Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
moja ciotka w ubiegłym tygodniu kupiła 6-tygodniową suczkę goldena jak twierdziła z hodowli. Po 2/3 dniach suczka przestała jeść, wymiotowała i sporo spała, była osowiała. Pojechali do weta i dostała zastrzyki a ponadto codziennie jeździ na kroplówkę. W tej chwili suczka ma podejrzenie tyfusa...wet twierdzi, ze mogła go "dostać" zaraz po porodzie. "Hodowca" twierdzi, ze u niego jest wszystko OK i to napewno u ciotki (po 2 dniach) pies zachorował.
Szukałam w necie tej "hodowli" i jakoś znaleźć nie mogę, wiem tylko, że mieści się w Halinowie przy ulicy Mazowieckiej 4. Czy ktoś z Was słyszał o tym, bo wygląda mi to na zwykłe handlowanie psami.
Dodam, że pies nie ma papierów, ale ponoć jest rodowodowy, kosztował 600zł i proszę na mnie nie krzyczeć, że to ignoranctwo i kupowanie kota w worku. Mi tez cała ta sprawa wcale sie nie podoba.

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja słyszałam dużo, ale nic dobrego :shake:. maja kilka ras, podobno wszyscy rodzice rodowodowi/szczeniaki oczywiście bez. ogłaszają się często, gęsto na allegro. jak znajdę ich www do Ci wyślę na pw.

Posted

[url]http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663[/url]

wszystkie pieski z tej hodowli, bez rodowodu:shake::shake::shake::shake::shake::shake:
biedactwa, wygląda na typową rozmnazalnie:shake:

Posted

Co mam zrobić jeśli psy mają wode jedzenie itp. a ich właściciele rozmnażają psy nierasowe?? przecież to jest legalne... dodam, że NIE DA się im przetłumaczyć zupełnie nic..

Posted

Dziś przypadkiem natknęłam się na stronę internetową pseudohodowli:crazyeye: .
Jestem naprawdę w szoku po jej obejrzeniu.
Zobaczcie to sami [COLOR=SeaGreen][B]usunięto link-Mod[/B][/COLOR]:mad:

Posted

Witamy,to niezwykle wazny wątek,ktorego efektem powinno byc głebsze przyjrzenie się sprawie owej "hodowli"
Otóż prawdopodobnie jestesmy kolejnymi ofiarami...a własciwie nasza suczka... tej rozpłodowni!
Przebueg choroby podobny tylko rozciągniety w czasie-po 2-3 dniach ostra biegunka,a dzis tj.\po 2-ch tygodniach ostre wymioty.Lekarz zaaplikowal plyny,antybiotyki-póki co padło podejrzenie parvowirozy nabytej w hodowli!
Za błedy trzeba placic i ti jest jasne ale zeby "Ci Panstwo"dalej nie szerzyli choroby (swiadomie czy nie)nalezy chyba nagłosnic ta sprawę!Acha-jest to "hodowla z Halinowa Ul.Mazowiecka 4.Czy w śród czytelnikow jest ktos-kto jest w stanie wyslac tam kontrole weterynaryjną?!
Pozdrawiamy.

Posted

[quote name='darekwiaty']Czy w śród czytelnikow jest ktos-kto jest w stanie wyslac tam kontrole weterynaryjną?!
Pozdrawiamy.[/quote]
wygląda na to, że w tej rozpłodowni sa fatalne warunki. niestety nie mam mozliwosci wysłania kontroli, ale może ktoś pośrod innych uzytkownikow ma...:mad:

Posted

[B]darekwiaty, [/B]koniecznie zgłoś sprawę do lokalnego TOZu. podaję dane najbliższej placówki:

Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce
Oddział w Wesołej
ul. Wojska Polskiego 150 m.5
05-075 Wesoła
tel. 0-22 773-44-82

chociaż tyle możesz zrobić.

Posted

"Możliwość negocjacji cen przy sprzedaży hurtem" :placz: Zaje..! York lubi spacery, choć in nie wymaga! Chihulala!
:shake:
Teraz se myślę: "k..., co kasa może zrobić z ludźmi"