soboz4 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Napoleon znalazł dom w Warszawie, to był wspaniały dom, dom o którym każdy pies marzy. To dzięki opiekunom żył szczęśliwie i odszedł kochany, bardzo im za to dziękuję! Przykro mi, że musieli zmagać się z jego chorym sercem i ze starością, że nie przeżyli z nim młodych lat, ale dobro które mu dali kiedyś do nich wróci. Wierzę w to!. Żegnaj Rulonie! Napoleon to rudy jamnik, znaleziony po Nowym Roku. Psiak jest rewelacyjny, pomimo siwej mordki zachowuje się jak młody pies, jest sprawny fizycznie i bardzo wesoły. Kończy się jego kwarantanna i trafi na boksy, to delikatne psy i dlatego Napoleon bardzo prosi o dom stały albo tymczasowy!!!! Więcej zdjęć w sobotę, gdy będzie odpowiednie światło. Kontakt w sprawie adopcji: 503-364-290[email protected] Quote
wieso Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 na boksy, takie cudo.....za daleko mieszkam....nie ma nikogo kto by mu dal DT ????? najlepiej staly oczywiscie.... za daleko :( Quote
soboz4 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Ogłoszenia porobię z nowymi zdjęciami, chciałabym mu zrobić czapkę Napoleona, jak Napoleonowi I - szybciutko dzięki "przebraniu" znalazł domek... Quote
Klementynkaa Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 kurczę... mam w pracy miłośnika jamników ale po śmierci poprzedniego zaparli się i już... ciągle podsyłam nowe jamnicze bidy i nic! ale spróbuje fortelu, zapytam czy na DT by wzięli a jak już by wzięli to na bank nie oddadzą ;P Quote
Mika31 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 zapisuje czy on nie był zgłaszany jako Maks Quote
soboz4 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 byłoby wspaniale, bardzo boję się jego pójścia na pawilon. Tym bardziej, że deski są stale mokre a jamniory mają tendencję do reumatyzmu... Jamniś został oceniony na 8 lat, ma siwą mordeczkę, ale zachowuje się jak młodziak... Quote
wieso Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 widac ze bardzo milutki, nie dajcie go na boksy.....moze do hoteliku..... Quote
wieso Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 gdyby byl pluszowy to mozna by go bylo wyslac paczuszka a tak tylko moge patrzec i jeczec, nie dawajcie go na boksy... Quote
Mika31 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 on wygląda jak kopia mojego jamnika serce się kraje ale adoptować nie moge Quote
Isadora7 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jestem. Mam pytanie czy zmienić dane kontaktowe na stronie SOS DLA JAMNIKÓW i imię psiaka? Lara go wstawiła ale może lepiej aby był spójność? [url]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/78[/url] . Quote
soboz4 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 pisałam już na jamniczym wątku, żeby zmienić dane na mnie Quote
__Lara Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Tak, zmieńcie na soboz. Ja też mogę zmienić Isadora jakby co :) Bożenko, on nie jest czasem starszy? Jak dla mnie wygląda na ok. 12 lat. Quote
Isadora7 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='soboz4']pisałam już na jamniczym wątku, żeby zmienić dane na mnie[/QUOTE] [quote name='__Lara']Tak, zmieńcie na soboz. Ja też mogę zmienić Isadora jakby co :) Bożenko, on nie jest czasem starszy? Jak dla mnie wygląda na ok. 12 lat.[/QUOTE] Jasne Lara że możesz zmienić, swoje ogłoszenia (poza zdjęciami) można edytować i zmieniać. Quote
pajda Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jeśli do soboty nie znajdzie się domek blisko, to proponuję swój DT. To niestety jest aż Warszawa. Quote
Isadora7 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='pajda']Jeśli do soboty nie znajdzie się domek blisko, to proponuję swój DT. To niestety jest aż Warszawa.[/QUOTE] Ale za to SUPER DT :) Quote
