Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

11.04.2012 Sonia vel Kostka zamieszkala we wspanialym domu z ogrodem i drugá suniá rezydentká!!!

Kostek ;)) choć w schronisku miał wpisaną płeć - samiec...okazał się być...dziewczynką:))) Teraz jest w DT dowożony do kliniki.Niedługo mamy nadzieję, pojedzie do hoteliku(zarezerwowany) do Krakowa i będziemy jej szukać domku...

12.01.2012:

... Kostka od dzisiaj zaczyna nowy etap: jest w hoteliku pod Krakowem ! Postanowiliśmy zmienić jej imię na Sonia :)

Zdjęcia: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522593471014.425999.517611013&type=1[/URL]

POMOC DZIĘKI UPRZEJMOŚCI FUNDACJI KASTOR:

Konto do zbiórki udostępnia Fundacja KASTOR.

Chcemy zaznaczyć ze każda indywidualna wplata zostanie rozliczona wraz ze wszystkimi wydatkami - na naszej stronie internetowej w dziale "Sprawozdania" oraz oczywiście tutaj na wydarzeniu.

Wszyscy, którzy chcieliby wesprzeć akcję pomocy Kostkce udostępniamy fundacyjny numer konta bankowego:

PKO BP: 71 1020 2892 0000 5902 0455 7542

dla zagranicy:
SWIFT (BIC): BPKOPLPW

paypal/e-mail:
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

nasza strona internetowa:
[URL="http://www.fundacjakastor.org/"]www.fundacjakastor.org[/URL]

z dopiskiem: na Kostka

Fundacja KASTOR
ul. Siewna 23/23
31-231 Kraków

KRS: 0000397187
REGON: 122411830
NIP: 9452164992

=============

ROZLICZENIA:

[URL]https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnrpwAHmqWjKdGs3ZUs2SEVGWjFocldUc1E1dXlTQlE&hl=en_US#gid=1[/URL]

DZIĘKUJEMY!

Edited by emilia2280
  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emilia2280']hehe, Eluniu, czy mogé Cié prosic o kupienie pakietu u Catangel? Ja zawalilam Ogonka kilkoma psami, ale trzeba poczekac narazie.[/QUOTE]
Oczywiście tylko musze sie dowiedzieć co nieco o jej charakterze. Już trochu jest w hoteliku więc już coś o jej charakterze będzie można powiedzieć.
Jak zadzwonię to zaraz dam Ci znać.

Posted

A co tam w Pawłowie? Tylko po tę sunię pojechał ktoś, czy zrobił zdjecia, jakie są tam warunki itp. - to nadal Czarna Dziura na mapie schronisk!!

Posted

[quote name='malagos']A co tam w Pawłowie? Tylko po tę sunię pojechał ktoś, czy zrobił zdjecia, jakie są tam warunki itp. - to nadal Czarna Dziura na mapie schronisk!![/QUOTE]
Ania mówiła mi, że Sonia, wówczas jeszcze bezimienna, błąkała się w okolicach jej działki. Gdy straz miejska zwinęła Sonię i odstawiła do tego schroniska w Pawłowie, Ania pojechała tam za nią i ją wyadoptowała. Wtedy dołączyła do niej ta G.F. Ania nie robiła tam zdjęć.

Posted

[quote name='elik']Ania mówiła mi, że Sonia, wówczas jeszcze bezimienna, błąkała się w okolicach jej działki. Gdy straz miejska zwinęła Sonię i odstawiła do tego schroniska w Pawłowie, Ania pojechała tam za nią i ją wyadoptowała. Wtedy dołączyła do niej ta G.F. Ania nie robiła tam zdjęć.[/QUOTE]
Ale sie choć rozejrzały? nie ma śmiałka tam podjechać i wybadać sytuację.......

Posted

[quote name='malagos']Ale sie choć rozejrzały? nie ma śmiałka tam podjechać i wybadać sytuację.......[/QUOTE]
Jakby na Twoje życzenie :)

Akcja schronisko w Pawłowie

[url]http://www.facebook.com/events/322218461133912/[/url]

Posted (edited)

[quote name='majqa']Elu, Emi, jeśli sobie myślicie, że nie wyczaiłam wątku wraz z 1 postem... :razz:
Ładnie to tak się nie przyznać? :evil_lol:[/QUOTE]
Bardzo bzidko :oops:
Psieprasiamy :modla:

W poniedziałek lub wtorek Sonia zaliczy przegląd weterynaryjny i badanie krwi przed sterylką.

