Gonitwa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='daga_27'][B]Gonitwa[/B], co oznacza, ze dobce cos dolega? co to jest za dolegliwosc?[/quote] Jest apatyczna, mocno straciła na wadze. Nie reaguje kompletnie na nic, nic jej nie rozprasza- można wołać, klaskać-ona nic.. Wcześniej tak nie robiła.... Może Rybcia będzie w stanie lepiej to opisać... Ale zmieniła się bardzo od kąd widziałam ją po raz pierwszy... A ten nowy- nic o nim kompletnie nie wiadomo, narazie garnie się do ludzi. Mam nadzieję ,że nic mu się nie stanie. Na prawdę nikt nie ma u siebie wolnego tymczasu dla któregokolwiek z nich? Quote
BeataJ Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 [quote name='Gonitwa']Na prawdę nikt nie ma u siebie wolnego tymczasu dla któregokolwiek z nich?[/quote] Ja moge po nia z Tczewa pojechac i ja gdzies dowiezc w okolice trojmiasta, Elblaga. Tymczasu dac niestety nie moge. Beata Quote
Gonitwa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 z tego co wiem, to w niezbyt dalekie odległości tata Rybci też ją zawieźć może, koszty da się zredukować do minimum, tylko nie ma chętnych żeby dać jej tymczas... Quote
daga_27 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ja pisalam wczesniej, ze ja wezme ale jesli ona jest w takim stanie to nie wiem czy to nie ryzyko, bo mam dzieci. najlepiej by bylo, gdybym sama pojechala do Elblaga i ja zobaczyla. Quote
Gonitwa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 To zapraszam. W końcu do Elbląga z Tczewa nie jest tak daleko.. Dałabyś mi ewentualnie znać? To postarałabym się zabrać z Tobą. Znaczy się spotkać pod schronem... I Rybcia pewnie też by chciała. Wiem, że to trochę namolne, ale łapiemy się każdej możliwości aby do schronu wejść, bo ja dowód dostanę dopiero pod koniec października i musimy sobie jakoś radzić. Quote
Karilka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Oj biedny piesek... [*] Śpij spokojnie. Beatko leci do Ciebie PW. Gonitwa - dziwne schronisko:roll:... Quote
daga_27 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 tylko, ze ja nie mam pojecia kiedy uda mi sie tam dojechac bo u mnie z wolnym czasem teraz marnie :-( Quote
Karilka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Szkurcze Daguś Ty to chyba ze złota jesteś! Ja jak ostatnio przyniosłam do domu takiego z 5kg piesa na rękach bo znalazłam a był taki deszcz że głowa mała a on biegał przerażony i nie wiedział co robić to mnie brat za kurtke z domu wywalił razem z futrzakiem... :shake:Co za luuudzie... Quote
Gonitwa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='daga_27']tylko, ze ja nie mam pojecia kiedy uda mi sie tam dojechac bo u mnie z wolnym czasem teraz marnie :-([/quote] nieważne kiedy. My się dostosujemy jak będzie trzeba:) Quote
daga_27 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 najgorsze, ze u Was nie pozwola mi jej wyprowadzic z boksu i sprobowac nawiazac z nia kontakt. pewnie bede musiala zdecydowac przez kraty czy ja zabieram czy nie :-( dziwny ten schron :-( ja juz mialam dwie dobermanki z Waszego schronu: Sarah i Sally :-) Quote
BeataJ Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Pan od LADY dzwonil dzis do mnie. Wet znalazl jej pod skora jakies guzki na brzuszku, sa do wyciecia :-( Pan mowil, ze bedzie dobrze i zebym sobie nie myslala, ze oni ja teraz zostawia - NIDGY! Powiedzial, ze bedzie dzwonil do mnie od czasu do czasu zdac relacje i wysle potem foty :multi: A....takich ludzi nam potrzeba! A to fotki z piatekowego zapoznania sie Lady z nowym domem, nowym Panem i nowym kolega :-) [img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-464b41920aced.JPG[/img] [img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-464b419eab678.JPG[/img] [img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-464b41b319547.JPG[/img] [img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-464b41d4d0cb7.JPG[/img] [img]http://mioll.fretki.org.pl/upload/pliki/f-464b41e2c505c.JPG[/img] Beata Quote
daga_27 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 fajnie, ze sie jej poszczescilo! szkoda, ze nasze spotkanie bylo tak przykre :-( Quote
natalia_aa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Zdjecia cudne :loveu: sliczna lalunia i jaka szczesliwa... Miejmy nadzieje ze guzki to nic powaznego ;) w sobote jade do pracy (schronisko :P ) to pokaze fotki szczesliwej Lady vel Iry ;) Quote
