Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[IMG]http://images36.fotosik.pl/201/0abd7f915673fc06med.jpg[/IMG]Zagłodzona , zaniedbana sunia 4letnia szuka kogoś kto przygarnie ją wraz z jej budą.Dotej pory spała pod gołym niebem , przywiązana ciężkim łańcuchem do drzewa,wytarta do skóry szyja, woda w misce zielona ze starości,druga miska sucha jakby nie była napełniana od dawna:-(mimo to jest wsesoła chce sie bawić.Po interwencji dostała budę od fundacji, ale to żołądeczka jej nie napełni:shake:Nie wiadomo jak dlugo tam jest,sasiad mówi że 2 lata:-owłaścicielka mówi że powódz zabrała budę(ile w tym prawdy?)Jedno jest pewnw Ten pies tam nie może zostać, bo czeka go śmierć głodowa, oni mówią,że dają mu jeść ,ale to nie prawda, zresztą to widać na zdjęciu

[IMG]http://images50.fotosik.pl/343/1d6c192ba41469f1med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images49.fotosik.pl/343/5297d0549b7f9f2cmed.jpg[/IMG]
[COLOR=#8b0000]

[/COLOR]

Edited by efra
  • Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[B]deklaracje stałe:[/B]
masza44 20zł ( od maja )[B] V[/B] [B]VI[/B] [B]VII[/B]
efra 50zł [B]IV V[/B] [B]VI[/B]
Trisza 30zł [B]V[/B]
dorota1 20zł[B] IV V[/B] [B]VI[/B]
mondrala 30zł [B]IV[/B][B] V[/B] [B]VI[/B]
edek 20zł [B]IV V[/B][B] VI[/B]
maczekxp 20 zł ( do września ) [B]IV V[/B][B] VI[/B]
mestudio 10zł ( do września ) [B]IV, V[/B] [B]VI[/B]
żabol 30zł [B]IV[/B] [B]V VI[/B]
kmurdz 15zł wpłaciła 45zł za [B]IV, V, VI[/B]
danavas 50zł (od maja do września, kwota może być wyższa w zależności od bazarku ) [B]V 68,80,[/B], [B]VI 50,00[/B] [B]VII 50,00[/B]
wojtuś 10 zł ( od maja ) [B]V[/B] [B]VI[/B]
arim 20zł ( od lipca )
jarek szymanski [B]IV 70zł[/B]( będzie dokładał różnicę do momentu zebrania przez nas stałych deklaracji )

[B]deklaracje jednorazowe:[/B]
Gonia13 20zł wpłaciła 30zł :)
dominikabankert 10zł
agusiazet 50zł wpłaciła 20zł
arim 20zł
kay.la 20zł wpłaciła 40zł :)

[B]Wpłaty:[/B]

[U][U]kwiecień:[/U][B] 405 zł[/B][/U]
efra - 50zł
edek -20zł
mondrala -30zł
dorota1 - 20zł
maczekxp 20 zł
żabol 30zł
arim 20zł
kay.la. 40zł
Gonia13 - 30zł
agusiazet - 20zł
dominikabankert - 10zł
kmurdz - 45zł
jarek szymański - 70zł
[U]
[U]maj:[/U] [B]318,80zł[/B][/U]
masza44 - 20zł
edek - 20zł
dorota1 - 20zł
efra - 50zł
maczekxp 20 zł
danvas - 68,80zł
wojtuś - 10zł
żabol - 30zł
mestudio- 20zł
mondrala - 30zł
Trisza - 30zł

[U]czerwiec[/U][U]:[B] 260zł[/B][/U]
masza44 - 20zł
danavas - 50zł
edek - 20zł
dorota1 - 20zł
efra - 50zł
żabol - 30zł
mestudio- 10zł
wojtuś - 10zł
maczekxp - 20 zł
mondrala - 30zł

[U][B]lipiec : 110,00[/B][/U]
masza44 - 20zł
danavas - 50zł
maczekxp - 20 zł
edek - 20zł

[B]RAZEM: 1093,80zł[/B]

[B]Wydatki:[/B]

wizyta u wet. ( szczepienie, zastrzyk i antybiotyk ) - efra
paliwo - Nikodem z po za dogo

hotelik:
- kwiecień[B] 350zł[/B]
- maj [B]350zł[/B]
- czerwiec [B]350zł[/B]

[[COLOR="#ff0000"]B]Zostało:[/B]

[B]1163,80 - 1050 =[/B] [B] 113,80zł[/B][/COLOR]

[B]Deklaracje na sterylizację: [/B]

Renata N -[B] 20zł [B]wpłacone [/B][/B]
efra - [B]50zł wpłacone [/B]
jarek szymanski - [B]100 zł[/B] [B]wpłacone[/B]
masza44 -[B] 20zł[/B] [B]wpłacone[/B]
bazarek _Aga_ - [B]20zł wpłacone[/B]
edek - [B]20zł wpłacone[/B]
żabol - [B]20zł wpłacone[/B]
mestudio- [B]10zł wpłacone [/B]

[B]Razem: 260zł[/B][B] - 190 = 70[/B] ( dodałam do wpływów )

Posted

widzę, że się spóźniłam, bo zdjęcia już są, także gratuluje opanowania już tej umiejętności efra ;)
sunia piękna, podobna do mojej pociechy. oby się ktoś znalazł.

Posted

Biedna sunia:shake: Dużo takich biedaków na łańcuchach i bez bud lub w rozlatujących się budach, można niestety oglądać na polskiej wsi. Oby ta sunia miała więcej szczęścia i znalazła swój prawdziwy dom:lol:

Posted

[quote name='Kenny']i jak tam sytuacja suni?[/QUOTE]
Sunia bez zmian, dostała nową obroże, teraz szyja jej napewno zarośnie sierścią.Wody oczywiście nie miała:-(w misce suchy chleb.Problem w tym ,że nie jesteśmy tam często. Widać że na wsi inaczej podchodzą do zwierząt, nastoletnie dzieci tam mieszkają , ale żadne nie poda psu wody:mad:Koszm

Posted

może by kupić jej na razie karme suchą? żeby głodna nie była? u mnie sąsiedzi też maja psy psa i młodziutka ruda suczkę głodne chodzą nie zaszczepione a jak ona cieczke dostanie i psy ją będą gwałcić to jej dzieci jak urodzi utopią w rzeczce ale oni twierdzą że kochają zwierzęta :(:(:(:(:(:(

Posted

My ją dokarmiamy, ale musimy jeżdzić 15km z tą karmą to dobry pomysł tylko oni zapominają ,że pies potrzebuje też wody do suchej karmy.Bazarku nie ma co robić tylko znaleść kogoś ,kto potrzebuje pieska do pilnowania posesji.To jest sunia, a oni mówią na nia Murzyn!!!!!!!! O ZGROZO!Za tym drzewem płynie rzeczka , która lubi wylewać , obawiam się że może podlać bude, a oni nie chca jej przenieśc w inne miejsce.

Posted

[quote name='sabusia']kenny wiesz ile takich psow jest na wsiach? kazdego do hotelu bys dala?[/QUOTE]

niestety wiem, ale tu z tego co czytam grozi wylaniem rzeki,a pies na łańcuchu, więc bezpieczna nie jest. dlatego tą bym dała.

Posted

Narazie mamy to pod kontrolą,jak będzie niebezpiecznie to będziemy interweniować.Teraz w Tarnowie organizujemy akcje adopcyjna, może sunia znajdzie dom.

Posted

[quote name='efra']Narazie mamy to pod kontrolą,jak będzie niebezpiecznie to będziemy interweniować.Teraz w Tarnowie organizujemy akcje adopcyjna, może sunia znajdzie dom.[/QUOTE]

trzymam kciuki, musi się udać!

Posted

Zawsze znajdzie sie jakiś wredny sąsiad, wiem coś na ten temat.Wracając do polskiej wsi to naprawde serce pęka jak te dziady traktują zwierzaki,inie ma na nich mocnych!

• 3 weeks later...
Posted

Suczka jest pod Tarnowem na wsi.Te nasze wizyty sprawiły , że ma wode,zostawiłyśmy wór karmy .Troszkę zaniedbałam sunie na forum, ale uwierzcie jest tyle psów w jeszcze gorszej sytuacji, ale przed mrozami znajdziemy jej dom!!!!!A sunia zwi się MURZYN!!!!!!!!

Posted

Efra bardzo mi przykro, ludzie do dziś nie odpisali więc pewnie rezygnują. telefonu też nie odbierają. jeśli chodzi o ten bazarek to możemy zrobić na hotel dla niej, ja też mam pare fantów, co myślisz?

Posted

Zgadzam się chętnie, jak to zrobić? Pisałam do dziewczyny na dogo co oferowała pomoc w organizacji bazarku ,ale nie odpisała.Suni jak była głodna i chuda tak jest bez zmiam.a babcia mówi ,że o nia dba!