Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Ponieważ przygotowuję się do zakupu owczarka niemieckiego długowłosego, koniecznie czarnego, chciałabym w tym miejscu prosić doświadczonych forumowiczów lub hodowców o pomoc w jego znalezieniu.
Szczeniaczka chcę kupić w pierwszej połowie przyszłego roku, najchętniej marzec-czerwiec.
Jak wiecie miałam już upatrzoną hodowlę, ale z powodów, o których nie chcę pisać, muszę z niej zrezygnować.
Podstawą dla mnie jest rodowód SV i [COLOR=blue][U]rodzice[/U][/COLOR] z wyszkoleniem (kładę nacisk na zrównoważoną psychikę psa).
Nie ukrywam, że najbardziej mnie interesuje [COLOR=blue][U]połączenie[/U][/COLOR] eksterierowych rodziców z użytkowymi (tak się dowiedziałam, że niestety czarne to tylko w użytkach są).
Czasu jeszcze mam, ale wiadomo, że plany w hodowlach dot. przyszłego roku już się zaczęły, zatem już najwyższy czas na rozpoczęcie poszukiwań, bo jak jedna z forumowiczek mi powiedziała te warunki, które chcę, żeby scyniol(oczywiście sunia) spełniał - 1. rodowód sv, 2. maść czarna, 3. długowłosa, 4. sunia mogą być trudne do zrealizowania.
Ja jednak cierpliwy człowiek jestem i poczekam, bo warto czekać na tego wymarzonego (ha mam go dostać w prezencie na .... [COLOR=blue][U]urodziny[/U][/COLOR] [IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley1.gif[/IMG]).
Zatem jeśli moi drodzy znacie hodowle godne polecenia, polskie, niemieckie czy słowackie, gdzie jest szansa na takiego psiura, to proszę podzielcie się tą informacją. [IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley2.gif[/IMG]
Pozdrawiam wszystkich
Piszę wszędzię, więc jeśli się powtarzam, to sorry :loveu: