emilia2280 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) 11.04.2012 Sonia vel Kostka zamieszkala we wspanialym domu z ogrodem i drugá suniá rezydentká!!! _____________________________________________________ Przeklejam z wydarzenia na FB: [URL]http://www.facebook.com/events/326150160746525/[/URL] Kostek ;)) choć w schronisku miał wpisaną płeć - samiec...okazał się być...dziewczynką:))) Teraz jest w DT dowożony do kliniki.Niedługo mamy nadzieję, pojedzie do hoteliku(zarezerwowany) do Krakowa i będziemy jej szukać domku... 12.01.2012: ... Kostka od dzisiaj zaczyna nowy etap: jest w hoteliku pod Krakowem ! Postanowiliśmy zmienić jej imię na Sonia :) Zdjęcia: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150522593471014.425999.517611013&type=1[/URL] POMOC DZIĘKI UPRZEJMOŚCI FUNDACJI KASTOR: Konto do zbiórki udostępnia Fundacja KASTOR. Chcemy zaznaczyć ze każda indywidualna wplata zostanie rozliczona wraz ze wszystkimi wydatkami - na naszej stronie internetowej w dziale "Sprawozdania" oraz oczywiście tutaj na wydarzeniu. Wszyscy, którzy chcieliby wesprzeć akcję pomocy Kostkce udostępniamy fundacyjny numer konta bankowego: PKO BP: 71 1020 2892 0000 5902 0455 7542 dla zagranicy: SWIFT (BIC): BPKOPLPW paypal/e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] nasza strona internetowa: [URL="http://www.fundacjakastor.org/"]www.fundacjakastor.org[/URL] z dopiskiem: na Kostka Fundacja KASTOR ul. Siewna 23/23 31-231 Kraków KRS: 0000397187 REGON: 122411830 NIP: 9452164992 ============= ROZLICZENIA: [URL]https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnrpwAHmqWjKdGs3ZUs2SEVGWjFocldUc1E1dXlTQlE&hl=en_US#gid=1[/URL] DZIĘKUJEMY! Edited April 19, 2012 by emilia2280 Quote
elik Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Witaj Soniu na dogo, obyś nie zagościła tu na dłużej :) Quote
emilia2280 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 hehe, Eluniu, czy mogé Cié prosic o kupienie pakietu u Catangel? Ja zawalilam Ogonka kilkoma psami, ale trzeba poczekac narazie. Quote
elik Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 [quote name='emilia2280']hehe, Eluniu, czy mogé Cié prosic o kupienie pakietu u Catangel? Ja zawalilam Ogonka kilkoma psami, ale trzeba poczekac narazie.[/QUOTE] Oczywiście tylko musze sie dowiedzieć co nieco o jej charakterze. Już trochu jest w hoteliku więc już coś o jej charakterze będzie można powiedzieć. Jak zadzwonię to zaraz dam Ci znać. Quote
emilia2280 Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Poza wyróznionym Gumtree robi mu sié dla Kosteczki pakiet 50 ogloszen który zamówilam na bazarku :) Quote
malagos Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 A co tam w Pawłowie? Tylko po tę sunię pojechał ktoś, czy zrobił zdjecia, jakie są tam warunki itp. - to nadal Czarna Dziura na mapie schronisk!! Quote
elik Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='malagos']A co tam w Pawłowie? Tylko po tę sunię pojechał ktoś, czy zrobił zdjecia, jakie są tam warunki itp. - to nadal Czarna Dziura na mapie schronisk!![/QUOTE] Ania mówiła mi, że Sonia, wówczas jeszcze bezimienna, błąkała się w okolicach jej działki. Gdy straz miejska zwinęła Sonię i odstawiła do tego schroniska w Pawłowie, Ania pojechała tam za nią i ją wyadoptowała. Wtedy dołączyła do niej ta G.F. Ania nie robiła tam zdjęć. Quote
emilia2280 Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Niestety. Pawlów to d... mimo wszystko. Psy wody nie dostawaly, odwodniona Kostka byla... Pakiet 50 ogloszen powinien byc lada dzien, po kolei odbieram inne tez. Quote
malagos Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='elik']Ania mówiła mi, że Sonia, wówczas jeszcze bezimienna, błąkała się w okolicach jej działki. Gdy straz miejska zwinęła Sonię i odstawiła do tego schroniska w Pawłowie, Ania pojechała tam za nią i ją wyadoptowała. Wtedy dołączyła do niej ta G.F. Ania nie robiła tam zdjęć.[/QUOTE] Ale sie choć rozejrzały? nie ma śmiałka tam podjechać i wybadać sytuację....... Quote
elik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='malagos']Ale sie choć rozejrzały? nie ma śmiałka tam podjechać i wybadać sytuację.......[/QUOTE] Jakby na Twoje życzenie :) Akcja schronisko w Pawłowie [url]http://www.facebook.com/events/322218461133912/[/url] Quote