Edited by elik
Posted

[quote name='majqa']Bajdzo, bajdzo paskóóódnie... ale przeproszeństwo przyjęte. :-)[/QUOTE]
Dzienkujemy, nigdy wiencej nie bendziemy :shake:

Posted

[quote name='elik']Dzienkujemy, nigdy wiencej nie bendziemy :shake:[/QUOTE]
Mam nadzieję. :loveu:

Elu, a już nieco poważniej. :lol: Może warto wstawić tu kilka lepszych fot sunieczki? Wiem, wiem, podałyście link ale co obraz to obraz. Te z linku są Ani, a Wy, do dyspozycji własnej, macie podesłane jakieś?

Posted

[quote name='majqa']Mam nadzieję. :loveu:

Elu, a już nieco poważniej. :lol: Może warto wstawić tu kilka lepszych fot sunieczki? Wiem, wiem, podałyście link ale co obraz to obraz. Te z linku są Ani, a Wy, do dyspozycji własnej, macie podesłane jakieś?[/QUOTE]
Wybieram się do Soni więc może jakieś zdjątka uda mi się uskutecznić, ale to nic pewnego, bo Sonia to podobno, jak ten struś pędziwiatr, przez obiektyw przeleci i po zdjęciu :evil_lol:
A te zdjęcia na FB, to nie Ania robiła, bo w hotelu nie była, tylko Pani Iwonka - prowadząca hotel. Obiecała, że jeśli uda się zrobić Soni zdjęcia, to wklei je na wątek.

Posted

[quote name='majqa']Jeśli to takie słodkie tornadko to ja to rozumiem jednoznacznie - dobrze jej tam, ma dobre samopoczucie i dopisuje jej zdrówko. :-)[/QUOTE]
Tak i bardzo dobrze, że tak się sprawy mają, tylko, że przez tą ruchliwość Sonia niewiele przytyła :razz:

Posted

Znam ten ból. Mam takie dwa tornada, ile nie wetną, tyle spalą, mrówki w pupskach więc szczuplaki (przy czym wsie badania zrobione, bo na jakimś etapie szukałam w bidach choroby ale gdzież tam, zdrowe na 102). Sonia pewno to ten typ właśnie. Ma to swoje plusy, nie grozi jej bycie nieruchawym klockiem. ;-)

Posted

[quote name='majqa']Znam ten ból. Mam takie dwa tornada, ile nie wetną, tyle spalą, mrówki w pupskach więc szczuplaki (przy czym wsie badania zrobione, bo na jakimś etapie szukałam w bidach choroby ale gdzież tam, zdrowe na 102). Sonia pewno to ten typ właśnie. Ma to swoje plusy, [B]nie grozi jej bycie nieruchawym klockiem[/B]. ;-)[/QUOTE]
To na pewno :) Będzie miała zrobione badanie krwi więc gdyby, coś... Ale pewnie wszystko ok, tylko ta jej ruchliwość.
I to by było na tyle. Lece do wyrka , co i Tobie radzę. Do jutra :)

Posted

[quote name='majqa']Elu, Emi, jeśli sobie myślicie, że nie wyczaiłam wątku wraz z 1 postem... :razz:
Ładnie to tak się nie przyznać? :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='elik']Dzienkujemy, nigdy wiencej nie bendziemy :shake:[/QUOTE]

tak, tak, obiecujemy :)

[quote name='majqa']Mam nadzieję. :loveu:

Elu, a już nieco poważniej. :lol: Może warto wstawić tu kilka lepszych fot sunieczki? Wiem, wiem, podałyście link ale co obraz to obraz. Te z linku są Ani, a Wy, do dyspozycji własnej, macie podesłane jakieś?[/QUOTE]

Racja, wstawié te zdjécia narazie jakie sá, nie najgorsze w sumie.

[quote name='majqa']A to się przywitam! :-) Dzień dobry![/QUOTE]

Lo matko, w srodku nocy sié witac :O ja przed 9 oka nie otworzé ;p