Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

dzisiaj pani wet bedzie dzwonila do wlasciciela i postanowia czy sunia do 5-go zostanie tam gdzie jest (czyli u wlasciciela), czy przywioza ja do pani wet. 5-go jedzie sunia do mnie.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BeataJ']No to super!
Pogieli??????????? Kurcza.....a ja specjalnie w takie wielkie koperty pakuje. Dzis tez ide wysalc do kolejnych osob ( z gory sorki, ze wczoraj nie wyslalam ) to sie zapytam czemu pogieli.[/quote]
Wiesz, to mogli wcale nie u Ciebie, tylko już w W-wie; koperta była pomięta, zgięta na pół i jeszcze... ŚCIŚNIĘTA GRUBĄ RECEPTURKĄ!!! Poważnie. Jakby to było konieczne:-/ Ale ja mam takiego listonosza, wszystko zgina, składa na czworo, wpycha na siłę; kiedyś to nawet nam listy w kopertach bąbelkowych - z bazarku dgm, więc często z kruchą zawartością... przerzucał przez ogrodzenie [sic], na szczęście po interwencji (skarga na poczcie) już tego nie robi.

Dobra, dziewczyny, to bierzemy się za tłumaczenie. Czyli mamy już i angielski, i niemiecki, i francuski, i rosujski! No, no! Wspaniale, jak na początek! :) Będziemy znacznie do przodu.

To jak, Maciek wyśle nam tekst do przetłumaczenia? Bo będzie mu łatwiej, ja wyśle nam całość, razem z poleceniami, a my przetłumaczymy tylko tekst właściwy i on potem wklei, niż jakby miał potem sam przetłumaczone przez nas kawałki wkładać między wiersze poleceń. Zresztą niech sam powie:)

Posted

do mnie plakaciki dotarły w stanie idealnym :) a dzięki sąsiadce :loveu: która je przechwyciła uniknłęy zgniecenia w skrzynce!

a ta sunia z częstochowy - ja ją chcęęę :placz: :placz: :placz: dlaczego nie mogę mieć drugiego psa :placz: :placz: :placz:

Posted

Oj, Boże, nawet nie wiecie, jak się cieszę, że Urtica jest wysterylizowana! I sutki ma niewyciągnięte - czy nie miała młodych (fajnie, nawet mimo że rasowa, w końcu i te często źle trafiają:().
A czemu napisałyście, że musi to być ktoś, kto będzie ją wystawiał? Przecież rasowego psa wcale nie trzeba... Zwłaszcza, że już jest niezdolna rodzić, a wystawy odwiedza się głównie w celu zdobycia uprawnień hodowlanych. No chyba, że Tica to lubi;) Ale pisałyście, ze poprzedni właściciel niewiele o niej powiedział...:shake:

Posted

No to ja myśle, że najlepiej byłoby jakby każda z Was przetłumaczyła cała strone i zapisała np w wordzie w takiej formie.

[B]Strona Główna,[/B]
text text text

[B]O Nas,[/B]
text text text

[B][SIZE=3]Adopcje,[/SIZE][/B]

[I][B]-Do Adopcji:[/B][/I]

Bella
text text text

[I][B]-W Niemczech[/B][/I]
Bella
text text text

[B]Apele,[/B]
text text text

[B]Kontakt,[/B]
text text text

[B]Jak Nam pomóc[/B]
text text text

Tak będzie najlepiej.

Posted

[quote name='Klementynkaa']do mnie plakaciki dotarły w stanie idealnym :) a dzięki sąsiadce :loveu: która je przechwyciła uniknłęy zgniecenia w skrzynce!

a ta sunia z częstochowy - ja ją chcęęę :placz: :placz: :placz: dlaczego nie mogę mieć drugiego psa :placz: :placz: :placz:[/quote]w tym samy domu jest tez pies, roczny blekitny, z metryka (niewystawowy). rowniez ma zostac mi przekazany. wiec szukamy domow dla dwoch rasowych psow.

Posted

[FONT=Verdana]Imie: SIGI
Miasto: Częstochowa
Link do wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=69002&page=2&highlight=nadzieja+dobermana[/url]
Status: szuka domu[/FONT]
[FONT=Verdana]Opis: błękitny, doberman z metryką (nie hodowlany) –pochodzi z hodowli Azgard, urodzony we wrześniu 2006r. [/FONT]
[FONT=Verdana]Na temat charakteru dowiemy się jak trafi do nas na tymczas. [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Kontakt: Agnieszka Żurawską, tel: 509 304 417[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[COLOR=black][FONT=Verdana]lub e-mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT='Times New Roman'][EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] lub [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/COLOR]

[IMG]http://eldar.admin.czateria.pl/sigi2.jpg[/IMG]

Jeśli chodzi o wystawianie Tici, to ja pisałam. Nie znam sie na tym za bardzo, ale chciałąbym aby przyszły właściciel cos z nią pracował. Szkoda takiego psa do pilnowania!