majqa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Elu, Emi, jeśli sobie myślicie, że nie wyczaiłam wątku wraz z 1 postem... :razz: Ładnie to tak się nie przyznać? :evil_lol: Quote
elik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) [quote name='majqa']Elu, Emi, jeśli sobie myślicie, że nie wyczaiłam wątku wraz z 1 postem... :razz: Ładnie to tak się nie przyznać? :evil_lol:[/QUOTE] Bardzo bzidko :oops: Psieprasiamy :modla: W poniedziałek lub wtorek Sonia zaliczy przegląd weterynaryjny i badanie krwi przed sterylką. Edited January 25, 2012 by elik Quote
majqa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='elik']Bardzo bzidko :oops: Psieprasiamy :modla:[/QUOTE] Bajdzo, bajdzo paskóóódnie... ale przeproszeństwo przyjęte. :-) Quote
elik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='majqa']Bajdzo, bajdzo paskóóódnie... ale przeproszeństwo przyjęte. :-)[/QUOTE] Dzienkujemy, nigdy wiencej nie bendziemy :shake: Quote
majqa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='elik']Dzienkujemy, nigdy wiencej nie bendziemy :shake:[/QUOTE] Mam nadzieję. :loveu: Elu, a już nieco poważniej. :lol: Może warto wstawić tu kilka lepszych fot sunieczki? Wiem, wiem, podałyście link ale co obraz to obraz. Te z linku są Ani, a Wy, do dyspozycji własnej, macie podesłane jakieś? Quote
elik Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='majqa']Mam nadzieję. :loveu: Elu, a już nieco poważniej. :lol: Może warto wstawić tu kilka lepszych fot sunieczki? Wiem, wiem, podałyście link ale co obraz to obraz. Te z linku są Ani, a Wy, do dyspozycji własnej, macie podesłane jakieś?[/QUOTE] Wybieram się do Soni więc może jakieś zdjątka uda mi się uskutecznić, ale to nic pewnego, bo Sonia to podobno, jak ten struś pędziwiatr, przez obiektyw przeleci i po zdjęciu :evil_lol: A te zdjęcia na FB, to nie Ania robiła, bo w hotelu nie była, tylko Pani Iwonka - prowadząca hotel. Obiecała, że jeśli uda się zrobić Soni zdjęcia, to wklei je na wątek. Quote
majqa Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Jeśli to takie słodkie tornadko to ja to rozumiem jednoznacznie - dobrze jej tam, ma dobre samopoczucie i dopisuje jej zdrówko. :-) Quote
elik Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='majqa']Jeśli to takie słodkie tornadko to ja to rozumiem jednoznacznie - dobrze jej tam, ma dobre samopoczucie i dopisuje jej zdrówko. :-)[/QUOTE] Tak i bardzo dobrze, że tak się sprawy mają, tylko, że przez tą ruchliwość Sonia niewiele przytyła :razz: Quote
majqa Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Znam ten ból. Mam takie dwa tornada, ile nie wetną, tyle spalą, mrówki w pupskach więc szczuplaki (przy czym wsie badania zrobione, bo na jakimś etapie szukałam w bidach choroby ale gdzież tam, zdrowe na 102). Sonia pewno to ten typ właśnie. Ma to swoje plusy, nie grozi jej bycie nieruchawym klockiem. ;-) Quote
elik Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 [quote name='majqa']Znam ten ból. Mam takie dwa tornada, ile nie wetną, tyle spalą, mrówki w pupskach więc szczuplaki (przy czym wsie badania zrobione, bo na jakimś etapie szukałam w bidach choroby ale gdzież tam, zdrowe na 102). Sonia pewno to ten typ właśnie. Ma to swoje plusy, [B]nie grozi jej bycie nieruchawym klockiem[/B]. ;-)[/QUOTE] To na pewno :) Będzie miała zrobione badanie krwi więc gdyby, coś... Ale pewnie wszystko ok, tylko ta jej ruchliwość. I to by było na tyle. Lece do wyrka , co i Tobie radzę. Do jutra :) Quote
emilia2280 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 [quote name='majqa']Elu, Emi, jeśli sobie myślicie, że nie wyczaiłam wątku wraz z 1 postem... :razz: Ładnie to tak się nie przyznać? :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='elik']Dzienkujemy, nigdy wiencej nie bendziemy :shake:[/QUOTE] tak, tak, obiecujemy :) [quote name='majqa']Mam nadzieję. :loveu: Elu, a już nieco poważniej. :lol: Może warto wstawić tu kilka lepszych fot sunieczki? Wiem, wiem, podałyście link ale co obraz to obraz. Te z linku są Ani, a Wy, do dyspozycji własnej, macie podesłane jakieś?[/QUOTE] Racja, wstawié te zdjécia narazie jakie sá, nie najgorsze w sumie. [quote name='majqa']A to się przywitam! :-) Dzień dobry![/QUOTE] Lo matko, w srodku nocy sié witac :O ja przed 9 oka nie otworzé ;p Quote
majqa Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 O 9tej to Hanię już miałam na tapecie u weta. ;-) Quote
Recommended Posts