fasolka7 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Witam, moja ciotka w ubiegłym tygodniu kupiła 6-tygodniową suczkę goldena jak twierdziła z hodowli. Po 2/3 dniach suczka przestała jeść, wymiotowała i sporo spała, była osowiała. Pojechali do weta i dostała zastrzyki a ponadto codziennie jeździ na kroplówkę. W tej chwili suczka ma podejrzenie tyfusa...wet twierdzi, ze mogła go "dostać" zaraz po porodzie. "Hodowca" twierdzi, ze u niego jest wszystko OK i to napewno u ciotki (po 2 dniach) pies zachorował. Szukałam w necie tej "hodowli" i jakoś znaleźć nie mogę, wiem tylko, że mieści się w Halinowie przy ulicy Mazowieckiej 4. Czy ktoś z Was słyszał o tym, bo wygląda mi to na zwykłe handlowanie psami. Dodam, że pies nie ma papierów, ale ponoć jest rodowodowy, kosztował 600zł i proszę na mnie nie krzyczeć, że to ignoranctwo i kupowanie kota w worku. Mi tez cała ta sprawa wcale sie nie podoba. Quote
jefta Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ja słyszałam dużo, ale nic dobrego :shake:. maja kilka ras, podobno wszyscy rodzice rodowodowi/szczeniaki oczywiście bez. ogłaszają się często, gęsto na allegro. jak znajdę ich www do Ci wyślę na pw. Quote
BBeta Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Jak nazwa tej "hodowli" zaczyna się na litere A to wiem o którą chodzi :shake: Spaniele też oczywiście mają Quote
osiem Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 [url]http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663[/url] wszystkie pieski z tej hodowli, bez rodowodu:shake::shake::shake::shake::shake::shake: biedactwa, wygląda na typową rozmnazalnie:shake: Quote
Cekinka13* Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Co mam zrobić jeśli psy mają wode jedzenie itp. a ich właściciele rozmnażają psy nierasowe?? przecież to jest legalne... dodam, że NIE DA się im przetłumaczyć zupełnie nic.. Quote
cockermanka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Zgłosić nieopodatkowany dochód do Urzędu Skarbowego:diabloti: Quote
rebellia Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='cockermanka']Zgłosić nieopodatkowany dochód do Urzędu Skarbowego:diabloti:[/quote] amen :diabloti: Quote
sabra Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Dziś przypadkiem natknęłam się na stronę internetową pseudohodowli:crazyeye: . Jestem naprawdę w szoku po jej obejrzeniu. Zobaczcie to sami [COLOR=SeaGreen][B]usunięto link-Mod[/B][/COLOR]:mad: Quote
miumiu Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 :crazyeye: bleh, biedne psy a jakie ceny (!!!) :( Quote
Saskja Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Jasny gwint, włos się jeży! No już na sprzedaż hurtową to powinien być paragraf! Ten debil nawet nie umie napisać poprawnie nazw "ras", które hoduje! Quote
Błyskotka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Co za :angryy::angryy::angryy:. Ten to chyba pobił wszelkie rekordy :mad::mad::mad:. Chyba napisze mu meila :mad::mad::mad:. Tego to od razu Urząd Skarbowy powinien ścigać. Quote
Elitesse Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 a szczeniaki sznaucerow maja ojca yorka :roll: w razie potrzeb mozna sprzedawac jako obie rasy - w zaleznosci od popytu :diabloti: Quote
darekwiaty Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Witamy,to niezwykle wazny wątek,ktorego efektem powinno byc głebsze przyjrzenie się sprawie owej "hodowli" Otóż prawdopodobnie jestesmy kolejnymi ofiarami...a własciwie nasza suczka... tej rozpłodowni! Przebueg choroby podobny tylko rozciągniety w czasie-po 2-3 dniach ostra biegunka,a dzis tj.\po 2-ch tygodniach ostre wymioty.Lekarz zaaplikowal plyny,antybiotyki-póki co padło podejrzenie parvowirozy nabytej w hodowli! Za błedy trzeba placic i ti jest jasne ale zeby "Ci Panstwo"dalej nie szerzyli choroby (swiadomie czy nie)nalezy chyba nagłosnic ta sprawę!Acha-jest to "hodowla z Halinowa Ul.Mazowiecka 4.Czy w śród czytelnikow jest ktos-kto jest w stanie wyslac tam kontrole weterynaryjną?! Pozdrawiamy. Quote
fasolka7 Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 [quote name='darekwiaty']Czy w śród czytelnikow jest ktos-kto jest w stanie wyslac tam kontrole weterynaryjną?! Pozdrawiamy.[/quote] wygląda na to, że w tej rozpłodowni sa fatalne warunki. niestety nie mam mozliwosci wysłania kontroli, ale może ktoś pośrod innych uzytkownikow ma...:mad: Quote
jefta Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [B]darekwiaty, [/B]koniecznie zgłoś sprawę do lokalnego TOZu. podaję dane najbliższej placówki: Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Wesołej ul. Wojska Polskiego 150 m.5 05-075 Wesoła tel. 0-22 773-44-82 chociaż tyle możesz zrobić. Quote
BBeta Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Już sam wybór ras przeraża :shake: Mam nadzieje, że uda się coś zrobić w tej sprawie, szkoda psiaków przede wszystkim Quote
agata :) Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 A te 'cockerki' :placz: o Boże, też zachorują za kilka dni, jak nie juz :placz: jak mozna robic cos takiego :placz: czego człowiek nie robi dla pieniedzy :shake: Quote
Wiza Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 hmm z waszych opisow to naprawde debile, szkoda ze link usunięty.Mógłby mi ktoś na PW wysłać? Quote
agata :) Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Ja również poproszę PW jesli można, chociaż pewnie będę ryczeć cały dzień później... Quote
agata :) Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 "Możliwość negocjacji cen przy sprzedaży hurtem" :placz: Zaje..! York lubi spacery, choć in nie wymaga! Chihulala! :shake: Teraz se myślę: "k..., co kasa może zrobić z ludźmi" Quote
Recommended Posts