soboz4 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 no pewnie, że super! Gdyby nic bliżej się nie znalazło to pozostaje nam tylko znaleźć transport dla Napoleona! Oczywiście cały czas szukamy domku stałego. Co do wieku Napoleona to bardzo trudno określić, są psy które bardzo szybko siwieją, a są takie które są bardzo długo sprawne. Zęby nam też dużo nie pomogą, moja jamnisia w wieku 14 lat miała cudne zęby i do śmierci miała cały komplet, a jej córka (żyła 12,5 roku) kamień miała już w wieku 9 lat, żyła krócej niż jej mama, więc nie wiem jak długo miałaby wszystkie. Poobserwuję go w sobotę, w czwartek mi jeszcze go nie dadzą, 18 stycznia kończy się dopiero kwarantanna i sobota nawet jest pod znakiem zapytania. Z jednej strony lepiej żeby nie szedł na pawilon, z drugiej - chciałbym go obejrzeć, zapoznać się z nim, porobić mu zdjęcia. Nie wyobrażam sobie moich jamniorków samych, w klatce, to takie towarzyskie i cieplarniane psy! Zresztą żaden pies nie powinien przebywać w schronisku, wiem że to lepsze niż spanie pod krzaczkiem w mrozie, ale to taka mała, zamknięta przestrzeń i nawet samo patrzenie na boksy ściska mnie w dołku, a co dopiero przebywanie w nim dni, tygodnie, miesiące, lata... Ludzi, którzy są winni temu, że pies ląduje w schronisku chętnie bym zamknęła do takiego boksu, choćby tylko na tydzień.... Quote
pajda Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Będę śledzila wątek jamniorka, `życzę mu najlepszego domku, gdyby musiał jednak na niego zaczekać , to jestem. Quote
__Lara Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 pajda, to żeś się w odpowiednim miejscu pojawiła, o odpowiednim czasie :D :D :D Poobserwuj go Bożenko i zdaj relację (ach, jaka szkoda, że nie mogę być z Wami...). Quote
Isadora7 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Dzięki Lara za poprawienie danych. Z tym że ja dołożyłam ponownie że jest podopiecznym SOS i że adopcja promowana, będzie zawsze na 1 stronie w lewej ramce. Quote
soboz4 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Rozmawiałam z bratem, mówił że może będzie jechać do warszawy w poniedziałek, byłoby super, wezmę wtedy dzień urlopu i pojadę z nim i Napoleonem. Wtedy w sobotę wezmę go do siebie, wykapię i przygotuję do drogi. Czy potrzebujesz karmę dla seniorów? Quote
Mika31 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 super że mały trafi do dt płakać mi się chce jak myśle o biedach w schronie szczególnie jak patrze na mojego seniorka śpi teraz w ciepłym łóżku Quote
Isadora7 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='soboz4']Rozmawiałam z bratem, mówił że może będzie jechać do warszawy w poniedziałek, byłoby super, wezmę wtedy dzień urlopu i pojadę z nim i Napoleonem. Wtedy w sobotę wezmę go do siebie, wykapię i przygotuję do drogi. Czy potrzebujesz karmę dla seniorów?[/QUOTE] A ja mam trochę darów na jamniki, może potrzebny dla napoleona kocyk/kocyki, spanko, ubranko? Quote
__Lara Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Isadora7']Dzięki Lara za poprawienie danych. Z tym że ja dołożyłam ponownie że jest podopiecznym SOS i że adopcja promowana, będzie zawsze na 1 stronie w lewej ramce.[/QUOTE] Dzięki cioteczko :) Bożenko :loveu::loveu::loveu: czyżby mały szykował się do dt :loveu::loveu: (a w schronie zgodzą się na dt do Warszawy?). Quote
soboz4 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 zgadzają się, już rozmawiałam. Teraz tylko transport jamnisia. Quote
pajda Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 soboz4, już się cieszę na wasz przyjazd, karmy dla seniorów nie mam i o nią bardzo poproszę. Quote
Recommended Posts