BeataJ Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 [quote name='natalia_aa']Zdjecia cudne :loveu: sliczna lalunia i jaka szczesliwa... Miejmy nadzieje ze guzki to nic powaznego ;) w sobote jade do pracy (schronisko :P ) to pokaze fotki szczesliwej Lady vel Iry ;)[/quote] Mozliwe, ze ja tez bede w sobote w schronisku to moze sie spotkamy. W domy Lady vel Ira nazwana zostala Asta...o ile dobrze zapamietalam :-) Beata Quote
Karilka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Oj jak sie małej poszczęściło! Więcej takich ludzi please!!!:multi::multi::multi: Quote
natalia_aa Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 BeataJ w takim razie mam nadzieje ze do zobaczenia w sobote ;) Ale to sie jeszcze zgadamy, ale chyba dobkow w schronie nie mamy z tego co mi wiadomo :P na szczescie... Quote
V.Wrocław Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Super zdjecia,chcialam tyle napisac,ale sie nie da jedna reka Sonke miziam,bo sie pcha na kolana (jakby nie było prawie 40 kg),nieraz zastanawiałam sie skad jest tyle bezpanskich pieskow,nawet gdyby był jeden na jednago czlowieka ,ciagle czytam,ze schroniska sa przepełnione,czy ludzie nie maja serc? Quote
Gonitwa Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='daga_27']najgorsze, ze u Was nie pozwola mi jej wyprowadzic z boksu i sprobowac nawiazac z nia kontakt. pewnie bede musiala zdecydowac przez kraty czy ja zabieram czy nie :-( dziwny ten schron :-( ja juz mialam dwie dobermanki z Waszego schronu: Sarah i Sally :-)[/quote] Wiem, że miałaś:) Wyprowadzić jej niestety nie dadzą... Schron nie jest dziwny tylko beznadziejny... Jak raz udało nam się z Rybcią trafić na dobrą zmianę co zdarza się niezmiernie rzadko,to jeden z pracowników powiedział nam,że nie widział aby suńka gryzła się z jakąś inną suczką z boksu, ani uczestniczyła w bójkach. Mówił też, że jak ją przyprowadzono to był na urlopie więc nie wie z jakiego powodu... Powiedział też że na pracowników się nie rzuca, ale jak zareaguje to mu przewidzieć jest ciężko bo"on tu tylko sprząta".... Quote
Rybc!a Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 No więc właśnie, tak jak napisałam wcześniej u nas w schronisku są dwa dobermany odmiennych płci. Pierwsza dobcia to ta, której zdjęcia zaprezentowałam już w tym wątku. Tak jak mówi Gonitwa- sunia naprawdę zachowuje się dziwnie. Nie przejawiała nigdy oznak agresji. Jest strasznie zdesperowana. Trudno mi jest ocenić ile ma lat, nie za bardzo chce podchodzić- ale stara nie jest na pewno. No a drugi obywatel to kompletny szaleniec. Skacze, figluje, cieszy się i raduje. Ma niekopiowane uszy i ogon. Jest potężny, uwielbiam go. Quote
BeataJ Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 [quote name='Gonitwa']Wyprowadzić jej niestety nie dadzą...[/quote] No ale jak pojade i bede chciala sie z suczka zapoznac, bo moze ja adoptuje to tez nie pozwola??? Oceniasz przez kraty i albo zabierasz albo zegnaj? Beata Quote
daga_27 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='BeataJ']No ale jak pojade i bede chciala sie z suczka zapoznac, bo moze ja adoptuje to tez nie pozwola??? Oceniasz przez kraty i albo zabierasz albo zegnaj? Beata[/quote]dokladnie tak, Beata.:shake: Quote
BeataJ Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 [quote name='daga_27']dokladnie tak, Beata.:shake:[/quote] Oj.....chyba musze tam pojechac. Beata Quote
daga_27 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 acha i nie wolno Ci glaskac psa przez kraty. ja takie zjeby dostalam, ze szok jak dobcie poglaskalam, bo przeciez reke mogla mi odgryzc i schronisko bym skarzyla:Help_2: Quote
t_kasiek Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 oj jak dawno mnie tutaj nie było....chyba z 15 stron mam do nadrobienia.... Ale podnoszę przy okazji wszystkie dobki szukające domku Quote
Klementynkaa Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 dziewczyny na jakim etapie jest wysyłka plakatów? bo nie wiem czy teraz wysyłas jeszcze adres do Beaty czy Daga wysłała czy jak? w niedzielę (20 maja) będę w Krakowie na Juvenii, jesli ktoś ma zapas plakatów i może się ze mna spotkać to jestem chętna! Quote
Recommended Posts