Jeju, ja się zakochałam :loveu: w obu!!!!Gdybym miała dom, ogród i nie była teraz w ciązy....:evil_lol:
Piękne są!!!

Posted

[QUOTE]Jeśli chodzi o wystawianie Tici, to ja pisałam. Nie znam sie na tym za bardzo, ale chciałąbym aby przyszły właściciel cos z nią pracował. Szkoda takiego psa do pilnowania![/QUOTE]

chodzi mi coś po głowie ale nie pisze żeby nie zapeszyć... a ja to bym z nią pracowała... jeżdziłaby tak jak mój Kastorek i pokazywała, że dobek potrafi :diabloti: tylko jak to zrobić :placz: :placz: :placz:

Posted

Wiecie co? Bo ja przecież w Elblągu mam dom dla szczeniaka dobermana, a ten 8 miesięczny to jesze podrostek.
Daga, czy on jedzie do ciebie? Zawsze z Tczewa do Elbląga bliżej niż z Częstochowy do Elbląga.
Tylko tak jak mówiłam wcześniej ja nie ręczę za tą kobietę.Wiem tylko, że miała już dobermana.

Posted

I to bardzo dobrze sprawdzony... One nie mogą przechodzic z rąk do rąk, wiecznie...
Ale sądzę, że jak będą u Ciebie to z Beatą dobrze domy sprawdzać będziecie.

Posted

[FONT=Arial]niestety bardzo zła wiadomośc-trafiła do krakowskiego schroniska kolejna suczka dobermanka Luna 9 letnbia rodowodowa, łagodna do ludzi i psów, nie tolerujaca kotów!!, zrzeczona ponieważ właścicielka musiał iść do szpitala. [/FONT]
[FONT=Arial]oto Lunka:[/FONT]
[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/5407/lunass8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img256.imageshack.us/img256/209/1520507pma9.jpg[/IMG]

wkleilam ja takze na wątek Rozy z Krakowa

Posted

[quote name='dzodzo'][FONT=Arial]niestety bardzo zła wiadomośc-trafiła do krakowskiego schroniska kolejna suczka dobermanka Luna 9 letnbia rodowodowa, łagodna do ludzi i psów, nie tolerujaca kotów!!, zrzeczona ponieważ właścicielka musiał iść do szpitala. [/FONT]
[FONT=Arial]oto Lunka:[/FONT]
[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/5407/lunass8.jpg[/IMG]

[IMG]http://img256.imageshack.us/img256/209/1520507pma9.jpg[/IMG]

wkleilam ja takze na wątek Rozy z Krakowa[/quote]ma nos jak Shillunia:loveu:

Posted

[quote name='aisaK']I to bardzo dobrze sprawdzony... One nie mogą przechodzic z rąk do rąk, wiecznie...
Ale sądzę, że jak będą u Ciebie to z Beatą dobrze domy sprawdzać będziecie.[/quote]
oj na pewno:lol:

Posted

Rozmawialam z panem, ktory adoptowal Cezara i Urse. Psy dogaduja sie swietnie, razem sie bawia. Pan jest zawiedziony, ze Ursa kocha go tylko do poludnia, a po poludniu jak wraca do domu pani, to milosc do pana znika:diabloti:
Cezar mial jakas nietolerancje pokarmowa. wet myslal, ze to problemy z trzustka, jednak badania to wykluczyl. uff.... przerzucili sie z suchej karmy na gotowany ryz z kurczakiem. Cezarowi robia sie tez krwiaki. czekaja go specjalistyczne badania pod tym kontem.
Pan zapisal sie do zwiazku kynologicznego, czeka na rodowod i ma w planie wystawiac Cezarka na poczatek na mniejszych imprezach. ogolnie domowa sielanka.
Ursa jest wesola, zabawowa i kochana. gdyby jeszcze pana kochala po poludniu, byloby rewelacyjnie:diabloti:

acha.....i pan czeka na plakaty, zeby porozwieszac gdzie sie da:lol:

Posted

Info super!

[quote name='daga_27']
acha.....i pan czeka na plakaty, zeby porozwieszac gdzie sie da:lol:[/quote]

No to podaj mi jego adres! Kupilam juz wiecej kopert na zapas i moge wyslac.

Beata

Posted

[quote name='daga_27']ja wysle. po 16-tej ide na poczte. a jak Ci kopert zabraknie, to krzycz. mam jeszcze z 10 sztuk.[/quote]

Brakowalo mi w poniedzialek, nie bylo w Tczewie w ogole :-(
To kupilam na zapas.