnie suczka się schowała do budynku a powiedziano Wam, że "sprzedana" bo przecież skąd oni mają wiedzieć jakie mają psy?!:angryy::angryy::angryy: Co nie zmienia faktu , że mała ciągle czeka...

Posted

[quote name='Gonitwa']to nasze schronisko jest i zawsze było dziwne. Pewnie suczka się schowała do budynku a powiedziano Wam, że "sprzedana" bo przecież skąd oni mają wiedzieć jakie mają psy?!:angryy::angryy::angryy: Co nie zmienia faktu , że mała ciągle czeka...[/quote]jak tylko znajde wolna chwile to pojade tam jeszcze raz.......................

Posted

[quote name='aisaK']SŁUCHAJCIE!!! JA WIEM, ŻE JUŻ PEWNIE WSZYSCY WIECIE, ALE TAK SIĘ UCIESZYŁAM, ŻE MUSZĘ TU ZNÓW NAPISAĆ:
NIKOLAS MA DOM!!!SWÓJ WŁASNY DOM!!!
To wspaniałe psisko czekało rok na ten właśnie domek!
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/6364/niki1112vs5.jpg[/IMG][/quote]
hura!!!!!:multi::multi::multi::multi: